4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Dovada de achitare a texei de ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Dovada de achitare a texei de inmatriculare dupa achizitionare masina SH inmatriculata?

Fiti amabili va rog, am si eu o nedumerire.

Dupa ce achizitionez o masina rulata din romania, inmatriculata in romania ca an de productie/inmatriculare 2007+ pe langa actele standard pentru inmatriculare am inteles ca mai este nevoie si de o dovada ca nu s-a recuperat sau ca s-a recuperat taxa de inmatriculare(poluare etc...) pentru masina de catre primul/ultimul proprietar.

Intrebarile mele sunt:

1.Aceasta cerere o fac eu cel ce cumpara autovehicolul sau fostul proprietar?

2. Cererea trebuie facuta la circa financiara de care apartine fostul proprietar sau la circa mea financiara?

3. Stie cineva cat dureaza emiterea ei? (am auzit vorbe de 30-40 de zile)
 

Va multumesc mult.

Dan.
A intrebat Santon (1,130 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto

editat de Santon acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Cel mai logic mi-se pare ca proprietarul in drept sa faca cererea,cel care a achitat taxa...Pentru ca el poate sa scoata si duplicat la chitanta daca e nevoie.
In general raspunsurile de la Administratia Finantelor Publice vin destul de repede dar exista diferente de la o localitate la alta ! Oricum 30-40 de zile e foarte mult,absurd chiar !

Comentarii:

A comentat Santon (1,130 puncte) acum 11 ani Multumesc frumos pentru raspuns. Da si mie mi se pare la fel de normal ca dumnealui sa faca aceasta cerere.

Stima.`
0 voturi
A raspuns george_marian85 (140 puncte) acum 11 ani Salut. Si eu sunt in aceeasi situatie. Am cumparat masina de la cineva care a fost al doilea proprietar in tara (deci eu sunt al treilea) si m-am lovit de aceasta problema. Am fost la ANAF Brasov unde am depus cererea respectiva (o depune cel care este proprietar in momentul efectuarii cererii - in cazul meu, eu am facut-o deoarece am facut contractul cu fostul proprietar) si mi s-a spus ca dureaza pana in 45 de ZILE , apoi in aceeasi zi am depus cerere si la Zarnesti (BV- Localitatea unde locuiesc) unde mi s-a dat termen 24-48 ORE maxim. Deci difera de la o localitate la alta. Acum ma rog ca raspunsul sa nu fie cel neasteptat, ca o iau in barba, ar costa taxa cat 2 masini de care am.

Deci ca idee, cereti intai celui de la care cumparati o masina dovada ca nu s-a recuperat taxa de poluare, ca altfel stati ca mine cu morcovelu' in f..nd cu tot cu iepure ca sa vad daca am cumparat masina sa o folosesc sau sa o vand la fier vechi. (nu am stiut ca o sa se ceara si aceasta tiganie).