4Tuning.ro > 4Tuning Help > Taxa auto 2012 > Evitare achitare taxa poluare ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Evitare achitare taxa poluare pentru masina inmatriculata in Romania,fara taxa platita?

Salut!Desi am vazut ca se mai discuta problema asta,nu am gasit un raspuns care sa ma multumeasca si sa ma faca sa inteleg mai multe despre cazul in care vrei sa vinzi o masina deja inmatriculata in Romania,fara taxa de poluare achitata.

Nu ma pricep deloc la legislatie,asa ca nu am nici cea mai vaga idee despre ceea ce ar trebui sa fac,in concluzie orice sfat fiindu-mi folositor.

Eu sunt posesorul unui Subaru Forester 2.0 X din 2006,si as dori sa vand masina.Aceasta a fost cumparata de la SMT in 2006,si a fost a mea in tot acest timp.Masina a fost inmatriculata in 2008,fara achitarea taxei de prima inmatriculare.

Problema este ca acum taxa valoareaza cam 2000 de euro,si as fi nevoit sa imi vand masina pe un pret modic pentru a reusi sa 'scap'' de ea.Noua,masina a costat in jur de 30.000 de euro,si nu stiu cat de rentabil este sa o vand acum cu 3-4000,mai ales ca vreau sa reinvestesc banii obtinuti pentru o alta masina.

Intrebarea mea este:cum as putea in mod legal,sa imi vand masina,fara sa platesc taxa de prima inmatriculare(eu sau noul proprietar)?

Am citit despre diverse metode cum ar fi partajul sau comodatul,dar nu stiu cat de bune si legale sunt.Nu vreau sa ma trezesc dupa cu amenzi de zeci de milioane sau cine mai stie ce...

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri,si sper ca nu v-am plictisit prea tare.

A intrebat Bogonici (540 puncte) acum 9 ani in categoria Taxa auto 2012
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 9 ani Faci Contact V-C cu fisa de inmatriculare ii dai fiscalu cumparatorului si ai scapat de ia , in caz de iti vin amenzi ai Contractu
0 voturi
A raspuns flaviuf (3,790 puncte) acum 9 ani Daca vrei sa fie totul legal nu prea se poate, va trebui sa gasesti un artificiu in speranta ca intr-o zi va pica si aceasta aberatie de lege. Sa-i multumim maimutei mongolege pentru modul in care ne reguleaza.
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 9 ani Legal nu poti evita timbrul de mediu

Comentarii:

A comentat Bogonici (540 puncte) acum 9 ani Atunci intr-un mod mai putin legal,ce as putea face?Cand am zis legal,ma refeream sa nu ma trezesc cu cine stie ce amenzi sau cereri in judecata..