4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Intrebare accident!

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Intrebare accident!

mergeam linistit cand dintr`o data faimoasele drumuri din romania m`au obligat sa trag dintr`o data brusc de volan pt a ocoli un crater de vulcan,cand o tanti s`a bagat in depasire si am aruncat`o in camp...masina ei era de 2 zile scoasa din fabrica...nici 40 de km rulati...acum intrebarea mea este...masina care o conduceam este pe numele tatalui meu,am mers pe cale amiabila..am casco si franciza 700 ron..cum se procedeaza?o sa suporte casco reparatia la masina care o conduceam daca eram eu la volan,iar masina si asigurarea si totul e pe numele tatalui meu?si rca`ul meu suporta toata reparatia doamnei?sau mai trebuie si eu sa ofer ceva bani la reparatia ei,la prima evaluare in mare a iesit undeva la 20 000 lei pagubele doamnei...si masina evaluata la aproximativ 8000 euro a fost luata cu 8800 ceva de genu cu 2 zile in urma...as vrea sa stiu la ce sa ma astept incontinuare.nu am apelat la politie,si am incercat sa facem totul pe cale amiabila.masina mea are aripa bara fatza prag usa fata usa spate janta sparta si ceva pe la directie...la masina doamnei s`a spart farul aripa putin usa stearsa si aripa spate stearsa ft putin si cum a zburat pe camp s`a zgariat vopseaua pe ambele parti de la boscheti si i`a sarit amortizorul fata si roata abia se mai tine.
A intrebat SirG3G3 (660 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani franşiza reprezină partea din asigurare pe care o suportă asiguratul. Mai lejer e aşa : reprezintă un procent din totalul sumei asigurate pe care nu îl primeşti de la ei. Ca exemplu: la o sumă asigurată de 6.000 euro ai franşiză de 10% la furt total, ceea ce înseamnă că în cazul în care îţi fură maşina vei primi suma fără acel procent de 10% - 6.000- 600 = 5.400 euro.
 Acum nu conteaza pe ce nume ai asigurarea si casco atat timp cat le ai . Faza este ca o sa trebuiasca si tatal tau sa mearga cu tine iar tu pentru declaratii la casco respectiv desene si intrebari ... nu e greu nu te speria .... si masina mea este pe numele tatalui meu, eu am avut o avarie de bara sparta, grile sparte, far stanga spart, tampon de soc terminat [ am lovit o jigodie de animal dulau ce naiba a fost (reusisem sa ma feresc de 2 dulai , pe al 3 lea nu l-am mai vazut :)) )] , norocum meu a fost ca am avut acel casco. Am mers frumos am completat datele de pe formular , iar intr-o saptamana m-au sunat sa vin cu masina ca au piesele si sa se apuce de reparatii. Initiam am asteptat aceasta saptamana pentru a-mi fi aprobata cererea de despagubire.
 Cat despre masina doamnei se rezolva prin RCA-ul tau.
 Numai bine si ai grija data viitoare !
 P.S : probabil avand franciza la casco s-ar putea sa mai suporti pentru masina ta o cota parte din paguba facuta .

Alte raspunsuri: (5)

+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Presupunem ca in polita CASCO este specificat ca se acorda despagubire si in cazul in care masina este condusa de alta persoana decat titularul politei.Daca este cu fransiza,ea se achita fiind singura cheltuiala a asiguratului CASCO.
RCA-ul asigura reparatia celeilalte masini sperand ca este a unei societati de asigurare OK si nu una de pe lista neagra a service-urilor.
+1 vot
A raspuns SirG3G3 (660 puncte) acum 12 ani pe polita mea e specificat tata si mama,insa eu eram la volan...va fi o problema asta?amandoi avem la omiasig

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani

editat de turbojack acum 12 ani

Trebuie citite cu atentie clauzele politei.Fiecare societate de asigurari are propriile specificatii legale in clauzele politei.
0 voturi
A raspuns SirG3G3 (660 puncte) acum 12 ani ..si asta ar insemna ca ar trebui sa`mi suport eu toate cheltuielile la a mea?
+1 vot
A raspuns Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani Nu, le suporta societatea de asigurari, ca de aia platim cat platim. ideea e ca, fiind pe numele tatalui tau, el trebuie sa completeze toata hartogaraia.
+1 vot
A raspuns SirG3G3 (660 puncte) acum 12 ani nu e nici o problema ca el trebuie sa se ocupe cu toate hartiile...era si el cu mine in masina cand s`a intamplat,doar sa nu bage cei de la casco bete in roate ca nu despagubesc pe motivul asta,ca daca aproba dosaul de daune se termina totul cu bine,dar imi e frica ca refuza dosaru de daune sa despagubeasca pe acest motiv