4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Legal are dreptul un Politist ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Legal are dreptul un Politist sa imi ia Talonul pentru o Toba sport ?

Legale un organ al legii precizez nu echipaj de rutiera are dreptul sa imi ia Talonul pentru ca am montata toba sport.?..inca o precizare fara sa fii facut haos etc. masina fiind stationata? Daca nu il prezint ce patesc?

Mi-a spus sa-i prezint omologarile pentru jante si toba! Toba fiind una sport iar jantele sunt pe 16 din cate stiu pot pune pe Astra G jante de 16''!

 

Multumesc anticipat
A intrebat Alyn93 (4,390 puncte) acum 9 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns florinos (10,920 puncte) acum 9 ani Eu presimt ca tu nu ai povestit totul aici pe sit.
Cred ca ai deranjat unul sau mai multi vecini cu toba sport ( eu stiu ?, poate ca ai obiceiul sa turezi motorul sa vada pretenii ce sunet cool scoate motorul) si ti-au facut ei reclamatie la politie ptr deranjarea ordinii si linistii publice, ca altfel nu vad cum sa vina un politist la tine asa aiurea si sa te ia la intrebari in legatura cu masina, gen -omologare ptr toba sport, jante-daca corespund cu cele mentionate in cartea de identitate, etc. Sigur ai deranjat pe cineva. Si daca exista  o reclamatie de genul acesta, da, are dreptul sa iti ceara ce ai zis tu, e normal nu? trebe sa faca verificarile respective. Pur si simplu isi face treaba ptr care e platit, asa cum o faci tu la job-ul tau, probabil. Ce e asa mare mirarea? Succesuri.

Comentarii:

A comentat Alyn93 (4,390 puncte) acum 9 ani Stateam pur si simplu de vorba intr-un loc unde de obicei se strang multi tineri cu masini si fac scandal...tocmai de aceea ma mir ca acel militian zelos a vrut el sa faca pe desteptul si a inceput sa ma intrebe de jante si toba! Si nu nu obisnuiesc sa turez motorul sau chestii de genul nu am absolut nici o amenda in 3 ani de permis....in fine numai bine

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 9 ani

editat de bysconty acum 9 ani

Nu au voie,decat in prezenta rar-ului dupa masurarea decibelilor cu un aparat special.Cat despre controlul de rutina esti obligat sa prezinti talonul daca nu sunt trecute dimensiunile acolo sa fie sanatosi.

Alte raspunsuri: (4)

+4 voturi
A raspuns TheSketchulator (19,850 puncte) acum 9 ani Au voie sa faca cam orice le trece prin cap. Demonstratia se face DUPA toata petrecerea la sediul RAR unde dovedesti ca ai sau nu ce trebuie la masina(la fel ca la contestatie, esti sau nu vinovat, chitanta tot o iei). Faptul ca te duci dupaia sa-ti iei talonul cu toate in regula pe masina, e partea a doua. In final tot te alegi cu niste drumuri degeaba.

Si ca sfat pentru toba ta smechera: Bate-ti-o de cap.

Comentarii:

A comentat Alyn93 (4,390 puncte) acum 9 ani Mda..nu inteleg de ce te deranjeaza toba atata timp cat nici macar nu stii despre ce e vorba...dar asa e romanul mai intai sa vorbeasca urat inainte de a cunoaste situatia...bafta ;)
+2 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani Decat cu RAR-ul dupa ei. Daca nu, ia ``fut*i`` lejer :)

Comentarii:

A comentat Alyn93 (4,390 puncte) acum 9 ani Am inteles...oricum nu o sa le dau motive..dar e bine de stiut multam! Numai bine
+2 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 9 ani Nu are dreptul
0 voturi
A raspuns nadi (960 puncte) acum 9 ani Pentru jante vezi talonul sau cartea masinii, acolo sunt trecute dimensiunile pe care ai legal dreptul sa le montezi, daca sunt omologate RAR sunt trecute acolo, nu neaparat in ambele locuri, pentru toba de esapament este o alta poveste sunt sigur ca nu ti-ai montat toba doar ca  masina  sa fuga mai tare, raspunsul corect este ca nu toata lumea stie ca sunt politisti rutieri si politisti care lucreaza la politia rutiera, ambele categorii iti pot retine talonul sau permisul dupa caz.   Politistii rutieri sunt cei care au dreptul sa opreasca vehicule  in trafic, printre ei se numara si cei de la ordine publica, cei din zona rurala  si frontiera. Fara suparare daca prin propriile simturi politistul constata o incalcare a normelor rutiere, iti poate retine certificatul, altfel numai in pezenta  RAR-ului. Prin reclamatie a unui vecin din cauza zgomotului produs de toba sport poate cel mult sa aplice o amenda la legea  61\1991 la care sigur au declaratia a cel putin unui nemultumit de tine si crede-ma sunt destui care nu au ce face ---- scuze de povestea lunga , dar este purul adevar