4Tuning.ro > 4Tuning Help > Politia rutiera > are dreptul sa imi ia talonul?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Are dreptul sa imi ia talonul?

Astazi mi-a fost luat talonul de politia rutiera (nu RAR) pentru ca aveam numarul de inmatriculare din fata pe partea stanga si pentru toba (sport) .. tin sa mentionez ca nu era vreo razie sau control... pur si simplu au trecut pe langa mine in trafic si s-au intors sa ma opreasca.. intrebarea mea este.. au voie sa imi retina certificatul de inmatriculare pentru ca aveam numarul din fata intr-o parte? si ca toba suna tare doar in urechea lui.. nu mi-a verificat cu aparat.. am mai rasfoit cateva forum-uri si am citit ca numarul din spate trebuie sa fie luminat si la locul stabilit de fabrica dar cel din fata? are dreptul sa imi ia talonul pentru asta?
A intrebat amenoz0r (1,350 puncte) acum 11 ani in categoria Politia rutiera
Distribuie pe Facebook

13 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani sall tot pt chesti asta k nu aveam nr din fata la locul lui,pt k mai inainte am lovit un caine si mi sa spart nr ca era de plastic,,dupa cativa km normal k ma obs politia si ma oprit,dar am primit 6 puncte penalizare si ceva amenda destul de mare,dar nu sa luat de talon,,,probabil a fost un abuz din partea lor daca nu sti legea,eu i-am cerut sa imi arate unde scrie asa ceva,k imi da 6 puncte pt asta,si mi-a aratat in codul rutier subliniat k rosu si mam convins ca asa era
0 voturi
A raspuns amenoz0r (1,350 puncte) acum 11 ani deci nu ai voie cu numarul intr-o parte? scrie asa ceva in codul rutier?

Comentarii:

A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Codul rutier te obliga sa ai numarul de inmatriculare montat in locul special destinat lui. Nu ai voie sa il muti in alta parte, chiar daca este la fel de vizibil.
0 voturi
A raspuns amenoz0r (1,350 puncte) acum 11 ani si poate decide el dupa ureche ca zgomotul in mers sau stationare este peste limita legala?
+1 vot
A raspuns vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani da scrie in codul rutier k nu ai voie nr in alta parte,cu toba nu au dreptate si nici k nr,,,pt nr primeai si tu 6 puncte penalizare,eu nu aveam nr deloc si mi-a dat 6 puncte,,,cu toba trebuie masurat decibelii si daca scoate peste limita permisa at se poate lua de asta,dar de asta se ocupa rar-ul,,,,,,,,,,ce sa zik ai avut ghinion

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani La ce articol scrie?
Sunt multe masini care sunt din fabrica asa...Alfa-Romeo,Mitsubishi Lancer...Ce o sa le faca?O sa le ia talonul?:|
A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani

editat de stefanST acum 11 ani

Art. 26. -
(1) Proprietarul sau deţinătorul legal trebuie să fixeze plăcuţele cu numărul de înmatriculare ori
de înregistrare în locurile special destinate, la partea din faţă şi din spate a autovehiculului
sau tramvaiului, după caz, iar la motocicletă şi la remorcă, numai la partea din spate.
(2) Se interzice circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu au montate plăcuţele cu
numărul de înmatriculare sau, după caz, de înregistrare, în locurile stabilite.
+1 vot
A raspuns vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani deci nr din fata trebuie sa fie unde are loc din fabrica pt nr,,,adica daca era un alfa romeo era ok,k astea acolo au loc din fabrica
0 voturi
A raspuns amenoz0r (1,350 puncte) acum 11 ani talonul l-am ridicat .. am pus numarul inapoi la locul lui.. dar toba e tot sport... (straight-pipe) si nu are dreptu sa imi ia talonul pentru ca suna prea tare..(suna chiar mai incet decat o toba sport..) doar cei de la RAR pot sa spuna sau sa masoare nu are dreptul sa mi-l ia asa dupa ureche... deci daca ma opreste un organ de la rutiera si nu are cu ce sa-mi masoare.. nu are dreptul sa imi ia talonul..sau amenda sau alte cele.. nu ?

Comentarii:

A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani orice masina are dat de producator un nivel maxim de decibeli atat in mers cat si in stationare, nivel pe care il masoara RAR-u, certificatu poate sa ti-l ridice la fel de usor cum il ridica si pentru folii, daca nu-ti convine si sa zicem ca faci contestatie trebuie sa te duci la RAR cu toba aia sa masoare nivelul de zgomot si bineinteles ca pici testul cu brio ( 1-0 pentru politist)
In situatia in care te opreste la control si e prezent si RAR-u si mai ai alte comentarii la adresa corectitudinii lor ai toate sansele sa pleci pe jos.
Incearca cu vorba buna, arata-le respect, vezi ce faci dar cu organu nu te pune :))):))):))) e mai odihnit decat tine
A comentat amenoz0r (1,350 puncte) acum 11 ani deci daca unui "garcea" i se nazare sa imi ia talonu.. si spune de toba ca suna prea tare.. are dreptu sa imi ia talonu si sa zica ba du-te la RAR .. si atunci cei de la RAR o sa masoare sunetu.. sau el daca nu are aparat de masurat db nu are dreptul sa imi ia talonul.. intreb pentru ca sunt atatea masini cu evacuari  sport...si bineinteles cine le are omologate..  mersi de raspuns..
0 voturi
A raspuns vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani sincer nu stiu ce sa zik,eu nu am avut inca pb k toba,sper sa nu se ia si de mine,detin un ford mondeo st 3.0 benzina cu evacuare dubla sport si decat,,suna ca dracu,,normal politia nu are cu ce sa iti masoare sunetul tobei,cred k doar rar-ul este omologat sa decida asta,la fel cu xenoanele doar rar-ul iti poate retine certificatul daca ai xenon aftermarket.
+2 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani

editat de kenel acum 11 ani

frate dar nu conteaza ce crezi tu daca poate sau nu poate sa retina pt toba(de exemplu daca nu ai avea toba crezi ca trebuie sa fie cu rarul dupa el ca sa iti retina talonul?), conteaza ce scrie pe PROCESUL VERBAL. din ce imi dau seama talonul tau a fost retinut DOAR PT NUMAR.poate ma insel, dar zici ca nu ai fost la rar, pt ca inca ai toba aia.
pe toate forumurile se scriu multe aberatii dar plasticul din buzunar chiar l-am luat de la Arges toti? mai pune-ti mana pe carte din cand in cand, macar cand se schimba legislatia! si nu o sa ne intrebam ce poate sa fac un gabor si ce nu.

ps: spune-ne si noua exact ce scrie pe procesul verbal!DOAR in cazul asta putem sa te indrumam ce sa faci(in cazul tau s-a terminat relativ usor, dar....)
pune o copie dupa p.v. si apoi hai sa dezbatem ce scrie acolo, nu vorbe de 2 lei care ti-au fost pune in "brate" de gabor(el poate sa iti spuna si ca luna e unita de pamant dar cu siguranta nu o sa gasesti asa ceva scris in procesul verbal). degeaba incercam sa ne dam cu parerea fara nici o baza. tu ai citit ce articole au fost puse pe p.v.? si ce scrie in el?
te rog, de curiozitate, sa ne pui o copie dupa p.v.
bafta!
0 voturi
A raspuns amenoz0r (1,350 puncte) acum 11 ani "frate" am intrebat daca are dreptul sa iti ia talonul un organ de politie rutiera... fara sa iti masoare db..

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani ma scuzi, o sa rectific, asa-i nu suntem frati, dar suntem aici sa ne ajutam cum putem.....scuzele de rigoare! @amenez0r-rectificarea de rigoare
0 voturi
A raspuns amenoz0r (1,350 puncte) acum 11 ani da scria in p.v si de toba..

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani ce scria de toba?
daca nu ai trecut pe la rar nu avea cum sa iti dea talonul....
0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani daca faci contestatie castigi foarte usor,pe motiv ca talonul se ridica daca db scosi de toba depaseste cifra din talon,nu ca i s-a parut lui

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani unde scrie in talon cati db poate avea o toba?
A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani @kenel, daca nu ma insel, nivelul de decibeli e trecut in cartea de identitate a masinii.
L.E. cautati un specimen de carte pe net si uitati-va la punctul 14- nivel de zgomot
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani zicea de talon, de asta am zis....
+1 vot
A raspuns vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani stefan ST locul din fabrica unde se pune nr,,este locul destinat de producator,vezi k ai inteles gresit si vb deageaba la adresa mea,uitate mai atent ce se discuta

Comentarii:

A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani am vazut si am corectat, greseala mea Vasy90
+1 vot
A raspuns vasy90 (4,240 puncte) acum 11 ani respect colegu stefan ST