4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > masina inmatriculata bulgaria ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Masina inmatriculata bulgaria !

deci problema sta in felul urmator !

acum doua luni am achizitionat un bmw 318 i inmatriculat pe bulgaria.eu am act de vanzare cumparare cu persoana pe numele careia este procura de la bulgar facuta.am vreo sansa sa am probleme din cauza asta cu politia? (adica din cauza faptului ca nu am procura de la bulgar pe numele meu? eu fiind practic a 3a persoana in toata treaba asta )

mentionez ca am procura tradusa,asigurare,verificare valabile.carte mare,certificat

care ar fi pasii de urmat pentru a imi face procura pe numele meu ? sau o pot inscrie pe numele meu la bulgari ?  Multumesc anticipat !
A intrebat danutzu_3121 (350 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

10 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns myker22 (27,370 puncte) acum 12 ani raspunsul urmator este numai parerea mea personala si poate nu reflecta adevarul din punct de vedere legal: nu cred ca poti face act de vanzare-cumparare intre un non-proprietar si un cumparator, e ca si cum tu stai in chirie dar vinzi apartamentul ca ai 'procura'. La fel este parerea mea personala ca ai facut o greseala cumparand o masina inmatriculata pe bg, nu ai nici o garantie ca masina mai are drept de circulatie. Bulgarul respectiv este inca proprietar pe masina, nu ai procura nu ai acoperire... e destul de greu daca esti a 3-a persoana si toti romani, sa dai de ala, sa-i mai ceri ceva acte samd, dar sa mai fie si bulgar.
Ca sa faci procura pe numele tau trebuie sa dai de fostul proprietar, si asta ar fi si cea mai buna solutie, daca vrei tu sa fii proprietar si in acte atunci trebuie sa o inmatriculezi in ro, si decat sa faci asta mai bine scapi de masina repede si iei una inmatriculata in ro, se gasesc unele in stare destul de buna la pret acceptabil. Bafta in orice vrei sa faci.

Comentarii:

A comentat coco_bmw (1,050 puncte) acum 12 ani Inmatriculari Auto Bulgaria FARA PROCURA Direct PE NUMELE DUMNEAVOASTRA
CARTE VERDE / ASIGURARE / ITP VALABILE 1 AN
Pret: 370 euro
Va POT TRIMITE ARTICOLUL DE LEGE DAT UNDE SCRIE CLAR CA DACA SUNT PE NUMELE DUMNEAVOASTRA PUTETI CIRCULA PESTE 90 ZILE
DETALII SI PROGRAMARI:
       
   Web:    http://inmatricularibg.ucoz.ro   
E-mail: inmatriculariauto_bulgaria@yahoo.com       
Nr.Tel: 0720.76.99.63 / 0768.063.804

Cel mai bun raspuns:

+4 voturi
A raspuns bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani Salut.Eu am masina inmatriculata pe BG si am urmatoarele acte de la cel care a inmatriculat-o in BG:toate facturile si bonurile de la toate taxele platite,cartea masinii in original,carte verde,asigurare,ITP si PROCURA CU DREPTURI DEPLINE!

Cum e PROCURA CU DREPTURI DEPLINE pe care o am eu:este nelimitata si nu cum vedem pe Youtube :valabila 90 de zile sau un an!Pot vinde masina fara acordul proprietarului oricui doresc pe orice pret vreau,o pot dona daca ma lasa inima sa scap de ea,pot face tot ce vreau cu masina!La mine procura e scrisa si in limba romana si in bulgara adica pentru ambele parti.

Cel care mi-a inmatriculat masina e roman 100%,prieten de al meu care a deschis o firma in Bulgaria si pe numele firmei la care este proprietar inmatriculeaza masinile.

Tu ar trebui sa fii foarte atent ce drepturi avea in procura cel de la care ai cumparat masina si daca procura are scris vreun termen de valabilitate pentru ca Da,am vazut la altcineva care are masina pe BG urmatoarele:procura e valabila 1 an si cel care a inmatriculat masina nu i-a dat decat o copie dupa cartea masinii si nu originalul asa cum am eu.Cu alte cuvinte:nu poate sa vanda masina cu o copie dupa carte ci doar cu originalul!E cu dus si intors!

Verifica procura si astept un raspuns cu ce scrie pe ea sau chiar o poza,e-mail ceva! Bafta

Comentarii:

A comentat danutzu_3121 (350 puncte) acum 12 ani iti multumesc pentru raspuns!
m-am uitat pe procura si o am si tradusa in romana ! deci scrie asa :
" Subsemnatul (numele bulgarului) imputernicesc  pe (numele persoanei de la care am luat masina) cu urmatoarele drepturi :
sa conduca autoturismul meu proprietate personala,(date despre masina) atat in tara cat si in strainatate ,sa ma reprezinte in fata institutiilor de impozite si asigurari,organelor politiei rutiere ,autoritatilor vamale,si altor instante din tara in legatura cu automobilul descris mai sus.Sa vanda autoturismul si parti din acesta la terte persoane si la preturile convenite de el .sa plateasca si sa primeasca sume din vanzarea si despagubirile din asigurarea autoturismului .sa il rebuteze si sa ii faca schimbari cand si cum considera necesar.sa imputerniceasca terte persoane ,cum considera el.sa primeasca sumele dat din asigurare ,in cazul unui eventual eveniment asigurat.
Imputernicirea este pe termen nelimitat.

Evident cu stampile notar ,semnaturi.
A comentat bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani Scuze ca raspund acum!
Ma tati daca "romanul" care a inmatriculat masina la bulgari si a primit procura si are drepturi de a face orice vrea cu ea e totul OK.Daca procura nu are valabilitate limitata iar e OK.Daca tu ai primit de la el: cartea masinii in original(aia imbracata in plastic),talon(imbracat si el in plastic),talon ITP,asigurarea RCA valabila,procura care era intre el si bulgar,toate actele,bonurile si chitantele de la taxele platite pentru inmatriculare in BG si ai facut si tu un contract si o procura intre tine si roman e totul ok.

Poti sa dormi linistit si sa conduci regulamentar(adica sa nu fugi de garda ca ai acte pe "naspa" :))    )

Bafta!!!
A comentat dangirleanu (100 puncte) acum 10 ani Salut! Sunt interesat sa inmatriculez o masina pe BG, insa nu am incredere in firmele gasite pe internet. Imi poti da site-ul sau datele de contact ale prietenului tau care face inmatriculari? Multumesc

Alte raspunsuri: (8)

+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Buna, am avut 2 masini ( bmw e36 320 vanos si bmw e36 325 td ), inmatriculate pe Bulgaria. Cu aman2 ma oprit politia din cauza ca aveam ``tuning``, folii si ca sa vada ei daca le am omologate sau nu. Infine. Chiar odata ma oprit si CONTROL TRAFIC in Sanicolau Mare cu vanosu`. Si nu mi-au facut absolut nimic.

De ce ?
- Nu mi-au facut absolut nimic, deoarece aveam ITP, RCA ( carte verde ) valabile.
- Nu mi-au facut absolut nimic, deoarece din moment ce am procura, chiar daca nu este pe numele meu, nu au ce sa-mi faca, este legal.

Ce trebuie sa scrie in procura ?
In procura trebuie sa mentioneze ( numele proprietarului, mentionand imputernicitului ) ca are drept de circulatie, sa iasa afara din tara, sa aduca orice modificare doreste atata timp cat el suporta consecintele, dreptul de a o vinde, iar principalul factor care trebuie sa fie in procura este : Declar ca deciziile luate de mine in procura sunt pe perioada NEDETERMINATA, sau am mai avut alta procura, declar ca procura este pe perioada NEDETERMINATA.

Si sa-ti mai vand 1 pont ?
Pe langa ca e ok, nu iti face nimic politia, data viitoare ( sa stie si altii, nu, numai tu ), PRECIZATI pe contract ( ori ca e de mana, ori la computer ), ca masina NU este RADIATA si NU prezinta nici un fel de problema din punct de vedere JURIDIC. Il pui sa semneze aceasta sectiune si esti garantat 100%.

Este ca si cum : As pleca din tara si am o casa aici in Romania. Vreau sa o vand, dar nu reusesc pana in data cand voi pleca ``in America``, fratemiu, sau un preten de ameu stand cu parintii ii spun : Stai la mine fara nici un fel de problema, iar daca gasesti un client la casa ( o pui si tu pe net, in ziare ), vinde-o cu acest pret, nu mai putin de 120.000 euro. OK? ok. Atunci hai sa iti fac imputernicire ( PROCURA ). II fac procura ca are toate drepturile sa stea in ea, sa faca ce vrea cu ea, si mai ales sa o VANDA cu un anumit pret. Dar asta asa scrie. La casa este altceva, decat la masina. La masina ca scrie suma de 14.000 euro, tu o po-ti vinde cu 6000.

Deci nu este nici un fel de problema daca te opreste politia, cat timp ai ITP, RCA ( carte verde ) valabile si ai acea procura. Nici macar contractul nu ti-l cere. Ti-l cere doar CONTROL TRAFICU.

Sper ca am fost de ajutor. V-am spus ce stiu si va spun deoarece pe mine ma oprit politia, si nu doar rutiera, ci ma oprit si controlu`.

Salut :)

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat danutzu_3121 (350 puncte) acum 12 ani iti multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat ! deci procura e asa cum spui tu ! acelasi lucru scrie (vezi ca am scris mai sus la alt comentariu exact ce scrie in procura )
Uf mi s-a luat o piatra de pe inima ,chiar imi faceam probleme !
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Nu ai pentru ce, si nu ai pentru ce sa-ti faci griji. Multa lume se sperie, deoarece le e frica ca poate sa vina proprietarul si sa ia masina. Dar din moment ce e procura pe perioada nedeterminata si specifica ce po-ti face cu ea, nu are ce sa-ti faca, nici proprietarul nici oamenii legii.
Toate cele bune, si condu` linistit :D
Salut :)
A comentat tavi_cc (15,590 puncte) acum 12 ani Pai poti sa iti faci in continuare probleme pana cand vezi masina inmatriculata pe numele tau si numele tau trecut in procura,asigurare,carte si certificat.Sper ca nu te-am dezamagit dar mai bine du-te cu procura la un notar,avocat sa il intrebi si pe el ce si cum;ai sa fi surprins de raspunsuri.Succes
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Stiu cum sta treaba tavi. Nu vreau sa dezvoltam acest subiect, deoarece eu stiu ca nu este nici o problema, si stiu asta 100%, din mai multe parti si nu doar de la ``prieteni``, stiu si de la persoane care se ocupa cu asta ( cum ar fi varumio ) si de la un notar.
Mersi :)
A comentat dmxgordon (280 puncte) acum 12 ani Salut. Am nevoie urgent sa stiu daca am voie sa umblu in Romania cu folii neomologate. Masina este de la bulgari
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Nu ai voie sa umblii cu folii neomologate. Eu am avut masina pe BG cu folii negre neomologate si era sa imi ia talonul.
Deci NU ! :) Dar stiu eu cum iti faci. daca vrei da-mi add pe : dj_surround_liquid ( id de messenger ) si iti spun ce si cum sa faci mai ieftin ;;).
Salut
:)
A comentat dmxgordon (280 puncte) acum 12 ani Ok, am dat add. Astept sa vorbim. Multumesc mult
+1 vot
A raspuns tavi_cc (15,590 puncte) acum 12 ani Nu este chiar asa simpla treaba cu bulgaria cum crede toata lumea.Intr-un topic anterior am explicat ce si cum detaliat.Chitanta de taxa a impozitului anual ai?Toate actele in original le ai?Traduceri legalizate?verifica pe cartoanele de asigurare si kat daca scrisul este identic pe toate campurile completate(ai sa fii surprins cand vai vedea ca numarul masinii este scris cu alt pix/scris de mana) si tot asa?Este numele tau pe vre-un act?.Dar ce sa ne mai batem capul.Sunt destui oameni destepti ce iau banii credulilor si oamenilor de rand promitandu-le ca ii vindeca de sida cu o aspirina(intelegeti voi aluzia).Daca tot ce am enumerat mai sus este ok,poti lua legatura cu un domn ce inmatriculeaza masini in ruse/silistra/varna etc unde este masina ta inmatriculata si poate ai noroc si dai de proprietarul in acte.Poti intreba si un notar de la noi din tara ce acte iti trebuiesc pentru a face transcriere pe numele tau.Eu unul nu inteleg un lucru:de ce ne tot oftica pe noi romanii taxa auto cand tot singurei ne dam solutia cu bulgaria?Poate pentru ca in subconstientul nostru stim ca nu este viabila?Ne mintim singuri.O zi buna va doresc si inainte de a face ceva mai documentati-va pentru ca daca nu deschideti ochii....stiti voi restul:)
p.s:am avut si inca am masina inmatriculata in bulgaria pe numele meu,sper că cumparatorul o sa si-o transcrie cat mai curand:)

Comentarii:

A comentat danutzu_3121 (350 puncte) acum 12 ani

editat de danutzu_3121 acum 12 ani

am toate actele in original:cartea masini,certificat,itp,asigurare,cartea verde,procura tradusa si legalizata,contract de vanzare-cumparare intre mine si persoana imputernicita de bulgar,rovinieta Romania.astea sunt toate actele pe care le am.Nu am acea chitanta de taxa a impozitului anual !
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani scuza-ma ca spun tavi, dar ce am spus eu mai sus este tot adevarat, deoarece din moment ce ma oprit control traficu si ma tinut aproape o ora, tot mi-a verificat si la masina si in acte, inseamna ca a fost totul ok. Baiatul care a avut o dilema daca il opreste politia ... e in regula / sau nu, dupa ce scrie acolo ce procura are este 100% ok.
Salut si toate cele bune :*
A comentat tavi_cc (15,590 puncte) acum 12 ani Evident,daca il opreste politia nu va gasi nici o problema,dar din punct de vedere legal...Eu am fost oprit in Franta si nu am avut probleme,dar figuram in acte.Citeste un pic mai atent procura.Succes
A comentat tavi_cc (15,590 puncte) acum 12 ani Sa ma fac inteles,tot ce am postat nu a fost in scop malitios.Doar am vrut sa atrag atentia asupra unor aspecte.Pentru mine nu conteaza daca se circula legal/ilegal,atat timp cat nu sunt implicat in nici un fel in viata domnului ce a deschis acest topic.Eu doar am atras atentia asupra faptului ca nu tot ce zboara se mananca.Succes si multi km fara probleme
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Asa este. Dar nu toate sunt ilegale.
Mersi la fel, toate cele bune tavi :)
A comentat tavi_cc (15,590 puncte) acum 12 ani Intr-un fel sau altul toate circula ilegal:o masina inmatriculata in alta tara si cu proprietar roman(dupa cum reiese din procura/contract v-c) nu poate circula pe drumurile romaniei mai mult de *n* zile fara a se inmatricula.Legea e lege pentru toti.De multe ori acel contract de v-c se tine acasa,ascuns de ochii politiei altfel ai fi obligat sa o inmatriculezi.Si mai grav este faptul ca pe baza acelui contract de v-c bulgarul o radiaza de la fisc de pe numele sau,exact ca si in Romania.Dra totul este legal si nu trebuie sa ne speriem:))Am specificat mai sus:sa nu ne mintim singuri.De aceea l-am incurajat pe colegul nostru de forum sa si-o treaca pe numele sau in bulgaria(contract prestari servicii cu o firma din bulgaria-rezidenta-posibilitate de inmatriculare pe numele sau).Doar in acel moment va fi 100% in legalitate.O zi buna
p.s:Nu ma ocup de inmatriculari dar aceste lucruri le stie si un student la drept din anul 1 sau cineva ce s-a confruntat cu asa ceva
A comentat danutzu_3121 (350 puncte) acum 12 ani sunt constient de faptul ca din punct de vedere legal lucrurile nu sunt chiar roz pentru mine !
eu ziceam la un control al politiei rutiere daca sunt porbleme cu actele pe care le am.Pentru ca eu nu ies din tara cu ea,circul doar in Romania !
Mai mult ca sigur o sa merg la un notar/avocat sa vad cum pot face sa o transcriu pe numele meu,sa stau fara griji
A comentat danutzu_3121 (350 puncte) acum 12 ani deci ca sa inteleg si eu din toate aceste informatii pe care mi le-ati pus la dispozitie si pentru care va multumesc,pot circula in continuare fara grija controalelor rutiere cu actele pe care le posed ?
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Da. Po-ti circula fara nici un fel de problema.
Toate cele bune.
Salut :)
A comentat tavi_cc (15,590 puncte) acum 12 ani Danutzu 3121 la un control nu vei avea probleme dar tind sa cred ca dormi mai linistit noaptea cand stii ca acea bucata de fier este a ta 100%.Eu unul asa gandesc,chiar daca acel fier este o Dacia sau un Pontiac.Suma respectelor
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Nu are cum sa fie a ta 100% din moment ce e bulgaria. Dar asta nu inseamna ca poate sa vina sa ti-o ia din fata blocului, din curtea casei pentru ca e el proprietarul. Deasta exista procura.
Fara sa te superi tavi, dar nu va inteleg pe voi. Ok aveti dreptate, dar aici e vorba de Bulgaria unde nu ai cum altcumva, alta posibilitate. Vrei pe numele tau ? platesti taxa de 1xxxxxxx euro si atunci e a ta. Nu ai ce sa-i faci tavi. Asta e tara in care traim.
Este pe numele lu altul, dar linistit ca ai acea procura, imputernicire si ca actele sunt la tine, printr-un contract chiar scris de mana, dar ai dovada.
Nu vreau sa mi-o iei in nume de rau. Am spus ca fapt divers.
Toate cele bune :)
A comentat danutzu_3121 (350 puncte) acum 12 ani va multumesc pentru raspunsuri.m-am lamurit pe deplin !
inteleg si ce vrei sa spui cu siguranta pe care ti-o da numele inscris pe procura si toate celelalte. Stima si respect pentru toti utilizatorii acestui forum! Sper sa le fie de ajutor si altor persoane care se afla in aceasi dilema ca si mine !
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Sa-ti fie de bine :)
Salut
0 voturi
A raspuns buggghy (8,600 puncte) acum 12 ani e dificil . te complici ceva.
0 voturi
A raspuns Alecs21 (2,010 puncte) acum 12 ani dai o fuga pana la bulgari dar nu o sa poti iesii cu masina daca nu ai imputernicire pe numele tau ...cand ai ajuns in bulgaria te duci la un bioru notarial cu imputernicirea dai acolo 10 euro si iti face o alta imputernicire pe numele tau ca sa fii tu direct in imputernicire... Bafta!

Comentarii:

A comentat danutzu_3121 (350 puncte) acum 12 ani exact asta am facut ! multumesc mult ! i-am inoit actele,mi-am facut procura pe numele meu si acum masina e la vanzare !
A comentat Alecs21 (2,010 puncte) acum 12 ani spor la vanzare atunci :))
–2 voturi
A raspuns coco_bmw (1,050 puncte) acum 12 ani Inmatriculari Auto Bulgaria FARA PROCURA Direct PE NUMELE DUMNEAVOASTRA
CARTE VERDE / ASIGURARE / ITP VALABILE 1 AN
Pret: 370 euro
Va POT TRIMITE ARTICOLUL DE LEGE DAT UNDE SCRIE CLAR CA DACA SUNT PE NUMELE DUMNEAVOASTRA PUTETI CIRCULA PESTE 90 ZILE
DETALII SI PROGRAMARI:
       
   Web:    http://inmatricularibg.ucoz.ro   
E-mail: inmatriculariauto_bulgaria@yahoo.com       
Nr.Tel: 0720.76.99.63 / 0768.063.804

Imagini atasate

0 voturi
A raspuns valyany (190 puncte) acum 11 ani salut!eu nu am raspuuns dar am intrebare am o masina pe bulgaria inmatriculata pe firma am procura contract de vanzare facut la mana am talonul mic si asigurare ca itp lam facut  pe WWW.INMATRICULARIBULGARIA.RO si acum sun dat in judecata pentru fals si uz de fals.Dar problema me este ca nu am cartea mare a masini cu pot sa fac rost de ia?ca asta care mi vandut masina mia rapuns la tel si mia zis DAAA tio trimit si trimisa o ramas.MULTUMESC
0 voturi
A raspuns Mihai_Loredana (620 puncte) acum 8 ani Un cont de facebook actualizat saptamanal:


https://www.facebook.com/asiguraribulgariaconstantabacauiasisuceava/


Big Like
0 voturi
A raspuns cristi16v (140 puncte) acum 6 ani Buna seara . De curand am cumparat o masina second de la cineva care nu e proprietar in acte  .. Nu am procura pe mine sau  vre-un act care sa imi dea drept de a conduce aceasta masina. Proprietarul din acte este decedat . Masina a fost vanduta cuiva cu procura acum cativa ani in urma cand notarii mai dadeau procura .
 
 Am aceasta procura , dar este doar cu drept de a conduce masina , fara alte drepturi .. Procura nu are termen  de valabilitate , scrie ca e valabila pana la revocare .  

 Eu pot face CV cu persoana imputernicita sa foloseasca masina , persoana din procura?  

 Daca nu pot face ,, se poate cumva inmatricula masina  in BG fara ca eu sa fiu proprietar ? A mai facutcinava asta ?