4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Pot incheia o asigurare RCA pe...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Pot incheia o asigurare RCA pe numele unei persoane care este defapt proprietarul masinii dar nu in talon ?

Se poate incheia o polita RCA pe numele unei persoane care este proprietarul masinii doar ca nu este proprietarul masinii in talon ? de ex eu am 21 de ani masina este trecuta pe numele meu si vreau sa inchei asigurarea pe numele tatalui meu..... deoarecee suma pentru persoanele sub 30 de ani este EXAGERATA !!! Se poate  si daca nu se poate de ce ? stie cineva ? Multumesc !
A intrebat NitroMan (240 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

12 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns CristianAdrian (16,870 puncte) acum 11 ani Asigurarea masinii se face conform nunarului de inmatriculare si numarului de identificare al masinii,deoarece ea este posibil sa fie implicata in accidente.in ce priveste intrebarea ta,tu poti sa trimiti direct pe tatal tau sa-ti faca asigurarea la asiguratori.Cei de la firmele de asigurare nu prea vad ca vor zice nu.In zilele astea sint multe companii de asigurare,le explica cum sta treaba si se va rezolva,cu siguranta.Incearca asa.Cu siguranta vei reusii

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani GRESIT TOTAL !
+1 vot
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani tu esti proprietarul iar asigurarea vrei sa o faci pe numele tatalui tau ? cred ca am inteles bine!!! nu cred ca se poate !!! or sa ti spuna ca se face decat pe numele proprietarului din carte si talon iar singura exceptie cand se face pe numele altei persoane este doar aceea asigurare in vederea inmatriculari care este cu totul altceva !!! sigur nu se poate !!!
+2 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Am incercat smecheria si nu prea a iesit. In momentul de fata am polita de 712 ron/6 luni la motor de 2000 cmc. E o prostie, adevarat, dar ma mai linistesc cand vad cat platesc studentii din Marea Britanie. Acolo sa vezi ce ii arde cand isi fac asigurarea!

Comentarii:

A comentat CristianAdrian (16,870 puncte) acum 11 ani incearca la alta companie de asigurari.sau fa o asigurare online.acolo sigur vei reusii.incearca
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Am fost si degeaba. De la toti am primit acelasi raspuns.
A comentat floricaa (11,950 puncte) acum 9 ani dar au si alt vanit:((
0 voturi
A raspuns NitroMan (240 puncte) acum 11 ani Ce absurditate .Doar in romania se poate asa ceva ... Deci daca suntem o familie si asigurarea ii facuta pe numele din talon si o conduce altcineva din familie totul este ok (Majoritatea cazurilor din Romania) , dar daca este invers este facuta pe cineva din familie doar ca acel membru al familiei nu este proprietar al masinii nu este recunoscut dosarul ... mie mi se pare o prostie .... doar in Romania majoritatea legilor se bat cap in cap .... nu pot sa inteleg de ce doar la noi .... Si hotii de la RCA anul trecut am platit 250 RON pentru 6 luni si acuma imi cer 580RON tot pentru 6 luni ? eu nu am avut nici un incident niciodata .... asta ii viata circulam la risc daca legea e batuta in cap.....
0 voturi
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Eu am un opel astra g 1.7 dti...Sunt proprietar in talon si asigurarea o am pe numele meu dar la utilizator e trecut tatal meu..Am asigurare la jumatate astfel... Si nu cred sa fie vreo problema la desbagubire atata timp cat cel de la asigurari mi-a incheiat polita...Asa ca dai bataie ca se poate !
+1 vot
A raspuns mannyx (7,640 puncte) acum 11 ani am 23 ani asigurarea facuta la astra g 1,7 acum 3 zile 460 ron cu reducere de 20 lei am platit 440. PRIMA DATA AM FOST LA UN ASIGURATOR SI MI-A SPUS SA FAC O PROCURA CARE NU O FACE ORICE NOTAR (SI ASTA PT. CA, CRED CA NU E IN REGULA SAU LEGALA) DE 60 RON CUM CA UTILIZEAZA MASINA SI MAMA CARE ARE VARSTA DE PESTE 40 ANI..SI VECHIME DE PERMIS DAR NU AM ACCEPTAT SI CAND M-AM DUS LA ASIGURATORUL CARE MI-A FACUT-O A SPUS CA E O PROSTIE SI CA NU E LEGALA DECAT IN 3 CAZURI MI LE-A SPUS, CV CU LEASINGUL SI NU MAI STIU CUM, ERA FOARTE BINE INFORMAT NU CRED K A MINTIT. TE SFATUIESC SA ITI FACI NORMAL PE NUMELE TAU CA E MAI BINE, STI CA ASTIA SE AGATA SI DE O VIRGULA PUSA IN PLUS SAU MINUS IN CAZ DE ACCIDENT. ASTEA SUNT METODE INVENTATE DE BROKERI CA SA ISI VANDA POLITELE.

Comentarii:

A comentat NitroMan (240 puncte) acum 11 ani ! Nu stiti o companie care ofera cele mai avantajoase reduceri  ?
Eu am 21 de ani si mie mi s-a oferit polita de 500 si ceva de RON tu la cine ai facut de a fost asa ieftin ?
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani 1.asigurarea se face pe numele din carte si talon, in cazul in care masina nu-si schimba proprietarul
ce vrei tu din pacate nu se poate, este exclus din start-nu iti va despagubi, cel mai bine inscrii direct masina pe numele unei persoane de peste 30 ani!
2. poti face o asigurare pe numele lui-in vederea inmatricularii-dar este valabila 30 zile de la data emiterii, apoi isi pierde valabilitatea si devine valabila iarasi dupa ce transcrii masina pe numele celui din asigurare
3. este o situatie de tot cacatul; de ex la o masina de 1.5-aceiasi masina- eu am platit 200lei/6luni si prietena mea a platit 1100lei/6luni. aceiasi firma de asigurari :-t  e ca un kkt!!!:(

Comentarii:

A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Nu te supara ca ma bag, dar cum sa ceara 1100 ron la un motor de 1.5? A avut accidente in trecut? Sau se face diferentiere intre sexe? pare prea mult, nu stiu ce sa zic.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani asta ziceam si eu: diferenta este enorma si nejustificata. repet, aceiasi masina, acelasi asigurator, difera doar varsta -30(dezavantaj) si +30(avantaj). cam asta e....
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 11 ani Eu zic sa mai studiezi, sa te mai informezi... sa mai citesti legi. RCA-ul se face pt. masina, nu pt. om.
Masina se asigura, nu omul trebuie sa fie asigurat. Prin urmare, este perfect legal sa faci asigurarea pe numele altcuiva, daca si acel cineva foloseste masina. De altfel, chiar si cei care se ocupa cu asigurarile sunt de acord s-o faca pe alt nume decat pe cel al proprietarului... majoritatea din ei. Cei care nu vor, fie nu cunosc legea (mai puti probabil), fie nu vor sa aiba un comision mai mic.
Eu personal am asigurarea facuta pe alt nume, perfect legal, iar politia nu comenteaza nimic.
0 voturi
A raspuns mannyx (7,640 puncte) acum 11 ani eu am facut la carpatica mi-a iesit cea mai ieftina dar am trecut la categoria B2 nu am avut daune. si ar fi trebuit sa am inca o reducere de la o asigurare mai veche care nu a fost valabila... din cauza lor.
la Astra una din cele neserioase pt. mine pe an costa 2500 ron 25mil ca nu mai vor sa faca la tineri si au marit preturile ca sa renunte.
–1 vot
A raspuns ducsy (120 puncte) acum 11 ani Salut!
Am citit intrebarea ta si unele dintre raspunsuri,
Pot sa iti spun ca nu se poate incheia o polita de asigurare pe alta persoana daca nu apare in certificatul masinii.
Deci numai proprietarul poate fi cel care apare si pe polita de asigurare.
Poate fi trecuta la utilizator persoana care apare in certificat sau care are contract de comodare cu proprietarul, insa de obicei contractele de comodare se fac doar atunci cand este vorba de leasing sau de societati care au masinile inscrise pe societate dar este utilizator soferul care o conduce.
Sunt unele persoane care intermediaza asigurari si mai fac unele asigurari in care trec utilizatori si la persoane fizici, dar acest lucru nu este deloc bun, in primul rand firma de asigurare va avea motiv sa nu despagubeasca, iar in al-doi-lea rand daca se va verifica acea polita, cel care a facut-o va fi nevoit sa puna diferenta din suma din buzunarul sau.

Sunt intermediar la firma de brokeraj Destine Broker de Asigurare de ceva timp, stiu destul de bine cum merg treburile cu asigurarile.
Si inca un mesaj in plus, pentru cei care vor sa-si faca singuri asigurarea la masina, in plus sa mai faca si altor persoane, prieteni, familie, cunostinte, etc si sa-si castige ceva bani in plus la fiecare asigurare intermediata pot sa scrie un mail la adresa broker_destine@yahoo.com si sa solicite detalii.
Poate fi chiar un job suplimentar pentru oricine doreste sa faca un ban in plus.

In plus va mai las cateva adrese utile:
site official Destine http://www.destine-holding.ro/
verificare valabilitate RCA si Daune: http://cedam.csa-isc.ro/
verificare itp: http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp
verificare rovigneta: http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=184

Cam atat. Bafta si drumuri bune tuturor soferilor.

Imagini atasate

0 voturi
A raspuns mitzy777 (140 puncte) acum 11 ani problema asta o am si eu...ma gandeam sa trec masina pe numele tatalui meu dar nu stiu exact cum functioneaza taxa de timbru, masina este inmatriculata in Romania, daca detine cineva informatii va rog sa imi spuneti si mie daca trebuie sa platesc aceasta taxa.
0 voturi
A raspuns Andu_4all (140 puncte) acum 10 ani Am tot citit pe aici si am o intrebare si o dilema tot odata : masina e inmatriculata pe numele unei persoane din familie care nu are carnet de conducere , in acest caz pe ce nume e facuta asigurarea ?
0 voturi
A raspuns Alecsandro (140 puncte) acum 10 ani Salut !Am si eu o intrebare.Sunt incepator si am si varsta care o am..deci rezulta un rca ft scump.cam 2000 lei pe an la motor de 1,4.As vrea sa stiu daca in carte si in talon o trec pe bunica mea dar ea nu are permis.Deci masina ar fi pe numele bunicii si asigurarea ar fi pe numele ei.Problema este ca nu are permis.Se poate face acest lucru?Multumesc anticipat

Comentarii:

A comentat KMLYA (100 puncte) acum 10 ani DA! Daca treci masina pe numele bunicii, asigurarea se face pe datele din talonul masinii, chiar daca aceasta nu are permis.
Esti avantajat, mai ales daca bunica e pensionara.

Iti doresc o zi minunata !