4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > RCA pe alta persoana ???

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

RCA pe alta persoana ???

Se poate incheia o polita RCA pe numele unei persoane care  nu este proprietarul masinii in talon ? de exemplu eu am 21 de ani masina este trecuta pe numele meu si vreau sa inchei asigurarea pe numele tatalui meu..... deoarece suma pentru persoanele sub 30 de ani este EXAGERATA !!! Se poate? Unii spun ca nu, eu am gasit urmatorul articol : http://autobis.ro/stiri-auto/tinerii-isi-pot-face-polite-rca-pe-numele-bunicilor-pentru-a-plati-mai-putin-35

 

RCA pe numele bunicului

Legislația românească în privința RCA permite șoferilor tineri să-și treacă mașinile pe numele rudelor mai în vârstă posesoare de permise de conducere, astfel încât să beneficieze de reducerile de tarife pentru pensionari.

Asta pentru că normele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) nu permit asiguratorilor să refuze plata despăgubirii atunci când mașina vinovată de accident era condusă, în acel moment, de un alt șofer decât titularul poliței.

„Trucul” nu funcționează și la polițele facultative Casco. Unii asiguratori trec expres în contracte clauze potrivit cărora vor refuza plata despagubirilor dacă, în momentul producerii evenimentului asigurat, la volan se afla altcineva decât titularul poliței.

Alte companii de asigurări percep tarife de primă semnificativ mai mari în cazul în care, înainte de semnarea poliței, asiguratul răspunde „Da” la întrebarea „Autoturismul este condus și de persoane sub 25 de ani?”.

A intrebat AR92KTA (50,130 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns mannyx (7,640 puncte) acum 11 ani Salut ,am 23 ani asigurarea facuta la astra g 1,7 in februarie 460 ron cu reducere de 20 lei am platit 440. PRIMA DATA AM FOST LA UN ASIGURATOR SI MI-A SPUS SA FAC O PROCURA CARE NU O FACE ORICE NOTAR (SI ASTA PT. CA, CRED CA NU E IN REGULA SAU LEGALA) DE 60 RON CUM CA UTILIZEAZA MASINA SI MAMA CARE ARE VARSTA DE PESTE 40 ANI..SI VECHIME DE PERMIS DAR NU AM ACCEPTAT SI CAND M-AM DUS LA ASIGURATORUL CARE MI-A FACUT-O A SPUS CA E O PROSTIE SI CA NU E LEGALA DECAT IN 3 CAZURI MI LE-A SPUS, CV CU LEASINGUL SI NU MAI STIU CUM, ERA FOARTE BINE INFORMAT NU CRED K A MINTIT. TE SFATUIESC SA ITI FACI NORMAL PE NUMELE TAU CA E MAI BINE, STI CA ASTIA SE AGATA SI DE O VIRGULA PUSA IN PLUS SAU MINUS IN CAZ DE DESPAGUBIRE. ASTEA SUNT METODE INVENTATE DE BROKERI CA SA ISI VANDA POLITELE.   
eu am facut la carpatica mi-a iesit cea mai ieftina dar am trecut la categoria B2 nu am avut daune. si ar fi trebuit sa am inca o reducere de la o asigurare mai veche care nu a fost valabila... din cauza lor.
la Astra una din cele neserioase, pt. mine pe an costa 2500 ron 25mil ca nu mai vor sa faca la tineri si au marit preturile ca sa renunte.   
RAMANE LA APRECIEREA TA!
+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani RCA se face pe numele trecut in talon. Punct.
+2 voturi
A raspuns coostta (39,490 puncte) acum 11 ani asigurarea o poti face doar pe numele celui din talon,sau in cazul in care ai cumparat masina de la cineva si nu ai fc actele,poti face asigurarea pe numele celui care o cumpara dar pt asta iti trebuie contractul de vanzare cump.
+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani asigurarea se face doar pe numele celui din talon sau in "in vederea inmatricularii" se face pe numele cumparatorului care v-a aparea in acte dupa inmatriculare. ATENTIE insa, ca aceasta asigurare este valabila doar 30 de zile timp in care teoretic trebuie sa inscrii masina, daca nu ea dupa 30 de zile devine nula si revine imediat dupa ce se schimba proprietarul pe acte-cel din asigurare
+1 vot
A raspuns Bulea.Razvan (360 puncte) acum 11 ani Cum au spus si colegii mai sus , asigurarea se poate face DOAR pe numele celui din talonul masinii , iti spun din proprie experienta.O zi faina.
0 voturi
A raspuns looshian (2,120 puncte) acum 11 ani eu tocmai mi-am trecut masina pe numele tatalui meu, din aceeasi cauza. nu te zgarci acum ... daca e sa calculezi iti recuperezi banii chiar din prima asigurare pe jumatate de an. maxim 120 lei identificare RAR + 37 lei certificat inmatriculare+ 60 lei taxa inmatriculare+ asigurare pe 6 luni pe noul proprietar (care oricum trebuie s-o faci daca vrei sa circuli)+ adeverinta de la ANAF.daca ai recuperat banii/nu a fost platit taxa de poluare atunci e mai nasol. cu un pic de umblatura rezolvi. am inteles de la nea' militianu de la inmatriculari ca ar mai fi o varianta cu un contract de comodat intre tine si "X" , si sa-l treci pe "X" utilizator in certificat si sa faci asigurarea pe el.  daca mi-a zis inseamna ca e o portita.