4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Sall.Mi-a gasit politia 0.22al...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Sall.Mi-a gasit politia 0.22alcolemie.intrebarea mea este daca pot da examenul acela la o luna?

mi-a gasit politia 0.22 alcolemie.

Am o nelamurire.Mai pot da acel examen care il poti da la o luna?Imi trebuie permisu urgent!
A intrebat mihaita31 (160 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Dar limita pentru dosar nu era 0,4?Tu cu 0,22 ce ai patit ai ramas fara pe 3 luni?
A comentat mihaita31 (160 puncte) acum 11 ani dap din pacate..

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns kara67 (270 puncte) acum 11 ani Da! Poti. Daca erai in Italia nici nu-ti lua permisul...
+1 vot
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani daca iti trebuia permisul urgent nu mai beai la volan....:))) inseamna ca nu iti trebuia....

Comentarii:

A comentat mihaita31 (160 puncte) acum 11 ani in caz ca nu stiai am baut de seara(nu foarte mult,din cauza la prieteni) sia doua zi la 4 dimineata am fost nevoit sa plec si ma oprit din cauza la un far si a pus fiola...

Cel mai bun raspuns:

+4 voturi
A raspuns stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca nu ma insel esti obligat sa sustii examenul pentru testarea cunostiintelor daca vrei sa recuperezi carnetul.
Ia citeste sa vezi ce zice legea :

Pentru redecerea periaodei de suspendare:

Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile conform art. 221 al.1 din R.A.O.U.G. 195/2002 republicat, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulaţie;
a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
nu a mai beneficiat de o astfel de măsura în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare;
în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţionala complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.
Cererea necesara va fi depusa si înregistrată la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, având anexate următoarele documente:
o copie a procesului verbal de constatare a contravenţiei;
o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;
o copie dupa chitanţa de achitare a amenzii;
o copie a BI/CI.
Conducatorii de autovehicul nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca:
perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
a fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca a condus vehiculul in timp ce se afla sub influenta alcoolului;
sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.

Situatii in care este obligatorie testarea cunostiintelor

In urmatoarele situatii  este obilgatorie testarea privind cunoasterea regulilor de circulatie, conform prevederilor art. 106 alin.1 din OUG 195 din 2002 Rep:
nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, daca fapta nu constituie, potrivit legii, infractiune;
cand fapta a fost urmarita ca infractiune prevazuta de OUG 195 din 2002 Rep, iar instanta de judecata sau procurorul a dispus inlocuirea raspunderii penale cu una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art.91 din Codul Penal;
cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art.104 din OUG 195 din 2002 Rep.
Atentie!
Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute la punctele 1, 2 si 3, ori nu se prezinta la serviciul politiei rutiere pentru sustinerea verificarii cunoasterii regulilor de circulatie. (text preluat de pe www . politisti . ro )

La 0.22 in etilotest ai undeva la 0.41-0.44 in sange ( in momentul testarii)
La IML se fac doua recoltari la o anumita diferenta de timp si pe baza coeficientului cu care scade gradul de alcoolemie se face o medie pentru a se stabilii aproximativ ce alcoolemie aveai cu o ora inainte sa fi oprit==>> ca alcoolemia in dosar va fi mai mare.

Din partea mea sper sa stai mult si bine pe dreapta pana te inveti minte, daca nu te potolesti si trosnesti pe vreunu beat poate face ala un pustiu de bine si iti rupe mana cu care obisnuiesti sa bei cand bineinteles te urci la volan.
Sanatate.

Comentarii:

A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Salut!
Sincer asteptam sa ma injuri, sa imi dai ''- ''nu sa imi acorzi cel mai bun raspuns.
Sa iti fie invatatura de minte.
Jos palaria!

Alte raspunsuri: (3)

0 voturi
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani si in caz ca nu stiai.....mai ales cand stii ca a  a zi pleci din noapte sau pleci dimineata NU BEI.....DELOC..... mai mihaita...:) asta e se mai intampla suporti consecintele!
+1 vot
A raspuns Maniak22 (11,000 puncte) acum 11 ani Mi-a placut mult asta si ii dau dreptate " Din partea mea sper sa stai mult si bine pe dreapta pana te inveti minte, daca nu te potolesti si trosnesti pe vreunu beat poate face ala un pustiu de bine si iti rupe mana cu care obisnuiesti sa bei cand bineinteles te urci la volan.
Sanatate".
+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Bautura asta :-s.
Bat-o VINA !!!

Salut
!