4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > salut...anvelopele tre sa fie ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Salut...anvelopele tre sa fie perechi?

salut , am si eu o nelamurire..din punct de vedere legal sunt obligat sa am anvelopele perechi?(adica sa am pe puntea fata sa zicem 2 anvelope de aceiasi dimensiune dar profil diferit)

multumesc frumos.
A intrebat Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 11 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

–2 voturi
A raspuns CristianAdrian (16,870 puncte) acum 11 ani trebuie sa ai toate 4 anvelopele pereche.exact cum scrie in carte si talon.Legal.Obligatoriu.Poti risca o amenda si ridicarea talonului daca ai anvelope sau jante diferite decat ce scrie in actele masinii

Comentarii:

A comentat Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 11 ani nu la dimensiuni ma refeream...ma refeream doar la profil adik de marci diferite.ca si dimensiuni le am exact ca in talon.
A comentat CristianAdrian (16,870 puncte) acum 11 ani ti-am raspuns deja.nu conteaza modelul.poate fi diferit,nu e problema.poti avea un michelin si un continental,,,,,,sau altceva.nu asta e problema
–1 vot
A raspuns CristianAdrian (16,870 puncte) acum 11 ani nu conteaza profilul,modelul incrustat in cauciuc.pot avea stelute cercuri sau patratele pe ele.importanta este dimensiunea egala cu cea inscrisa in actele masinii.bafta

Comentarii:

A comentat Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 11 ani ms mult.toate cele bune
A comentat CristianAdrian (16,870 puncte) acum 11 ani la fel si tie.o zi buna
+3 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani poti avea si 2 cu 2 fara probleme !!! 2 pe fata pereche si celelalte 2 de pe spate alta pereche !!! sa fie aceleasi dimensiuni !!!

Comentarii:

A comentat Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 11 ani dar sa fie diferite ca profil si de aceisai dimensiune pe o punte nu merge?
A comentat italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani spatele nu este obligatoriu pereche , dar sa fie aceleasi cote !!!! am avut si toate 4 diferite luate cum am putut si eu si mergea bine dar erau aceleasi cote !!!

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani trebuie pereche. acelasi model(doua cate doua), aceiasi dimensiune.

Comentarii:

A comentat axxxula (100 puncte) acum 10 ani Pe ce baza legala trebuie pereche?
De ex: Daca faci pana , in momentul in care schimbi roata , sunt sanse mari ca rezerva sa nu fie la fel cu celelalte cauciucuri . Esti pasibil de amenda?

Altfel vorbind singura norma legala care prevede sanctiune cu amenda si suspendarea certificatului de inmatriculare este:

"anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în cartea de identitate a vehiculului, prezintă tăieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisă;"

Definitia uzurii cauciucurilor este pe site-ul RAROM , si cuprinde altceva decat  brandd cauciuc si forme profil:

http://www.rarom.ro/cs-uploads/RNTR%201.pdf