4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Salut! Stie cineva daca in Rom...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Salut! Stie cineva daca in Romania este obligatoriu?

sa se mearga pe timp de zi cu faza mica ca pe timp de zi in Italia nu este obligatoriu ca m-a oprit politia in Romania si aveam faza mica stinsa in localitate pe timp de zi si m-a intrebat de ce merg asa si i-am zis ca dincolo nu e obligatoriu si  mi-a zis ca aici e obligatoriu stranu sa nu fie in concordanta codu stradal intre cele doua state?
A intrebat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 10 ani Conform OUG 195 in circulaţia pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E) conducătorii de autovehicule sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire. Portiunile din drum ce traverseaya localitatile, cu exceptia municipiilor, fac parte din drumul national sau european si sunt administrate de catre Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale. Conform acestei prevederi regulamentare in toate cazurile in care se circula, in interiorul localitatilor, pe o strada ce face parte dintr-un drum european (traseul de tranzit al localitatii) trebuie aprinse luminile de intalnire.

Comentarii:

A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani da mersi ca instructorul auto di Italia mi-a zis ca nu este obligatoriu!
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Ai citit bine legile italiene si nu e obligatoriu?SP,SS,extraurbane si autostrazi este obligatorie pe timp de zi(sau lumini de zi DE FABRICA),in Romania din ce stiu eu este pe europene,extraurbane si autostrazi.

Comentarii:

A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani eu mi-am luat in Italia c,d,e, si instructorul mi-a zis ca in ln zoneleurbane pe timp de zi faza mica nu este obligatorie asa cum este interzisa faza mare im localitati unde viteza de deplasare e de 50 km pe ora sau mai mica!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Da asta e corect,eu am crezut ca te referi in general.In localitati nu e obligatorie,decat daca traversezi localitatea si esti pe sp sau ss.
0 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani da deci in zona abitata!
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani In Calugareni Giurgiu am fost amendat pentru ca nu aveam faza mica aprinsa

Comentarii:

A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani inseamna ca eu am scapat ieftin ca nu mi-a dat amenda nici macar avertisment a fost politaiul de omenie numa s-a uitat la acte si gata oricum mersi de raspuns!!