4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > !!!!!!!! UPDATE !!!!!!!!! : Ne...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

!!!!!!!! UPDATE !!!!!!!!! : Nelamurire ! ....

Era parcata masina in parcare si un idiot, ca nu ii pot zice mai bine, a dat cu spatele si nu a vazut ca eu stationez si mi`a infundat aripa din partea stanga spate si umpic din usa se vede ca ii indoita .. Ce ii de facut in situatia asta ? Problema asta vreau sa o rezolvam pe cale amiabila dar, mai trebuie sa ma duc la politie, ca sa fie constata avaria sau nu ? Va multumesc !

UPDATE!!

Am upload`at si niste poze sa vedeti indoitura, imi cer scuze, stiu ca sunt cam neclare, sunt facute cu un jaf de nokia E63, 2 megapixeli, blitzu, varza :) ..

Imagini atasate

A intrebat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto

editat de AR92KTA acum 12 ani

Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Zona este destul de greu reparabila.

19 Raspunsuri

–15 voturi
A raspuns e36bvl (3,530 puncte) acum 12 ani iti trebuie de la politie o foaie cum ca n-a fost vina ta si ai fugit de la locu accidentului.tipu merge,da o declaratie,semnati amandoi si gata.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani LOL...Dc sa zica ca a fugit?
A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani hey alex, tu de ce parere esti?
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Te duci la accidente usoare.
–11 voturi
A raspuns e36bvl (3,530 puncte) acum 12 ani pt ca daca circuli cu masina lovita te opreste politia si te ia la intrebari.daca nu ai foaie ca te-o lovit cineva ghici cine pica de vina?

Comentarii:

A comentat laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani te contrazic, eu cand mi-am cumparat prima masina care o mai am si acum a fost lovita la ambele aripi(asa am cumparat-o) , circul cu ea de jumate de an si de cate ori m-a oprit politia nu mi-a zis nimic de ea.
A comentat mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani eu circul cu masina lovita de prin primavara, am capota putin indoita.. am fost oprit de o gramada de ori, dar niciodata nu m-au intrebat de sanatate.  Acum nu mai e obligatoriu sa mergi la politie decat in cazul in care masina ti-a fost lovita si vinovatul a plecat de la locul faptei.
A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani si eu te contrazit ! Cand am lovit un caine cei drept am avut ceva viteza vreo 70 si am dat in el pentru ca nu l-am vazut ca a sarit din boscheti mi s-a facut toata bara din fata zob era bucati bucati si am legat-o cu sarma pana m-a programat la casco sa o schimb . atunci am umblat 3 saptamani atat in bucuresti cat si in afara si am trecut pe langa politie dar nu m-a intrebat nimeni nimic si nu m-a oprit nimeni .
A comentat Bizonul (100 puncte) acum 12 ani stai calm ca pt ce are nu il opreste nimeni..
+12 voturi
A raspuns mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani Daca e vorba de intelegere amiabila eu stiam ca nu mai e nevoie de politie, faceti xerox dupa acte, mergeti la firma asiguratoare si completati amandoi formularul de intelegere amiabila, cate o copie fiecare, zonele afectate vor fi fotografiate, se va face constatarea si, in cazul in care nu e euroins, din punct de vedere legal, in maxim 10 zile vei fi despagubit sau iti va fi masina reparata,

P.S. nu vreau sa fac reclama proasta la firma asta de asigurari, dar stiu ca nu se grabesc sa despagubeasca.... si eu am RCA la ei :P

Comentarii:

A comentat JohnDD (670 puncte) acum 12 ani Raspunsul tau este corect, dar tin sa te contrazic, masina nu va fi reparata intr-un timp asa scurt, mi s-a intamplat exact acelasi lucru si pana s-au inceput reparatiile au trecut cel putin 3 saptamani.
–4 voturi
A raspuns e36bvl (3,530 puncte) acum 12 ani nu mai vorbiti fara voi daca nu stiti sigur.cititi sau intrebati ;)
+19 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Pentru amiabila nu trebuie mers la politie.Aveti nevoie doar de formularul standard pe care il completati unul pe o latura si celalat "inculpat" pe cealalta latura ,semnati ,va schimbati niste copii dupa asigurare/talon/permis/buletin ,va salutati cordial si plecati in treaba voastra fara sa scoateti la iveala pistoale,bate,furci ,topoare ca la rascoala.
Partea mai discutabila este daca va cheama asiguratorul pe amandoi pentru confruntare cu masinile si ca inculpatul stationat sa nu fi fost in loc nepermis pentru asa ceva ,caz in care va declara culpa comuna ,lucru ce inseamna ca fiecare plateste jumatate din reparatia celuilalt.
Contrar la ce zic unii pe aici,orice masina lovita are nevoie de o amiabila sau o autorizatie de reparatie de la politie.Nu o ai ,risti intrebari incomode din partea "organului".

Comentarii:

A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani turbojack, multumesc .. apreciez :)!
+3 voturi
A raspuns Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani E cum zice Turbojack. Completati formularul de constat amiabil si va intelegeti intre voi si reprezentantii societatii/societatilor de asigurari cine si cum plateste.
Va urez amundorura muuuuuuuuuuuulta rabdare!
+4 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani iti multumesc de urare dar na, stiu cum merg treburile in romania, dar acum chiar nu e cazul .. cel cre m`a lovit si`a cerut scuze si a zis ca vrea sa o rezolvam pe cale amiabila, ori sa imi dea asigurarea lui ori sa imi dea bani . si cat despre masina, nu ii stiu eu ce infundatura, se rezolva destul de repede zic eu, pana si un amator dar cu umpic de cunostiinte in domeniu o poate face .. si in plus de asta masina ii o "romanian car" dacia 1310 asa ca :) .. ceea ce ma interesa mai mult era daca mai ii nevoie sa ma duc la politie sa imi dea acea adeverinta de reparatie .. multumesc de raspunsuri tuturor !
+1 vot
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani In cazul tau amiabila se poate face si iti repari masina pe asigurarea celuilalt,dar ce ai tu acolo se repara cu un maxim 100euro si ceri reparatie in regie proprie si ti se deconteaza dupa ce o repari :)

Comentarii:

A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani reparatia costa 100 lei ! cel care m`a lovit a platit cu banii jos ! maine duc masina la tinichigiu sau cum ii zice la ala care se ocupa de probleme ca si a mea :)
–1 vot
A raspuns reli94 (130 puncte) acum 12 ani am impresia k e dacia,....deci linistestete ia ciocanu bagai 10 ciocane si gata:D
–1 vot
A raspuns bennybenny92 (400 puncte) acum 12 ani da..10 ciocane.. o galeata d chit si e gata !
–11 voturi
A raspuns zbanghi (90 puncte) acum 12 ani Dai o mama de bataie ... :)).... si nu mai ai nev de dovada :)).. o va face in 2 zile !! :)))....

jale .. pe dacie cauciucuri pirelli !! :))=)) ......
–2 voturi
A raspuns LP_2011 (2,810 puncte) acum 12 ani eu zic sa lasi ideea asigurari...nu e profitabila pe termen lung si nici macar pe termen scurt.
1.Pe termen scurt e mai ieftin sa o faci cu banii tai decat sa umblii si sa astepti sa iti iei banii inapoi si sa te enervezi cu alea pe la firma.
2.Pe termen lung (nu mai stiu cum e in Romania ) va conta la cuantumul  asigurarii...In UE (UK si Elvetia) se cheama No Claim Bonus..daca ai 5 ani fara incidente,fara cheltuieli pentru firma asiguratoare ,ai o reducere foarte mare ,de pana la 55% ..
+2 voturi
A raspuns CazyRoll (710 puncte) acum 12 ani e cum spune turbojacK
si pentru baiatu mirat de anvelope pirelli, tot ce pot sa spun e BRAVO (in cazul in care sunt in stare buna)
Sunt de parere ca trebuie sa ai grija de masina ta orice marca ar fi, iar anvelopele joaca un rol important ( sunt multi care au masini foarte scumpe cu pneuri de 2 lei , sh) !

Comentarii:

A comentat AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani :)) au fost noi candva ( acum vreo 2 ani) dar sunt destul de bune si acum, au fost folosite doar in sezonul rece, in sezonul cald le`am dat jos :)
+4 voturi
A raspuns OntykWRD (430 puncte) acum 12 ani Nene cerei 100 lei i-ati o cutie de chit si un sprai alb j gt k e dacie k si yo am....;)
+2 voturi
A raspuns kid2502 (180 puncte) acum 12 ani fii mai linistit...
+2 voturi
A raspuns Maniak22 (11,000 puncte) acum 12 ani Eu luam banii de la om si o faceam eu.
Am lucrat mai demult la o firma de Taxi in Arad si un batran mi-a infundat aripa spate la Logan.
Mi-a dat 250 de lei pe loc si la revedere.
Vopseaua nu era zgariata si acasa am tras la o parte materialul din portbagaj ce acoperea aripa si i-am tras vreo 10 pumni nu exagerez si a revenit tabla asa de bine incat nici nu si-a dat seama nici proprietarul masinii care o inspecta mereu de orice zgarietura mica:D:D:D
Acuma nah.... daca la tine e zgariata se face si atunci ieftin ca nu e scumpa vopseaua si manopera la dacie.
+2 voturi
A raspuns Old School (380 puncte) acum 12 ani Calea amiabila pentru mine inseamna : Luat un ciocan si facut aceeiasi dauna si lui, daca nu vrea sa dea banu pe loc. Vrajeala cu politia si asigurarile ai sa vezi si tu cat umbli. Asta e Romania frate plina de nesimtiti.
+2 voturi
A raspuns TRX (310 puncte) acum 12 ani Te duci la asiguratorul tau, ii ceri "Constatare amiabila de accident" E o foaie dubla, format A4. Completezi prima, se transcrie si pe cea de`a doua. Ai nevoie de datele lui si datele tale, 2 semnaturi. Cu ea te duci la asiguratorul lui, ii spui in ce service iti bagi masina si`ai terminat treaba :)
+1 vot
A raspuns bloody_v (540 puncte) acum 12 ani iti trebuie dovada de la politie (mai sunt mecanici care repara fara dovada dar e destul de riscant).daca vrei sa o repari singur nu ai nevoie decat de indemanare + "1kg de kit".Bafta!

Intrebari asemanatoare