4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Usoara stersatura in parcare. ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Usoara stersatura in parcare. Imi dati va rog cateva sfaturi?

Acu cateva zile a avut loc o stersatura usoara in parcare ce a avut ca avarii doar niste zagrieturi pe bare.

Ca sa fiu mai precis, am intrat in parcarea din jurul blocului care era destul de full, eu ochind un loc de parcare ...am mers cativa metri mai in fata ca apoi sa pot intra cu spatele in acel loc de parcare liber...in timp ce dadeam cu spatele un altul a iesit brusc de dupa o masina parcata practic eu zagriindu-mi bara spate iar el bara fata....

(el era un instructor de la o scoala de soferi ce nici nu purta centura)

Pentru ca nu eram cu masina personala si nu stiam 100% care este procedura si riscurile ..nu am dorit nici sa dau asigurarea pentru ca nu era a mea...si nici nu am dorit sa merg la politie pentru ca el ma amenina sus si tare ca imi ia permisul.Asa ca i-am spus ca ii repar eu bara....mergand la un service unde am dat avans 150 lei pentru ca atat aveam la mine (acestia spunandu-mi ca suma finala este de 450) ceea ce mi se pare cam mult pentru niste zgarieturi....( eu mi-am reparat-o cu 50 lei! o mana de chit si un spray exact pe codul culorii).....

Intrebarile mele sunt : Imi poate lua permisul pentru o stersatura?

   Mai poate face ceva daca nu am declarat nici unul dintre noi in 48 ore? pentru ca m-a gandesc ca l-ar gasi si pe el vinovat ca nu a declarat....dar ar putea spune ca ne-am inteles si dupa nu am respectat intelegerea...sau ceva de genul.Daca eu deja am reparat-o pe a mea imi poate spune ca am ascuns dovezile ?

Pe mine m-ar putea baga pentru ca nu m-am asigurat corespunzator si pe el pentru ca nu a pastrat distanta corespunzatoare (si centura) din cate stiu eu....pentru ca daca ar fi pastrat distanta ar fi avut timp de reactie (claxon, retur, etc)

Ce imi mai poate face acum daca nu ii restitui toata suma? pentru ca eu am reparat-o pe 50 lei....si el m-a dus la un service unde se cunoaste el si imi cere mult pentru cateva zgarieturi....Care sunt riscurile daca merge acum la politie ...dupa 1 saptamana si ceva?  

Va rog niste raspunsuri...(imagine atasata)

Imagini atasate

A intrebat Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 10 ani in categoria Legislatie Auto

editat de Teo-Mazda acum 10 ani

Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani Pretul e corect deoarece numai vopsitul costa cam 400 lei. Daca zici ca e vorba de stersaturi trebuia sa ii dai lui 150 lei si sa isi vada de treaba si daca tot nu tacea mergeai cu el acasa si ii mai dadeai 100.

Comentarii:

A comentat rubenmoto (2,100 puncte) acum 10 ani nu avea cum sa iti ieie permisu dal in pula mea de instructor ca ii rupeam capu pe loc... la faza asta te.a  intapat....stai linitit ca daka e intructur nu e mare si tare!!! asta e... te.a speriat
–1 vot
A raspuns TheSketchulator (19,850 puncte) acum 10 ani Mosule eu am facut o masina praf intr-o remorca in trafic. Am facut amiabila, iar daca nu o faceam riscam 3 puncte de penalizare ... tu ce zici? iti ia carnetul pentru o zgarietura?

Ai facut foarte prost ca ai dat bani.

Daca ai fi chemat politia ati fi sfarsit prin amiabila mai mult ca sigur si nu-i mai ardea lui de umblat lui prin service sa astepte dupa asigurator ...
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani eu cred ca i-ai dat destul 150 ron...iar despre faza cu permisul :)) eu m-am pus cu un politist (vroia 500 de euro pt o indoitura de 4/4 cm)... N-am vrut sa-i dau banii (cum dreaq sa-i dau 500 de euro, ce-s nebun???) si pana la urma a fost de acord sa merg eu cu el sa si-o repare si m-a costat 100 de ron la un tinichigiu pe care-l cunosc. Binenteles ca toate astea s-au intamplat dupa vreo 3 intanliri in masina lui in parcarea de la sectie ca sa ,,traga'' de mine sai dau 500 de euro, dupa care intr-o seara l-am sunat cu calm si i-am spus ca daca-i dau banii o facem doar la notar si ca daca nu, ii dau banii insa cu martori (eu cu un avocat, el cu un avocat)...


P.S. Ai chitanta pe cei 150 de ron achitati?

Comentarii:

A comentat Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 10 ani nu, nu am chitanta :(...dar acum dupa 1 saptamana mai poate face ceva ?
A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani Poti sa te duci sa ceri o chitanta precum ca ai achitat 150 ron pentru raparatii la masina instructorului (in fapt si la urma urmei tu esti platitorul si ai tot dreptul sa detii si dovada de plata).
0 voturi
A raspuns DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani Daca va hotarati sa mergeti la politie o sa va amendeze pe amandoi  oricum legal ar trebui sa mergi pentru dovada iara instructorul a intrat in tine e vina lui ca te-a lovit din spate nu trebuia sa-i dai bani!
0 voturi
A raspuns Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 10 ani deci daca el merge acum dupa 1 saptamana si ceva la politie nu poate fi vorba de luat permisul?...mie de asta imi era frica...sa nu imi ia permisul.