4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Va rog frumos ajutor! Am facut...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Va rog frumos ajutor! Am facut un accident. Cine este vinovat???

Buna ziua si sarbatori fericite tuturor!

Din pacate eu am facut un mic accident chiar astazi in ziua de Craciun...

Va rog frumos sa ma lamuriti cu ceva: Cine are prioritate pe aceasta strada(Ciurea) din Bucuresti, Sector 2??

Mentionez ca acolo nu mai exista acele lucrari!! 

Unii oameni mi-au spus ca EU CU SEGEATA ROSIE trebuia sa dau prioritate celui cu SAGEATA NEAGRA,altii mi-au spus ca este prioritate de dreapta si ca el trebuia sa-mi dea mie prioritate. X-ul este locul accidentului. 

Mai mentionez ca nu sunt strazi diferite, este aceeasi strada, in forma de U si acolo nicaieri nu exista semne de circulatie. 

Va rog frumos sa ma lamuriti!!!! 

Va multumesc frumos!

Imagini atasate

A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 8 ani in categoria Legislatie Auto

editat de BrownBear acum 8 ani

Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns Lavinius75 (12,170 puncte) acum 8 ani Buna ziua.Din imaginile atasate nu imi dau seama daca prelungirea la iesirea din parare este intabulata ca alee,strada sau alta formatiune cadastrala.Daca nu este,intradevar sunteti vinovat de producerea accidentului prin neacordare de prioritate.Daca acea bretea are denumire si figureaza in planul cadastral,atunci se aplica regula prioritatii de dreapta si in lipsa altor semne de circulatie atunci aveati prioritate fata de cel ce venea pe strada cu sageata neagra.Din poze nu rezulta ca ar fi semne de circulatie iar un agent de politie ar putea interpreta acel spatiu ca si iesire din parcare unde trebuie sa acordati prioritate.Din pacate doar o verificare concreta poate stabili datele ferme ale producerii incidentului.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 8 ani

editat de BrownBear acum 8 ani

Buna ziua. Este aceeasi strada in forma de U. Nu este altceva. Toti prietenii mi au spus ca el e de vina, trebuia sa mi dea prioritare de dreapta..Va mulțumesc pentru răspunsul dvs.  Sa aveti sarbatori fericite!

Alte raspunsuri: (2)

+1 vot
A raspuns untergraben (11,800 puncte) acum 8 ani Salut,
1-Daca breteaua de unde ieseai tu se considera parcare,la fel cum a mentionat si colegul de mai sus,tu esti vinovat.
2-Daca breteaua de unde ieseai tu este considerata strada,alee s.a.m.d,in lipsa semnelor, el trebuia sa acorde prioritate de dreapta.

Daca daunele nu sunt asa  mari la ambele masini,este vorba doar de zgarieturi,sfatul meu este sa vi le faceti fiecare din buzunar si data viitoare sa fiti mai atenti.
In cazul in care veti merge la politie la accidente usoare,Garcea nu va sta sa faca anchete cu voi si sa va convinga pe fiecare in parte de cine este vinovat.Se va incadra la culpa comuna si va trimite acasa la fel cum ati venit.

De curiozitate,chiar asa era de slaba vizibiltatea sau asa grabiti erau amandoi de v-ati lovit tocmai acolo?

Bafta!

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 8 ani Salut. Am vb cu foarte multa lume si absolut toti mi au spus ca el este de vina...insa este prea tarziu.
Am facut urmatoarele mari greseli si anune:
1. Daca exista dubii cu privire la culpa, NU SE FACE AMIABILA si nu-si asuma nimeni vina accidentului.
Imediat cum am facut accident, celălalt sofer a inceput sa urle si sa ma ameninte. Eram in stare de soc. Pe urma a venit si tatal acestuia care-mi explica mie frumos cat de vinovat sunt de accident si initial am crezut ca asa e... Dupa vreo doua zile dupa ce mi am revenit, am intrebat o gramada de oameni, asiguratori, politisti, etccc. Absolut toti mi au spus ca e vina LUI.
2. Mi-am dat seama mult prea tarziu ca trebuia din prima sa ma duc la politie. Numai politia poate sa constate vinovatia in cadrul unui accident. Nimeni altcineva. Daca trec 24 ore de la accident si nimeni nu l-a reclamant, adio, permis suspendat + amenda amandurora.
Am facut amiabila, mi-am luat mare teapa. Ala o sa si faca masina pe asigurarea mea, masina mea mi o fac eu dupa vreo doua luni de munca...din vina lui. Asta este viata.
Mulțumesc frumos. Un an nou fericit.


Ps: de unde veneam eu este STRADA. Aceeasi strada in forma de U.
A comentat untergraben (11,800 puncte) acum 8 ani Salut,
Ideea este in asemenea situatii sa nu te pierzi indiferent de a cui este vina.
In vara,grabit spre munca,in intersectie mare am fortat semaforul si cred ca am ciupit rosu.Cred!Nu sunt sigur..Eu eram pe banda 1,benzile 2 si 3 oprisera la portocaliu.De partea cealalta,un grabit la fel ca mine n-a mai asteptat sa opreasca si banda 1 unde eram eu si a plecat  cu scart in fata mea.N-am apucat decat sa calc frana si sa trag dreapta ca sa nu-l lovesc in stalpii pe dreapta.
Rezultatul:
Eu:
-bara fata
-capota
-far stanga
-aripa stanga

El:
-bara fata
-aripa dreapta
-far dreapta
-capota
-janta dreapta fata

Ne dam jos,ne punem mainile in cap si eu si pustiul si ne apucam de amiabila(i-am zis clar  ca daca mergem la politie eu spun ca am trecut pe portocaliu,ne baga la culpa comuna si ne ia permisul amandorura).
Intre timp apare si taica-su,taximetrist, si incepe sa ma mustre pe mine si sa-mi solicite sa mergem la politie ca a auzit el ca Societatea Carpatica nu despagubeste.
Eu zic:Haideti sa va spun care este situatia;mergem la politie,ne ia permisul la amandoi,pierde si fii-tu si eu 3 luni permisul iar daca societatea Carpatica nu vrea sa despagubeasca nu despagubeste si punct.Se pisa ei pe procesul verbal de la politie.Daca mergem la politie ne usurezi doar de permise si o sa trebuiasca sa-i platiti amenda si pustiului pentru ca din cate vad el este la liceu si nu lucreaza!
Ezita mosu' un pic la care eu continui:Stiti ce?Haideti sa mergem la politie ca sa fiti sigur ca nu am chef si nici timp sa stau dupa aia sa ma judec cu dvs. pentru 1500 RON cat va costa reparatia.Haideti va rog frumos, urcati-va la mine in masina si mergem la accidente usoare chiar acum.Insist!
La care el: Haide domne' sa facem amiabila si gata nu mai stam sa pierdem timp pe la politie ,daca dumneata spui ca plateste o sa plateasca,aia e se mai intampla...."Tu de ce pula mea nu te asiguri ma fututi Cristosu' ma-tii?!Daca era un camion?!" urla el la fii-su in timp ce completam amiabila.
Rezultatul:
El si-a reparat masina intr-o luna pe Carpatica mea.
Eu si acum am o mare pizda in bara,n-am avut banii s-o schimb si s-o vopsesc.
Morala: Nu te pierde cu firea si nu lua decizii in graba cand ai timp sa te consulti cu alte persoane si legea este de partea ta ;)

Un an nou fericit!
0 voturi
A raspuns challangelife2012 (420 puncte) acum 7 ani Din imaginile pe care le-ai atașat .. arata ca tu ai schimbat poziția de mers ai mers spre stânga .. era clar ca tu trebuia sa acorzi prioritate deoarece celălalt vehicul circula în drum drept .