4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > Alte marci > cum tre sa te comporti cu o ma...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Cum tre sa te comporti cu o masina diesel si cu una pe benzina?

am auzint de multe ori spunanduse ca tre sa stii sa te comporti cu un Diesel .care este diferenta asta in stilul de condus intre un diesel si un benzinar?am condus si una si alta si nu am descoperit o diferenta. nu am f multa experienta la volan. ms anticipat.
A intrebat Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 12 ani in categoria Alte marci
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Schimbatul vitezelor este diferit (chiar daca este dupa simt ) la diesel se schimba undeva mai jos iar la motorul pe benzina se schimba mai sus in ture.
Zgomotul chiar daca acum in ultimii an au aparut motoare diesel foarte silentioase.
Pentru oras ar fi mai bun un motor pe benzina iar pentru afara orasului cel diesel se simte mult mai bine.
Costurile sunt mai mari la diesel dar nu cu diferente foarte mari...motorina de pe la noi este foarte proasta in comparatie cu ce este afara mai ales daca bagi de la Lukoil :).
Motorul diesel daca nu este puternic v-a fi mai incet la plecare decat unu pe benzina.

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Cum sa fie mai incet la demaraj motorul diesel fata de benzinar?Diferenta dintre motorul diesel fata de benzinar este ca dieselul are putere de la turatii mai joase fata de benzinar care are la turatii mai mari si un cuplu(care da demarajul) mai mare.
A comentat LP_2011 (2,810 puncte) acum 12 ani @alex.sparco ...tu de unde sti chestiile astea?tot de pe forum sau te mai plimbi pe camp cu masina??ca din cate mi-am dat seama tu nu ai carnet...numai contrazice oamenii din spuse..ai dreptate cu ce zici cu cuplul dar  un benzinar INTOTDEAUNA va avea un 'sprint' mai bun..condu tu si un diesel si un otto (nu de 49cmc) si vezi diferenta, apoi da raspunsuri la altii.


P.S. Caii dau demarajul nu cuplul.
A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani tu de unde stii chestiile astea ? :)) tare
A comentat LP_2011 (2,810 puncte) acum 12 ani din graba,imi cer scuze - daca te referi la faptul ca am scris 'stii' cu un singur 'i'.Daca ma intrebi pe mine de unde stiu atunci nu vreau sa iti raspun la intrebare ca nu vreau sa insir aici experienta mea..spun doar ca am peste 300.000 km condusi cu terte masini: de la duba (romania-anglia) pana la porsche si masini de peste 300 CP...Daca erai doar amuzat de ce am spus ma bucur :)
A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Nuuu am ras de cum l-ai intrebat pe el ironic nu ca ai scris tu sti,ti-am dat dreptate

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Diferenta dintre motorizarea diesel, respectiv pe benzina, consta in ambreiaj ( in schimbatul vitezelor ). La benzinar daca schimbi mai subturata apar trepidatii a masinii, sau posibil sa `moara` motorul, dar la diesel se poate si mai subturata, dar asta duce la distrugerea turbo-ului.
Mai o diferenta consta in viteza, care majoritatea diesel-urilor au turbo, iar majoritatea benzinarelor au motoare aspirate, iar la drum lung dieselul se intinde mult mai bine si are demaraj mai bun la depasiri. Asta spun in comparatie la aproape aceiasi cai amandoua motoare, respectiv aceiasi capacitate cilindrica.
.
Salut
:)
.

Alte raspunsuri: (2)

+1 vot
A raspuns dreaq (160 puncte) acum 12 ani Dieselul iti permite sa mergi la turatii mai joase , iar la benzinara (non-turbo)  tre` s-o  turezi sa dai drumul la caluti .
0 voturi
A raspuns Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 12 ani ms mult tuturor ca mati ajutat sa inteleg acest aspect.