4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Cum e bine sa te comporti la t...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Cum e bine sa te comporti la traseu?Ce e bine sa faci?

A intrebat yokoh (160 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+4 voturi
A raspuns 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani In primul rand nu trebuie sa faci glume proaste si nici cele bune uneori nu sunt bine venite.Sa nu uiti de lucrurile elementare cand intri in masina oglinzi centura...
Daca te vede ca esti stresat si iti e frica sa faci orice mai rau o sa te frece...:)
E posibil sa te testeze astfel:
Fa stanga-si nu ai voie ca e linie continua sau altceva...si nu trebuie sa il asculti dar in cazuri mai rare...

Comentarii:

A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani aaa si bafta :D
+2 voturi
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani pe langa de a zis 54541251 te mai poate baga pe linia de tramvai sau sa intri pe o strada pe care nu ai voie , cel mai bine e sa fi cu ochii in 4 la : treceri de pietoni, semne , iar daca te baga de ex pe linia de tramvai pentru a face la stanga sa zicem intai ii spui ca nu ai voie si dupa aceea ii spui daca poti intra cu permisiunea lui (ti-am dat un exemplu poti fi n.spe mii de cazuri) daca te vede linistit si vede ca esti atent si comunici cu ceilalti participanti la trafic o sa treci garantat .. cel mai bine e sa fi cu un pas inaintea lui ;) Salut si bafta .
+2 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Asta depinde pe unde te duce.
DAR :
CELE mai importante lucruri sunt cele elementare, de care se leaga toate, respectiv :
- pui centura de siguranta
- reglezi oglinzile
- aprinzi farurile
- reglezi scaunul
- frica, respectiv emotiile lasale acasa, dute si gandestete : ori - ori, nu te mai gandii ca poate nu-l iei.
- schimba vitezele fara zbucniri
- nu te uiti in alta parte decat la drum.

.
Salut
:)
0 voturi
A raspuns LP_2011 (2,810 puncte) acum 12 ani +1 la ce s-a spus mai sus.Fara frica !Eu cand am dat m-am dus fara nicio emotie si nu m-a plimbat mai mult de 5 minute.Fara parcare,fara clinciuri din astea cu intrat pe interzis sau virat unde era interzis .Doar o plecare din rampa unde mi-a atras atentia ca nu am folosit frana de mana.M-am si speriat cand a zis sa opresc.
Daca ai habar de condus e foarte usor.Ai grija la prostiile alea la inceput cu scaunul ,centura..astea sunt cele mai importante.Bafta!
+1 vot
A raspuns col (43,630 puncte) acum 12 ani Pornesti in tromba,te apuci sa crosetezi benzile cu repeziciune,tai fata celoralti conducatori auto si ai grija ca nimeni sa te depaseasca..Glumesc,evident!
Sfatul meu este sa incerci sa fii cat mai calm si sa respecti intocmai regulile de circulatie chiar daca asta inseamna sa fii claxonat foarte des,mai ales in oras.
+1 vot
A raspuns bau88g3 (15,780 puncte) acum 12 ani Cum urci in masina:reglezi scaun,reglezi oglinzi si pui centura.Niciodata sa nu uiti de semnal,mereu sa fii atent la semnele din dreapta,de pe trotuar.Cand iti cere sa intri pe o strada sa fii atent daca are semn de interzis.E una jos la Parcul Carol (in Buc.) si cred ca multi o stiu cu semnul ascuns.Sa nu pui frana cu intarziere cand te apropii de masina din fata.De obicei o lasi sa se duca lin si sa opreasca usor,fara sa il miste pe "Cap de creta" in scaun.Sa nu pleci cu demaraj,sa nu iei curbe in viteza.Le iei lin,usor ca poate dupa ce faci dreapta dai de trecere de pietoni si ai vreun popandau pe zebra.Conteaza foarte mult sa nu te pierzi,sa fii atent la tot ce se intampla in jurul tau si sa nu tragi frana de mana la semafor(cum am facut eu akm 3 ani) :))!

Bafta!!!
+3 voturi
A raspuns DutZa4Tunning (230 puncte) acum 12 ani Verifici :
- Oglinzi
- Centura
- Frana de mana
Pornesti:
- Respecti regulile de circulatie
*important: sa cedezi trecerea / sa acorzi prioritate la trecerile de pietoni
- Nu te arunci mai mult de treapta a3a intr-o turatie care sa nu deranjeze la ureche
- Schimbi vitezele fara bruscari
- Te asiguri unde ai cedeaza trecerea ( chiar daca ai tras cu ochiul dinainte, misti capul ca sa te vada el)
Atitudine:
- Relaxata... chiar daca o sa ai emotii

Succes ! :)
+2 voturi
A raspuns valy1233 (2,040 puncte) acum 12 ani instructorul te duce inainte exapt pe unde te duce politistul ;)
0 voturi
A raspuns scgeorgescu (140 puncte) acum 9 ani Inainte de toate, te calmezi, tragi aer in piept si nu te mai gandesti ca esti la examen, ci incerci doar sa faci totul perfect cum te-a invatat instructorul.
Apoi :  SOCF : Scaun, oglinzi, centura, frana de mana (de ridicat daca e cazul). Politistul trebuie sa vada clar ce faci, daca e necesar poti si sa spui ce faci ca sa fie mai clar (gen sa vorbesti singur, nu se supara nimeni).  Semnalizezi plecarea de pe loc si pleci usor, fara sa bruschezi comenzile si volanul intr-un mod aiurea.
Trebuie sa fii atent in viraje, sa nu le iei cu viteza si foarte important, sa nu incalci bordura si nici sa intrii pe contrasens !
In rest, sa respecti prioritatile si semnele rutiere ca la carte, si sa nu ai niciodata o viteza mai mare de 40 la ora (decat daca-ti zice politistul).
Si sa continui asa pana la oprirea vehicului, la care nu trebuie sa uiti sa semnalizezi dreapta si sa fii atent la incadrare corespunzatoare fara sa lovesti ceva (masini, bordura, etc).