4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > Alte marci > Daca fac actele masinii ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Daca fac actele masinii ?

Daca fac actele masinii pe numele unei persoane cu handicap, mai platesc impozit, cu cat platesc asigurarea si rovinieta ?
A intrebat alyx91 (340 puncte) acum 11 ani in categoria Alte marci
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani din ce sti eu scapi de taxa de prima inmatriculare dar timp de 5 sau 10 ani nu poate fi vanduta masina
+1 vot
A raspuns NTFO (2,560 puncte) acum 11 ani am impresia ca nu poti , masina trebuie sa aiba dotarile speciale pt persoanele cu handicap
+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani asigurarea iti spun sigur ca  este cu 50%mai ieftina(actele masinii trebuie sa fie pe numele persoanei cu handicap)
0 voturi
A raspuns adonis33 (280 puncte) acum 11 ani

editat de adonis33 acum 11 ani

masina trebuie sa fie adaptata ,cu mentiune in certificatul de inmatriculare, si platesti cu 50% mai putin daca duci copie xerox cupon de pensie, certificatul de persoana cu handicap la asiguratorul unde faci asigurarea.esti scutit de impozit pe masina si de rovineta dar...atentie .....pentru rovineta sunt mii de amenzi date si masinilor conduse de persoanele cu handicap...camera video nu poate face diferenta intre masinile adaptate si cele neadaptate.

  Odata la 5 ani o persoana cu handicap are dreptul sa introduca in tara un autoturism fara plata taxelor vamale sau a taxei de poluare. pentru a fi scutit de aceste taxe masina trebuie adaptata handicapului cu mentiune din partea RAR in CIV.
  
    Imediat dupa inmatriculare masina poate fi vanduta .Nu exista reglementare expresa in lege prin care persoana cu handicap este obligata sa-l pastreze o anumita perioada de timp.

  Modificarea si adaptarea masini se poate face inclusiv in RO inainte de -a se efectua RAR

Comentarii:

A comentat elvisvalcea (140 puncte) acum 9 ani vreau sa vb 0769482089 vreau sa teintreb de ford