4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > BMW > Ce probleme pot aparea la o ma...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce probleme pot aparea la o masina diesel daca sta nepornita ?

Salut !!!

Ce probleme pot aparea la un diesel (bmw e90) daca sta nepornit cate 1 saptamana jumatate, 2 saptamani si apoi o pornesc si stau cu ea pornita cate 15 20 de minute, dar nu la relanti, o tin si turata la vro 1500 1600 ii dau si mai tare.....
Am pus intrebarea deoarece acu cateva zile am pornit masina si a inceput sa scoata un fum albastrui si am turat.o mai mult, ii dadeam sprituri pana la 4000 si dupa vro 6 7 repetari a inceput sa scoata un fum mai gri dar nu foarte mult si apoi nu a mai scos deloc.
Ce se poate sa se fi intamplat? e normal sa faca si asa? E posibil sa se fi depus calamina e injectoare si sa se fi curatat? Treaba e ca a inceput sa scoata fum de pe la 2000 de ture putin cate putin, apoi mult si apoi deloc..

Astept pareri si sfaturi
A intrebat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani in categoria BMW

editat de asandulescu acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani da e normal sa faca asa dak sta nepornita 1-2 sapt fumul albastrui e de la ulei iar cel negru e de la motorina stai linistit e ceva normal la diesel

Comentarii:

A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani ok, mersi. mi s.a mai intamplat odata asa, dar atunci a fost mai rau, ca nu mai tragea nici motoru. Era foarte lenes.

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani E normal sa scoata, ideal ar fi sa o scoti la drum lung sa o incalzesti putin si sa mergi cu ea 20-30 km la 3000-4000rpm.in felul asta catalizatorul se incalzeste si nu o sa mai scoata. nu o tine turata pe loc la 4000 cum ziceai ca faci pt ca masina nu are racire din fara cum ai avea in mers si poti sa prajesti altele.

Comentarii:

A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani Nu o tineam mult turata la 4000 ii dadeam doar sprituri, ca sa scoata fumul ala, si sa vad daca scoate incontinuu sau se opreste.
Inca nu am permis ( 3 luni mai am) si tata sta mai mult plecat in curse.
Multumesc de sfaturi
A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani nu se supara daca o mai lasi 3 luni sa astepte))))). e important cand mergi cu o masina dupa o perioada in care a stat sa nu o fortezi prea tare pt ca are garniturile si simeringurile "uscate" si o sa ai pierderi de lichide. daca o pornesti macar o data la doua saptamani si ajunge motorul la temperatura de lucru nu o sa ai probleme in astea 3 luni cat o sa stea.
A comentat luxi (5,720 puncte) acum 11 ani Nu o sa stea 3 luni pe loc, ca o sa mai vina tata acasa. Sta plecat cate 4 5 saptamani si intimpu asta e o pornesc cam de 3 4 ori, depide cata motorina imi lasa in rezorvor.