4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > BMW > Salut dece mi se incalzeste i...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Salut dece mi se incalzeste in masina mai greu si nu da caldura ?

salut , as avea o intrebare dece imi baga fff greu caldura in masina numa dupa vreo 10 km,  sa fie din cauza filtrului de habitaclupolen ca nu il am deloc!! trebe pus?  daca nu il pun ce se intampla? bmw e36 fara ac..   mersi
A intrebat bmwull (8,530 puncte) acum 11 ani in categoria BMW
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani

editat de BrownBear acum 11 ani

Salut!
Am si eu tot un E36 fara AC. Am observat ca intra caldura doar cand motorul ajunge la o anumita temperatura. Acum 2 saptamani, mergeam cu masina pe la 7 dimineata si aveam nevoie sa bag caldura si dupa ce am mers destul de mult cu ea, tot nu baga, pentru ca mai intai era pusa pe "rece".
Iar iarna, cand o tin numai pe caldura, introduce mult mai repede caldura. Trebuie sa se "obijnuiasca" intr-un fel. Asta e singurul lucru ce ma nemultumeste la aceasta masina. Ca nu are AC. Este o libsa...iarna nu, isi face datoria, insa vara...e mai greu, dar ma descurc si asa.
O zi buna!

5 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 11 ani Verifica termostatul.Din cauza filtrului de polen se dezabureste greu parbrizul.

Cel mai bun raspuns:

+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Masina se incalzeste greu din mai multe motive,cel mai comun fiind ca tu in momentul in care te urci in masina si pornesti dai imediat drumul pe cald,apa face un circuit si iin radiatorul din habitaclu si se incalzeste foarte greu,ideal este pana la 60 70 de grade sa nu deschizi nimic de la ventilatie,apoi cand apa e cat de cat calda poti deschide.
Alta problema e termostatul,blocat pe deschis si apa se incalzeste foarte farte greu.
In 98% din cazuri lasam caldura deschisa imediat ce ne urcam in masina si din aceasta cauza.
Filtrul de polen afecteaza tot ansamblul de ventilatie,lasa sa intre si sa se depuna mizerie pe conducetele de aer,la ventilatorul habitaclu si apoi incepe cu miros urat sau auzi zgomote ciudate.
Ideal de schimbat cat mai repede posibil.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Foarte bun raspuns! Asta doream sa spun si eu, numai ca tu ai explicat mult mai bine. Asa este, ca sa bage caldura, trebuie sa astepti pana se incalzeste apa si sa mergi vreo 5-10 minute cu masina, fara sa dai drumul la nimic. In masina o sa se faca mai cald oricum. Dupa ce ai observat ca apa a ajuns aproape de mijloc(90 grade), abia atunci dai drumul.
Repet, mie iarna imi merge brici aeroterma, dupa 5 minute de mers incepe deja sa bage caldura...insa acum cand probabil ca mai dai drumul si pe "rece" ca apoi sa vrei sa iti bage cald, nu este la fel de eficienta ca un AC...
O zi buna!
A comentat paucgeorgiana16 (100 puncte) acum 6 ani Salut ,am si eu o problema asemanatoare , am un bmw E93 si numi baga caldura decat daca merg cu ea adica turata la 2000-3000, si Ac deloc nici daca merg nici daca stau pe loc , ai putea sami dai un raspuns ceva te rog frumos ???

Alte raspunsuri: (3)

0 voturi
A raspuns rrm012001 (1,230 puncte) acum 11 ani din cauza termostatului.
0 voturi
A raspuns nat04u (22,630 puncte) acum 11 ani Filtrul de habitaclu nu are treaba cu caldura...eu cred ca masina din fabrica baga caldura buna din prima,nu cum zice colegu ca "trebuie sa se obisnuiasca"..poate fi ceva pe traseul de incalzire(termostat stricat)sau radiatorul nu este bun(infundat)..Eu am diesel si baga caldura din primele 5 minute de mers !!
0 voturi
A raspuns ando34 (270 puncte) acum 11 ani Pe langa un termostat suspect, cred ca electrovalvele de pe circuitul radiatorului de caldura sunt de vina. Pot sa se intepeneasca si sa isi de-a drumul dupa ce s-a incalzit motorul si se formeaza presiune.