4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > DACIA > Miam achizitionat 4 cauciucuri...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Miam achizitionat 4 cauciucuri de 175/70/13 si in talon am 155 si 165. Pot pacali politia stergand 175/70/13?

A intrebat adytza180819 (410 puncte) acum 11 ani in categoria DACIA
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns coostta (39,490 puncte) acum 11 ani nu cred ca vei avea asa mari probleme,mai ales k ai pastrat ce era esential..acel 13 din coada..restu sunt latimea si inaltimea!

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Pai nici nu conteaza 13.Aia e dimesiunea jantei.Nu ai cum sa pui altfel.
A comentat coostta (39,490 puncte) acum 11 ani alex mai bine taceai serios! eu tocmai la asta ma ref ca nu a schimbat dimensiunea cauciucului si k la lasat la fel,doar k a pus unu mai lat..
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @coostta:Nu ai dreptate aici,trebuie sa respecti si deminsiunea si intaltimea talonului,in lege si carte tehnica scrie clar:Se respecta toate cele 3 dimensiuni de baza,si spun asta doarece am patit,195/65 gume cu jante de 14,in certificat omologate doar 185/60 r14 si pooom! talonul dus.Dupa multe insistente,am rezolvat cu rar-ul,am schimbat dimensiunea in talon din carte,in carte era omologat ce aveam pe masina,in talon nu si nu aveam cartea la mine.
+3 voturi
A raspuns pauloi (8,310 puncte) acum 11 ani eu zic ca daca tot ai dat banii pe ele le montezi si gata.nu cred k vine politia sa se ia kiar de cele 10-15 mm diferenta...masina per total s fie in regula si chiar dak te intreaba de cauciucuri zici k imi pare rau numai asa am gasit ca celelalte erau prea scumpe si stau cam rau cu banii ...si te scoti asa...si ei sunt tot oameni si pot intelege unele lucruri
–6 voturi
A raspuns ste51 (110 puncte) acum 11 ani Eu zic sa nu te risti ca ramîi fara certificat. mai bine mi le vinzi mie ca eu am la golfu meu aceste dimensiuni si nu le pea gasesc
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Politia de cartier sau cei care alearga dupa amendi da,dar un control rar nu!Daca ei te vad cu dimensiunile sterse,atunci o sa para suspect si o sa se tina de tine.
Despre ce masina e vorba?
Daca ai trecut in carte aceste dimensiuni si nu le ai in talon,mergi la rar cu talonul si cartea masinii si plasteti ca sa iti fie trecute si dimensiunile actuale.
Sau poti incerca sa le stergi,dar asta o faci pe barba ta.

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani hai ma cu dreaq "politia de cartier" =)))lol=)))
am mai zis-o si o repet: un politist rutier te poate lasa fara certificat SI din cauza anvelopelor chiar daca nu este cu rarul dupa el!ATENTIE pt a nu stiu a cata oara spun.eu nu te inteleg, daca tot ai luat gume noi/sau second-nu conteaza la astea decat sa aiba peste 5mm si sa fie dot maxim 5ani, de ce nu te-ai uitat in carte sa vezi ce marimi poti pune? pe carte sunt trecute toate marimile care ai voie sa le pui pe masina.
-uita-te in carte si vezi poate ai norocul sa ai scrie dimensuinea gumelor.poate ai noroc.daca da iti faci o copie dupa carte si o tii in masina(daca vrei sa le treci si pe talon mergi la rar si faci cerere si ti le trece, costa in jur de 100lei)

ps: aici vorbim despre ce ne invata TEORIA, nu ce se petrece in practica..personal merg cu geamuri neomologate, alta marime la gume, dar niciodata nu merg cu o toroapa de masina sa imi pun in pericol viata si a celorlalti participanti la trafic-aici intra: anvelope uzate peste masura, coloana directie zgribulita, frane neexistente, si lista poate continua....
–2 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Omologheazale sau dale jos...... ca sa fi..... relaX.

Salut
!
0 voturi
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani stai linistit ca nu ai probleme important e sa fie pe 13 daca ai talon tip nou in care nu e scrisa dimensiunea anvelopelor nu ai nicic o problema poti circula linistit...

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani stai relaxat pana cand te opreste rarul.atunci incepe calvarul care te poate lasa fara certificat de inmatriculare!

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns Crystiano8 (5,000 puncte) acum 11 ani Cum ai putea sterge dimensiunile imprimate pe cauciuc :|
Omologarile se fac mai nousi din cate stiu eu in carte tehnica a masini si cum nu este obligatoriu sa o ai cu tine nu vad de unde ar stii politaiul k nu ai tu omologat dimensiunile astea.ehh
Eu circul cu jante pe 17" si am omolagat in carte pe 15 de fostul prop.si nu ma intrebat nici un politai dak le am omologate sau ce dimensiune sunt.Cei drept RAR-ul nu ma oprit.
Baieti chiar si unii dupa forum au masini cu motor 1.6 si au pus pe masini motare mult mia mari 2.0 2.5 etc. neomolagate si nu vad pe vreunu sa se planga k le-a fost luat talonul  ITP-ul