4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > DACIA > Plasticul de la bara din fata ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Plasticul de la bara din fata zgariat, pot sa-l repar/vopsesc?

Azi dimineata, am avut surpriza neplacuta de a descoperii ca plasticul de la bara din fata mi-a fost zgariat foarte urat. Intrebarea mea este urmatoarea, daca aceea zona se poate repara/vopsi, ce pasii trebuie sa urmez?

Multumesc anticipat:) !

Imagini atasate

A intrebat Winston (220 puncte) acum 11 ani in categoria DACIA
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns mirel_tuning (5,810 puncte) acum 11 ani se poate cred eu cu un smirgel finutz si dupa aceea incerci sa o cureti buni de impuritati si sa incerci sa ii dai vopseaua dar nu vad in poza incearca asa alta solutie eu nu vad sau poate sunt si altele mai asteapta raspunsuri pe aici bafta
–7 voturi
A raspuns wolswagen (4,580 puncte) acum 11 ani Vezi ca sunt in supermarket un fel de marcar incearca sa dai cu ala peste zgarieturi
+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca vrei sa il vopsesti trebuie sa il vopsesti tot.
Daca e zgarietura adanca,va trebui chituit,daca e zgarietura mica merge facuta cu kit tip spray si apoi slefuit la 1200 cu apa.
Nu incerca pe plastic care nu a fost vopsit de fabrica cu smilgher mai mic de 800,incepe sa se fragmenteze si nu mai il scoti la linie.
Daca te decizi ca il vopsesti,pasii sunt simpli:
1.Spalat si uscat complet.
2.Pregatit suprafata cu smilgher sau spritz-kit,depinde de andacimea zgarieturii,mie din poze nu mi se pare una foarte mare.
Daca nu a intrat in material si doar se vede pe supafata intinsa,e destul un spritz-kit si gata.
3.Dai o mana de smilgher 1200 cu apa,foarte fin si fara sa ramana zgarieturi vizibile.
4.Cureti tot cu o carpa imbibata in diluant,atentie sa nu ajungi si pe alte parti vopsite in alta culoare.
5.Iei o banda adeziva si o folie sau ziare,izolezi bine si doar zona de vopsit.Poti folosi o lama de cutter ca sa tai la imbinari,asa iti va ramane perfect drept.
6.Dai o mana de primer pentru plastic,lasi sa se usuce apoi inca o mana.Mare grija ca sa acoperi tot,in caz contrat iti va crapa vopseaua.
7.In functie de preferinta,alegi vopsea de plastic cu lac in ea sau mata,pentru mana de incepator e mai simplu de dat cea cu lac in ea.
8.Dai o mana de vopsea,o lasi sa se usuce si mai dai una.
9.Ai terminat treaba.
Materiale necesare:smilgher 1200 pentru apa,smilgher 800 de apa,diluant,carpe,banza adeziva si un cutter,folie izolanta,un tub de primer pentru plastic si un tub de vopsea neagra sau mata in functie de preferinte.
P.S.Daca vrei si daca dedici mai mult timp masinii,poti cauta vopsea rosie dupa codul de culoare a masinii si sa faci bara rosie,pasii sunt aceiasi si se mai adauga un spray pentru lac.
P.S.2. Toata treaba cere putina mana de vopsitor,mai ales daca o faci rosie sau negru mat.
Spor la treaba.
0 voturi
A raspuns Winston (220 puncte) acum 11 ani Multumesc pentru ajutor !  Dar avand in vedere ca nu am mai facut asa ceva pana acum, ar fi mai indicat daca as da materialele necesare unui vopsitor profesionist...ma gandesc sa nu fac vreo boacana....
0 voturi
A raspuns ionut.jhony (160 puncte) acum 11 ani frate eu in locul tau mi-as face griji pentru punctele de vopsea care LIPSESC de pe masina si apoi mi-as face griji de bara