4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > FIAT > Daca mergi cu masina in spatel...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Daca mergi cu masina in spatele unui camion iti creste consumul?

Daca mergi cu masina in spatele unui tir iti creste consumul datorita aerului degajat de marimea camionului sau din contra iti scade?
A intrebat gabi 1,9 (3,640 puncte) acum 9 ani in categoria FIAT
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Daca mergi la mica distanta de el iti scade consumul,daca mergi la distante mai mari 10 15 metri iti creste cu foarte putin sau deloc.
PS:Pentru 1 litru per 100km nu se merita riscul,e doar o parere personala.

Comentarii:

A comentat bobi91 (14,410 puncte) acum 9 ani ai dreptatd pe jumatate, consumul poate scadea pana la 40% daca mergi cam la 6 metri in spatele camionului ... Daca distanta creste acest raport scade pana la valoarea cand consumul masini este normal , numai la distanta foarte apropiata consumul creste din cauza ca nu poti sa mergi constant cu masina... Iti spun asta sigur pt ca am vazut treaba asta pe discovery la emisiune mithbusters. Numai bine...
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani @bobi:De acord ca iti scade consumul,e perfect normal.Eu am zis doar ca nu as face asa ceva din cauza riscurilor.
0 voturi
A raspuns gabi 1,9 (3,640 puncte) acum 9 ani Dar de ce scade consumul?Camionul impedica forta aerului sa patrunda asa in plin in masina ta sau de ce scade daca mergi in spatele lui?
0 voturi
A raspuns flaviuf (3,790 puncte) acum 9 ani Nasoale vremuri ne asteapta...se mai face fizica prin scoli? De la anumite viteze, cel mai mare oponent al masinii devine aerul. Pentru a invinge aceasta rezistenta masina foloseste tot mai multa putere pentru a invinge aceasta oponenta. Mergand in spatele unui camion, acesta "dizloca" aerul iar tu vei avea o forta de frecare mai mica -> scaderea efortului motorului -> scaderea consumului. Mersul in spatele altui vehicul se numeste din cate stiu "mers la aspiratie", se foloseste in mod frecvent in Formula1 la depasiri.
0 voturi
A raspuns gabi 1,9 (3,640 puncte) acum 9 ani Multumesc de raspuns oricum intrebam de curios sa vad daca e reala treaba cu scaderea consumului la mersul in spatele unui camion.Va multumesc pentru sprijin.