4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > MAZDA > vreau sa achizitionez o Mazda ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Vreau sa achizitionez o Mazda Rx8,parerile voastre?cat sunt de fiabile?mi se pare dubios motor atat d mic cu atatia cp?

Doresc sa achizitionez o Maxda RX 8 in vitorul apropiat,imi puteti spune pareri,sugestii,cat sunt de fiabile,mi se pare dubios cmc de 1.300 si 200 si ceva cp,stiu k e ceva k motorul rotativ,dar intrebarea mea este,e sigur?Preturi de intretinere nu are rost sa intreb pt ca ma gandesc ca e pretentioasa,va multumesc anticipat!

A intrebat george.c (410 puncte) acum 11 ani in categoria MAZDA
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

–3 voturi
A raspuns stefanmk2 (130 puncte) acum 11 ani sunt 2 motoare de 1300 cc in romania se trece de 2600cc deci impozit mare!!

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @stefannmk2:Ai desfacut tu motorul si ai gasit 2 motoare sub aceeasi carcasa?
Motorul asta are 6 camere de ardere,2 pistoane si 6 seturi de segmenti.Se invart ca pedalele de la bicicleta,cand unul e sus celalalt e jos.Nu exista 2 motoare,e un motor cu 2 camere identice(1,3 cmc capacitate fiecare).
A comentat radu_mihai (5,740 puncte) acum 11 ani stefan.angelo si tu esti expert nu gluma.... 2 camere de 1.3 cmc fiecare?? serios? motorul in total(camera 1+2) are 1.3!!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @radu:scuzele mele greseala de exprimare,sunt 2 camere de 650 cmc impartite in 3 parti fiecare.

Cel mai bun raspuns:

+8 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Treaba cu rx-8 e complexa in ro,in primul rand din privinta taxelor,platesti de la taxa de inmatriculare pana la impozit anual pentru un motor de 2600cmc,se pare ca cine raspunde de impozite si categorii de impozitare a motoarelor a facut facultatea de masini la agricola,nu a auzit de motoare wankel.
A doua problema majora e motorul si mecanicii care se baga in el si daca mai pun ceva la loc.In Ro nu stiu daca numeri pe degete mecanicii competenti pentru asa un motor,o capodopera de altfel.
La reprezentanta,poti merge cu un tractor la desfacut,cu asa un motor nu stiu cati au idee.
La nivel fiabilitate,vezi ca masina darama cu sondele lambda,e o problema generalizata la toate,schimbi si schimbi si schimbi si iar se strica.Catalizatorul mai face si el probleme destul de des.
Motorul este foarte pretentios,trebuie doar ulei de calitate superioara,ideal cumparat din afara,filtre de cea mai buna calitate si nu in ultimul rand,un SOFER DEMN DE MOTOR WANKEL.
Daca nu stii sa il conduci si cum se comporta,o sa schimbi ceva set-uri de ambreiaje si apoi te obisnuiesti si cu el.
Ultima problema cunoscuta e consumul,de multe ori peste orice limita normala,la acest motor daca ai talpa grea te plateste pana la ultimul gram de carburant.
Cam astea ar fi in mare,preturile pentru piese sunt putin peste medie,mai scumpe decat la motoarele vag 1,9 TeDepasesteImpresia(tdi).
Per total e o masina foarte buna,care alearga de minune,vrea ce e al ei si un sofer pe masura.

Alte raspunsuri: (3)

+1 vot
A raspuns george.c (410 puncte) acum 11 ani m-ai lamurit cum nu se putea mai bine,mi-ai spus exact ce trebuia sa stiu,mersii mult,cea mai grava problema asta e,mecanicii,stiam ca e o masina f complexa dar nu ma gandeam k atat d complexa,orikum o sa o iau pt ca locuiesc in germania si poate aici i fac fata baietii,mersii mult

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Inca cateva sfaturi,cauta motorul cu 231 cp,am inteles ca e mai fiabil si etajarea e mai buna pentru cutia cu 6 trepte.
Orice piesa schimbi,mare atentie ulei si filtre,pune de cea mai buna calitate si sa nu ajungi niciodata cu masina pana sa iti taie gazul,multi au avut probleme cu diverse erori dupa.
P:s.Este o masina exceptionala cu un motor exceptional,am avut ocazia sa merg ca pasager si senzatia care o ofera masina aia nu se compara nici cu un m5 sau vreun v10.Are ceva al sau,care trebuie intretinut cu ce are nevoie.
A comentat george.c (410 puncte) acum 11 ani am inteles,multumesc mult,masina asta e exact ce caut eu
+3 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani daca as putea adauga ceva pt aceasta masina este ca: per total o super masina din toate punctele de vedere(atentie la ulei sa fie cel recomandat si sa nu-l pape), dar personal nu as lua-o ca si masina de zi cu zi!
+1 vot
A raspuns seba77 (2,750 puncte) acum 11 ani sincer..sunt masini ok, dar ..te vei scapa foarte greu de ea, in ziua in care vei dori sa o revinzi !! :) nu au pret, si nu sunt foarte ,,comerciabile,, in RO. !! bafta !!

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani vandabile cred ca e mai corect;))