4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > ROVER > Sal. As vrea sa stiu niste par...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Sal. As vrea sa stiu niste pareri pro si contra despre tractiunea integrala ?????

A intrebat edy_15 (4,680 puncte) acum 10 ani in categoria ROVER
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
TRactiunea integrala folosita pentru ce conditii?
Curse?Daca e vorba de raliu(off-road,macadam etc) este cea mai indicata.Daca e vorba de liniute si curse de drag,atunci e indicata cea pe spate,recomandabila si pentru curse de pista(avantaj e ca accelerezi mult mai repede,dezavantaj e ca poti pierde mult in curbe).
Utilizare personala:Daca mergi la servici piata si sa duci boraci la scoala,atunci nu se merita din privinta consumului si a uzurii suplimentare(reparatii in plus),cu alte cuvinte daca esti sofer de oras,incadrat la oameni normali(si q7 si x6 are integrala,dar daca e alba si te dai cu ea pana la primul club cu intrarea ieftina,atunci e de fite),nu se merita deloc sa ai integrala.
Daca aceeasi masina e folosita si in afara soselei,stai in zone de munte etc atunci oarecum se merita.
Dupa o parere persoanala,4x4 all.time e doar o pierdere de combustibil si atat.Daca ai nevoie intradevar de tractiune integrala,atunci cauta o masina care se poate cupla.decupla.
Adauga detalii despre masina/categoria spre care vrei sa te indrepti,sa o folosesti unde si cat(daca iesi o data pe an in afara soselei si treci peste un sant,nu ai nevoie de integrala).
PS.Integrala e ca si motoarele peste 2,5,ori iti iei ca ai nevoie,ori iti cumperi ca iti permiti,ori esti fan(asta include ca iti permiti).
0 voturi
A raspuns edy_15 (4,680 puncte) acum 10 ani Sal,. Masina vreau sa o folosesc zi de zi, in oras s i in afar, nu vreau curse . Vreau saa o folosesc ca o masina personala, m-am orientat spre freelander fiindca imi place cum arata. Nu duc pe nimeni la scoala, masina e diesel capacitate cilindrica 2000 dar nu este inmatriculata ,are numere de bulgaria. Eu as zice ca nu ar consuma chiar atat de mult. M-am documentata despre aceasta masina de la prieteni si mi-au spus ca un diesel  cu motor 20000 consuma cam 11-12 in oras , si in afara 8,9. Eu as vrea sa o cumpar fiindca e spatioasa ,  arata bine , o voi folosi zi de zi.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Cata vreme nu te arunci in afara soselei,eu as prefera tractiune 4x2.Daca are sistem decuplabil,cu atat mai bine.DAca e 4x4 permanent si iti place neaparat masina,atunci cumpara,cata vreme functioneaza tehnic si estetic(de verificat diferentialul,unele modele vin cu probleme precum si daca trag toate rotile(sunt cazuri cu difenretial demontat,daca e 4x4).Nu uita ca 4x4 inseamna 2 3 litri in plus per 100 km.
A comentat cristyyoo (27,820 puncte) acum 10 ani cam pe tot care ii cunosc si au freelander  p perioada de vara dau jos cardanu si merg doar cu tractiune fata p a scade consumul si au un consum de 8-9 pe oras si 6-7 afara la mers decent!