4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > VOLKSWAGEN > De ce nu mai porneste?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce nu mai porneste?

Salut , detin un golf 4 1.6 16v , cod motor AUS. Masina mea cred ca o ia razna... Ieri seara , imi scadea intensitatea farurilor , a climei , a stergatoarelor , becurile din bord , pentru cateva secunde si isi revenea.. In seara asta insa , problema a aparut tot mai des , odata la cateva minute.. La un moment dat mi s-a aprins martorul de la ABS , si cel de la airbag (luminile mergeau la intensitate mica ) si a inceput sa clipeasca abs.. Am oprit repede motorul si am incercat sa o pornesc din nou. Surpriza este ca masina nu a mai vrut sa porneasca de niciun chip. Pun contactul , se aprind becurile , se sting cele care trebuiesc sa se stinga si cand invart cheia pana la capat , se sting toate becurile , electromotorul invarte de doua si apoi moare.. Am reusit sa pornesc masina impinsa , insa cand lumina din bord scad in intensitate incepe sa clipeasca si abs si airbagul , cand isi revine lumina din bord se sting si martorii..

Ma gandesc ca din cauza ploii sa-mi patineze cureaua de accesorii (dupa ce ploua o perioada pana se usuca se aude urat cureaua de accesorii, dar se intampla asta de 9 luni si pana acum cateva zile nu mai m-am confruntat cu problema asta a intensitatii luminii).

Referitor la nepornit ma gandesc ca din cauza curelei de accesorii , nu mai incarca alternatorul bateria si astfel aceasta s-a descarcat . Dar , in bord nu mi-a aparut semnul acela de la baterie. Maine o sa pun bateria pe redresor..

S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema?
A intrebat morpheusP (1,650 puncte) acum 9 ani in categoria VOLKSWAGEN
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+4 voturi
A raspuns show1986 (960 puncte) acum 9 ani Cauzele cele mai porbabile sunt: alternatorul nu incarca si ai mers pe baterie pana sa consumat ori bateria a ajuns la sfarsit de drum. Cel mai bine ar fi sa te duci la un service sa iti masoare intensitatea alternatorului...ai putea avea un releu ars sau grupul de diode.
+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 9 ani show 1986 a spus tot ce era de spus.
+
0 voturi
A raspuns Red_kid (330 puncte) acum 8 ani Salutari, aceeasi problema (simptome) am avut si eu.

1. La inceput se aprindeau martori aiurea si se invartea in gol de doua - trei ori dupa care... fssss
2. I-am dat cheie pana s-a descarcat de tot bateria (ceva total nerecomandat de mecanicul de la service)
3. Cand s-a descarcat am luat curent de la un taxi + spray... bineinteles ca nu a pornit
4. Am impins la ea + redresor, i-am luat baterie noua bineinteles ca nu a pornit doar mi-au reaparut martori in bord aiurea (ABS, airbag)

Am bagat in servis, unde mi s-a spus initial ca pare a fi o problema clasica de la imobilizator...ceva specific la golfuri dar nu a fost asta.

Pe tester: calculatorul functioneaza, trimite in bord insa acolo nimic... s-au curatat contactele si dupa o noapte de lasat la uscat a pornit. Mi s-a spus ca e ceva in bord dar nu se stie ce si daca problema reapare trebuieste schimbat cu totul.

Banuiala mea e ca problema a aparut in iarna, bateria pe moarte desi toti ziceau ca e buna plus condens / apa. Varsasem o sticla de apa la podeaua pasagerilor din spate si trecusem printr-un baltoi de mi s-a urcat apa pe capota si posibil sa fi ajuns pe niste contacte/relee. De asemeni iti recomand sa incerci si cu cheia de rezerva, posibil sa nu o recunoasca pe cea cu care vrei sa o pornesti.

Scuze pentru lungimea raspunsului dar la mine cam asta a fost si am mai auzit si pe altii cu aceeasi problema la un releu. Zic sa o lasi cateva zile la uscat si apoi vezi serios ce are.