4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > de ce mi a cazut Servofrana, s...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce mi a cazut Servofrana, servodirectia si alternatoru ?

Sallutare dragi colegii,

Prima ninsoare din an a aduc cu ea numai probleme, sambata seara eram prin oras cu masina ( Opel Astra, 1.7D Isuzu ) si deodata a inceput sa-mi scada din intensitate luminile din bord, apoi mi-a cazut servodirectia si servofrana, am tras pe dreapta, am ridicat capota si m-am dus direct la cureaua de accesori, nu se mai invartea . Am oprit masina, bineinteles ca nu a mai pornit, ramasesem fara baterie daca n-a mai incarcat alternatorul . Am pornit o cu clesti, prima data s a oprit, am crezut ca-i distributia, dupa acceia am reusit sa o pornesc si sa o aduc acasa . Masina a pornit la prima cheie . Pe drum spre casa servofrana si servodirectia a inceput sa mearga, cand am deschis capota, cureaua se invartea foarte putin si si se aurea un sunet foarte ciudat din zona . Cureaua vad ca nu-i sarita din cate ma pricep eu, si nici rupta

De la ce ar putea fi, vreo rola, cureaua uzata ? sau ar putea fi ceva electric, vreo siguranta, masina are montata pe ea un alternator nou de cateva luni, se poate sa nu fi montat ceva bine pe ea electricianu ?

Imagini atasate

A intrebat laurstrike (560 puncte) acum 9 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat free2hot4you (6,170 puncte) acum 9 ani ps: in pozele 1 si 4 apare compresorul de clima , nicidecum alternatoru

11 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns nextclub (7,490 puncte) acum 9 ani Cel mai probabil rulmenții de la alternator sau blocat, pompa de servo-frană fiind pe alternator.. la modelul tau de motor. Slabește cureaua și învarte cu mana alternatorul vezi dacă merge!
0 voturi
A raspuns laurstrike (560 puncte) acum 9 ani Multumesc, o sa incerc .
+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 9 ani Se demonteaza cureaua accesorii si se verifica toate rolele peste care trece . Una e blocata , nu neaparat alternatorul.
0 voturi
A raspuns laurstrike (560 puncte) acum 9 ani e ok sa repari doar problema (rola) sau se schimba tot ?
+1 vot
A raspuns free2hot4you (6,170 puncte) acum 9 ani incearca sa ajungi la un electrician auto. diodele de pe alternator sunt de vina. problema arhicunoscuta la astra g 1,7 dti cu motor de isuzu. se intampla aproape in fiecare iarna la venirea primului val de frig.( fost posesor de astra g cu motorizarea aceasta)
0 voturi
A raspuns laurstrike (560 puncte) acum 9 ani ms, cum spuneam alternatoru a fost schimbat acum cateva luni, asa repede sa se gripeze ?
0 voturi
A raspuns free2hot4you (6,170 puncte) acum 9 ani nu s-a gripat alternatoru s-a strapuns puntea redresoare(puntea cu diode)
pe puntea redresoare ai patru diode care iti filtreaza curentul produs de catre alternator.
doua dintre acestea sunt defecte(arse/strapunse)
se intampla destul de des la opel cu precadere la venirea anotimpului rece
in momentul in care se intampla acest lucru iti apare un scurt-circuit in instalatia electrica a masinii( nu unul de la care sa-ti ia foc masina, ci mai degraba o mare scurgere/pierdere de curent). calculatorul sesizeaza pierderea de curent si opreste alimentare pompei servo care e unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrica( de aici simpotele masinii tale)

daca gasesti un meserias cinstit ar trebuii sa scapi cu 300 de ron cu tot cu manopera. am gasit locuri unde mi-au cerut 4-500 de lei doar pe piesa.depinde de la om la om si de la service la service
mult succes
0 voturi
A raspuns free2hot4you (6,170 puncte) acum 9 ani ignora raspunsul cu diode. m-am interesat putin si surpriza
dupa cum ziceam si in comentul de la intrebare, in poze apare compresorul ac , nicidecum alternatorul. si...... cureaua de alternator ai pierdut-o undeva pe drum. atasez o poza , sa vezi cum ar trebuii sa arate curelele de accesorii( la motorul tau sunt doua)
ai fulia de la compresor dubla ,iar cureaua din fata lipseste.

Imagini atasate

0 voturi
A raspuns Sigvili22 (2,030 puncte) acum 5 ani Nu găsesc încărcătorul. Se blochează, teoretic era nou dar e posibil sa fie mai vechi. Cred ca la blocat cineva intenționat, sau nu merge. O frână total noua ar rezolva problema. Pa.
0 voturi
A raspuns Sigvili22 (2,030 puncte) acum 5 ani Compresorul, sau altcineva. Dumnezeu sa te ajute. Pa.
0 voturi
A raspuns Sigvili22 (2,030 puncte) acum 5 ani Un alternator Timtel. Dumnezeu e mare. Pa.