4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > VOLKSWAGEN > Grea decizie...Help please.

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Grea decizie...Help please.

Salut. Vreau sa imi achizitionez un VW GOLF 5. nu stiu ce sa aleg intre motorul 1.6 fsi sau 1.9 tdi.   Care este mai usor de intretinut, care se infige mai bine? Astept pareri pro si contra despre fiecare versiune.
A intrebat cartman_fatkid (290 puncte) acum 12 ani in categoria VOLKSWAGEN
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+4 voturi
A raspuns vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 12 ani Eu recomand 19 tdi, am ales acest motor dupa ce le-am testat pe ambele (19tdi si 16fsi), diferenta dintre ele o face cuplul 240Nm la 1900rot la 19tdi si respectiv 140Nm la 4000rot la 16. Legat de intretinere ....ce sa zic ...automat e mai ieftin la benzina, dar consumul de carburant este mai mic la diesel. Deci dieselul se infige mai bine, ai consum mic, dar intretinerea e mai grea.
+2 voturi
A raspuns mecarm (10,840 puncte) acum 12 ani Eu unul printre alte masini am si un Golf 5 19 tdi 105 cp si pot spune ca sunt foarte multumit de ea.Am luat-o de noua si n-am avut nici un eveniment cu ea legat de turbina sau injectoare.Ca si intretinere nu este diferenta(consumabile) intre benzina si diesel.Fa-i si un soft si vei avea masina visata !

Comentarii:

A comentat vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 12 ani mai pot spune ca acest motor trage mult mai bine decat multe alte motoare care pe hartie au aceleasi performante.
+1 vot
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Daca circuli mai putin de 30.000km pe an nu prea are rost sa cumperi diesel.E mai scump de intretinut fata de un benzinar,dieselul are cuplu mult mai mare cum au zis si ceilalti si acceleraza mult mai bine mai ales daca il resoftezi.
–4 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Nu vreau sa fiu offtopic, dar mai bine te-ai orienta spre golf 4 ( este mai reusit si ca siguranta si ca, caroserie si ca piese si totul mai ieftin ), iar aman2 au aceeasi motorizari in care te-as sfatui :
On topic :), 1.9 TDI ( consum mic, fiabilitate, putere ), cel de 105 CP.
Salut si scuzati de offtopic si ma scuzati cei care au golf 5. Sunt bune nu am ce spune, dar mai reusite golf 4
+1 vot
A raspuns D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Iti spun sincer, eu as alege dieselul , nu doar pentru faptul ca am , ci pentru cuplu . Eu prefer o masina care se simte cand pleaca de pe loc. Am un prieten cu 1.6,el e multumit de faptul ca nu e zgomotos,chiar destul de silentios .
Dar, dieselul tot timpul va fii mai pretentios,la serivce-uri dese, mancat ulei etc.
Plus, la 1.9 tdi , in caz ca te plictisesti de puterea ei initiala, poti oricand adauga un chip ,pe cand la 1,6 fsi mai departe de un filtru sport si o evacuare nu prea te poti duce , si sa investesti pentru 10% din puterea motorului 300 de euro nu se renteaza . Pe cand la diesel poti castiga undeva la 30-35 de cai putere.

Sper sa-ti fie de ajutor .
Salut.