4Tuning.ro > 4Tuning Help > Politia rutiera > Am vreo şansă in instanţă ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Am vreo şansă in instanţă cu poliţia rutieră?

Bună seara tuturor.Sper să aveţi răbdare să citiţi dar pe mai scurt nu pot povesti să înţelegeţi cum a fost.Pe data de 25.01.2013 eram la volanul unui autoturism,era drum drept şi linie discontinuă,am intrat în depăşirea unui autoturism iar înainte să revin pe banda mea au fost 5 metri de linie continuă şi am intrat înapoi pe bandă pe linie continuă.Unde era linia continuă pe o porţiune mică era un drum mic de ţară ce ieşea în drumul principal,mai sus cu 30 metri drumul se intersectează cu două drumuri comunale şi nu este linie continuă,o porcărie.Ţin să precizez că am intrat în depăşire pe linie discontinuă neştind că urmează linie continuă nevăzând de autoturismul din faţă iar pe acel sector de drum nu era nici un INDICATOR CU" DEPĂŞIREA INTERZISĂ."Puţin mai încolo era poliţia rutieră mcv cu aparat radar şi m-a oprit.Mi-au luat permisul pe o lună iar eu cred că s-a făcut o nedreptate nu am semnat procesul verbal şi am scris la menţiuni că nu sunt de acord cu hotărârea agentului.I-am cerut să îmi arate filmarea.Mi-a arătat filmarea dar numai din momentul când eram să mă încadrez inapoi pe banda mea unde binenţeles era deja linie continuă.L-am rugat să îmi arate filmarea  de la început dar a refuzat.Pe deasupra a zis că îmi dă amendă şi pentru depăşirea vitezei.  A spus că am avut 73 km la oră,dacă eu am avut 73km la oră înseamnă că şi autoturismul din faţă a depăşit viteza şi nu a fost oprit.Sunt sigur că nu am avut atât dar nu asta este problema.Nu ştiu exact cât ma amendat am avut emoţii şi nu m-am uitat ce a scris în procesul verbal ,şi nici viteza nu am observato,cum nu am semnat a zis că îmi trimite procesul verbal prin poştă.ÎNTREBĂRI:Credeţi că am vreo şansă în instanţă cu ei?În câte zile îmi vine procesul verbal?Nu era normal să oprească şi autoturismul din faţă ca martor şi pentru viteză?Vă mulţumesc că aţi avut răbdare să citiţi şi sper să primesc şi nişte păreri,nişte îndrumări.Am carnet de profesionist :BE,CE,DE,Atestate,Card tahograf ,problema este că din asta îmi câştig pâinea şi pot rămâne fără servici din cauza unor agenţi neânţelegători.Mulţumesc.Numai bine.
A intrebat Adi3482 (350 puncte) acum 11 ani in categoria Politia rutiera
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani

editat de stefanST acum 11 ani

Fa-ti rost de un avocat ca situatia asta poate fi atacata in justitie, in primul rand ai gresit ca nu ai luat pv de la politisit, il semnai si il primeai iar pe 26 inregistrai contestatia.
In al doilea rand in instanta  trebuie sa se prezinte proba video intreaga nu pe bucati, deoarece puteai fi fortat de cel din fata sa depasesti astfel calcand marcajul continuu sau discontinuu.
Amenda pentru viteza si ea poate fi contestata deoarece te aflai in depasirea unui alt autoturism, daca te filmau in timp ce mergeai tu de buna voie in localitate cu 73 amenda ar fi fost corecta.
Cauta un avocat si cere-i parerea, dupa parerea mea politistul ala a fost un dobitoc.
Si luati fratilor PV de la politist e in favoarea voastra, daca il iei nu inseamna ca esti de acord cu ce a scris ala acolo, dar poti sa contesti imediat.

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Chiar in depasire , viteza trebuie sa se incadreze in viteza legala.
A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Corect dar in instanta se ia in considerare si motivul pentru care ai depasit viteza legala, in continuare imi sustin raspunsul si sunt de parere ca pentru a respecta regulile de circulatie avem nevoie de infrastructura corespunzatoare, fara ea fiecare ne descurcam cum putem iar atata timp cat legea poate fi interpretata in fel si chip nu vad de ce nu am folosi-o  in favoarea noastra mai ales daca se afla in joc serviciul de zi cu zi.
Bafta, numai bine.
+3 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani 1.chiar daca ai inceput pe linie discontinua depasirea, dar ai intrat inapoi pe banda pe linia continua, da ramai fara permis. nu conteaza faptul ca ai intrat pe discontinua, trebuia sa termini depasirea tot pe discontinua
2.ai gresit cand ai scris la mentiuni ce ai scris dar nu ai semnat pv'ul. trebuia sa il semnezi, dar nu are prea mare importanta.
3.militianul nu este obligat sa iti arate filmarea-ma mir ca ti-a aratat-o catusi de putin
4.nu stiu ce sa zic de viteza...este clar ca o aveai, altfel nu scrie el acolo de capul lui ca de asta are radar, sa se stabileasca viteza exacta
5.nu trebuie sa aiba martor pt viteza, decat aparatul de radar-ala "vorbeste"
6.nu ii poate opri pe toti participantii la trafic, iti dai seama ce ar fi..din pacate te-a luat pe tine :(
7.pv vine in 5 zile lucratoare

8.fa contestatie(si crede-ma ca esti primul de pe acest forum caruia ii spun sa faca contestatie). sunt sigur ca o sa castigi procesul!!!!mai ales ca ai circumstante atenuante, ii spui judecatorului exact ce s-a intamplat si o sa fie bine, ai sa vezi.nu vreau sa iti dau sperante desarte dar sunt convins ca o sa ramai cu plasticul in buzunar!
in plus, o sa poti conducemasina pe toata perioada procesului pana la solutionare!!!!!! intreaba la tribunal de certificat de grefa(nu stiu exact procedurile, poate stie vreun coleg de pe aici).dar sigur poti conduce pana la solutionare, trebuie sa faci o cerere...nu stiu exact de numirea, dar ma interesez daca nu primesti un raspuns de la colegi.
+1 vot
A raspuns Adi3482 (350 puncte) acum 11 ani Mulţumesc stefanST şi Kenel pentru răspunsuri şi că aţi avut răbdare să citiţi.O să contactez un avocat.Toate părerile sunt bine venite,vă mulţumesc încă o dată şi o seară plăcută în continuare.

Comentarii:

A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Dupa cum ti-a spus si Kenel, greseala ta exista si se sanctioneaza, dar in instanta un avocat bun iti recupereaza permisul dupa parerea mea.
Pe viitor ia PV pe loc, e o prostie sa il astepti prin posta, personal nu vad nici un rost sa nu il iau, poate gresesc eu.....
Bafta.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani singura chestie buna, ca sa zic asa, este cand vine amenda prin posta, dar doar cand nu te opreste ori camere si vine pe numele proprietarului masinii..pui si tu pe cineva care nu prea are nevoie de permis si scapi.asta daca ai pe cineva dispus sa renunte la platic pt o periada.atat! nesemnarea pv'ului nu o sa fie vazuta cu ochi dulci de judecator, dar incazul tau sunt circumstante atenuante si sunt sigur ca o sa scapi.oricum cat tine procesul iti recuperezi permisul si probabil asta e un lucru bun pt tine! trebuie sa-i spui doar ce ne-ai scris si noua si sunt sigur ca reusesti sa pastrezi plasticul.
bafta multa!
atentie contestatia se face in maxim 15zile, scrie pe pv.
A comentat Adi3482 (350 puncte) acum 11 ani Bună stefanSt şi kenel.Am contactat azi un avocat bun am explicat tot ca la voi şi a spus că nu prea am cum să pierd.La îndemnurile avocatului am fost la faţa locului unde am rămas fără plastic şi am făcut o filmare cu data de azi să nu pună pe parcurs indicator .Vă mulţumesc că m-aţi încurajat şi vă urez tot binele din lume.O să scriu mai încolo ce-am rezolvat ori ce-nam rezolvat.Numai bine.
0 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Nu poti motiva ca nu ai vazut linia continua.
Faptul ca tu nu ai vazut sau ca nu stiai ca e acolo nu te scuteste de suspendarea permisului.
Daca au filmarea nu ai castig de cauza.
NU tine nici ce zicea cel care comenteaza mai sus ca erai in depasire. Asta nu e un argument sa depasesti viteza legala. Daca ala din fata ta merge cu 50 si tu il depasesti o faci pe riscul tau, asa cum ai si facut.
Faptul ca esti sofer profesionist si ai atestate nu te ajuta cu nimic in fata legii. Legea se aplica la fel si pt cei care au doar B-ul si pt tine.
Toate astea nu le spun eu, sunt scrise in lege.
Daca faci contestatie o sa pierzi timp si bani, asta e tot.

Comentarii:

A comentat stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Nici nu trebuie sa motivezi ca nu ai vazut linia continua sau ca nu stiai ca e acolo.

Marcajul continuu/discontinuu, se asociaza cu semne de circulatie amplasate corespunzator tocmai pentru a preveni astfel de situatii iar omul a precizat destul de clar ca nu era nici un semn in zona respectiva.
Daca au filmarea sa fie sanatosi, ori se va observa intreaga manevra de depasire ori va fi proba irelevanta si nu se va lua in considerare.

Manevra de depasire daca nu e reglementata in vreun fel de semnele de circulatie amplasate pe un anumit sector de drum, reprezinta o decizie unilaterala si nu e conditionata in nici un fel de comportamentul sau atitudinea celui pe care il depasesti.
Cu alte cuvinte eu hotarasc daca te depasesc sau nu, indiferent daca e localitate sau daca tu mergi cu viteza maxim admisa pe sectorul de drum respectiv.
Daca omu' stie 100% sigur ca nu exista un semn de circulatie in zona respectiva care ar fi putut sa il anunte despre linia continua castiga procesul in mod sigur.

Cat despre viteza, legea spune printre altele ca, conducatorul are obligatia de a termina depasirea intr-un timp si spatiu cat mai scurt dar in limitele maxime legale--> in cel mai rau caz plateste o amenda pentru viteza, dar cartonul il primeste inapoi.
A comentat Adi3482 (350 puncte) acum 11 ani Îmi pare rău eu nu am specificat că am profesionistul să mă laud,ci din simplu motiv că risc să îmi pierd slujba pentru această nedeptrate,linia continuă nu aveam cum să o observ dacă a fost drumul drept,cu maşină în faţă,fără indicator cu DEPĂŞIREA INTERZISĂ.Fiecare îşi poate da cu părerea.Mulţumesc.Doamne ajută.
+2 voturi
A raspuns petricarobert (2,250 puncte) acum 11 ani frate da ti-l ia pe o luna nare nik asta e se mai intampla ca daca ii dai in judecata cheltui multi bani si nu are rost...ii dai in judecata platesti si avocatu + alte alea si e f posibil sa nu castigi daca au filmarea si conteaza mult filamarea...mai bn stai linistit...bft

Comentarii:

A comentat Adi3482 (350 puncte) acum 11 ani Mulţumesc mult pentru răspuns,dar am să fac contestaţie .Nu suport să fiu fraierit mai ales într-o situaţie care îi destul de gravă pentru că eu îmi pierd locul de muncă.Ce va da Dumnezeu.Dacă justiţia este corectă aş avea şanse foarte mari să câştig.Iar dacă pierd îs împăcat cu mine însumi.Mulţumesc.Baftă.
+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Daca este in joc job-ul  fa contestatie , dar i-ati obligatoriu avocat.
Sansele de castig nu sunt foarte mari.

Comentarii:

A comentat Adi3482 (350 puncte) acum 11 ani Mersi turbojack.O zi bună.
+1 vot
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani contesta decizia politistilor , normal ai gresit , dar in instanta se va tine cont ca esti sofer si ai nevoie de permis , o sa le explici si lor cum ai facut si pe site si sunt sigur ca vei plati doar amenda , sau poate nici atat , la cum ai explicat linia continua nu ar trebui sa fie decat pt cei care ies de pe straduta aia mica si ii limiteaza sa iasa decat intr un singur sens , dar cine stie ......bafta!

Comentarii:

A comentat Adi3482 (350 puncte) acum 11 ani Mulţumesc italianjob07.Eu nu contest amenda ,am greşit şi asta este .Pe mine mă enervează nedreptăţile poliţiei rutiere(vânătorilor).Mie personal mi se pare că am dreptate:fără indicator,drum drept,maşină în faţă,imposibil de văzut linia continuă,linia continuă pe o distanţă foarte scurtă,intrat în depăşire pe linie discontinuă.Dacă justiţia este dreaptă se va face dreptate dar să nu uităm că TRĂIM ÎN ROMÂNIA....Numai bine.
A comentat italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani dupa acest proces o sa ti schimbi parerea despre justitie , cel putin in cazurile acestea cand nu au un interes , iar dreptatea va fi de partea ta , bafta iar daca ai timp sa ne ti la curent!!!
A comentat Adi3482 (350 puncte) acum 11 ani Am să vă ţin la curent cu tot .Mersi.