4Tuning.ro > 4Tuning Help > Politia rutiera > ce se intampla daca nu platesc...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Ce se intampla daca nu platesc probele biologice pt stabilirea nivelului de alcool?

 am fost oprit de catre politia rutiera ,fara sa am vrun incident am suflat in etilotest si mi-a iesit 0,74 am fost sa mi-se recolteze probele la sange si m-a sfatuit dnl de la rutiera sa platesc probele biologice ,care nustiu exact cat costa si sa-mi aduc o caracterizare de la locul de munca cum ca sunt "un baiat exemplu" .Am consultat un avocat care mi-a spus ca permisul va fii retinut sau anulat oricum fiind caz penal ,depinde cat imi va iesi la sange  sa fac recurs sa ma pot folosi de permis pana ma vor chema in instanta .

Ce sfaturi imi dati sa platesc probele cum spune politistul sau sa fac cum spune avocatul?

A intrebat mary.nik.5 (1,800 puncte) acum 10 ani in categoria Politia rutiera
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 10 ani El ti-a zis sa platesti recalcularea probelor biologice...nu ai inteles tu bine...prin aia scapa multa lume.
Mi se pare ca dupa noul cod rutier ti s-a intocmit dosar penal.
Cel mai bine faci recalcularea, "cotizezi" si tu acolo cu ceva(ceva mai mult) si scapi de dosar penal, dar o sa primesti suspendarea permisului.
Daca ajungi in instanta, degeaba iti da tie hartie cu "baiat exemplu" daca tu ai fost prins cu baut la volan, nu ai nici o scuza, nu cred ca o sa se tina cont.
Daca esti recidivist sa te astepti sa intri si inchisoare.
Poti cere certificat de grefa si iti poti ridica permisul pe durata procesului.
Am un prieten care a trecut prin aceiasi chestie, a fost prins in septembrie 2011, in ianuarie 2012 a fost judecat si a primit un an de inchisoare cu suspendare.

Data viitoare sa nu mai bei la volan, sau cel putin sa eviti locurile unde sta politia....dar cred ca la 0,74 cat aveai nici nu sti unde erai.

Comentarii:

A comentat mary.nik.5 (1,800 puncte) acum 10 ani salut multumesc pt sfat....care sunt pasii ?  cotizez...... la cine? sunt paralel
A comentat mary.nik.5 (1,800 puncte) acum 10 ani nu sunt recidivist sunt la prima abatere ,nu am avut incidente nici victime nici pagube  materiale.cand m au tras pe dreapta avean 20 km la ora pe avarii din cauza unei pene la o roata..eram destul de lucid spre surprinderea politistilor....trebuia sa mi dea si mie una din probele de sange?
0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani Cu bautura la volan e rau ,am 2 prieteni care nu mai au permis din cauza asta ,unu care se judeca de vro 2 ani ,si altu acum cand a fost Mihail si Gavril ,pe strazi care trece o data la o luna politia ,si i la luat ,si nu mai are ce sa faca ....Trebui sa ai relatii sus sa scapi altfel nu ai cum ....
0 voturi
A raspuns turturik (3,800 puncte) acum 10 ani la 0.74 in aerul expirat la sange iese dublu . am avut si eu problema de genu am avut 0.44 in aerul expirat doar ca cu putin noroc mi-a iesit 0.80 in sange si nu a fost caz penal .. incepuse si urmarirea penala doar ca in urma probelor biologice mi-a incetat urmarirea penala am  dat sala 13\15 si dupa am facut o cerere catre comandant si mi-a anulat pedeapsa . iar timp de 3 ani de la acea cerere nu o sa poti beneficia de alta cerere.. la tine e alt caz.
0 voturi
A raspuns florinos (10,920 puncte) acum 10 ani la 0,74 mg/l alcool pur in aerul expirat, va iesi, cu aproximatie 1,48 mg/l alcoolemie. Politistul ti-a spus sa iti recalculezi alcoolemia, la IML, vezi ca ti-a dat si tie o proba de sange recoltata special ptr. asa ceva, asta daca mai tii minte, .... e, ptr. acea recalculare trebuie tu sa platesti, nu ptr. prima, aia o plateste politia. iar pana la hotararea judecatoreasca nu ai sa vezi permisul, cel mult o sa-ti dea o dovada inlocuitoare a permisului care va fi prelungit dreptul de a conduce din 30 in 30 zile pana se termina toata povestea asta inceputa de la un pahar. Sa zici sarumana ca nu ai facut un accident cu alcoolul asta in tine.

Comentarii:

A comentat mary.nik.5 (1,800 puncte) acum 10 ani eram destul de lucid spre surprinderea mea si a politistilor........eu nu am primit nici o proba de sange nu mi au dat .....mi au luat sange dupa care m au dus la sectia 15 pt declaratie.sunt la prima abatere si nu stiu cei de facut in situatii de acest gen..multi spun sa fac recurs doar sa mai pot conduce pana ma vor chema ei ,pt ca dosarul intarzie foarte mult.acum am o dovada fara drept de conducere