4Tuning.ro > 4Tuning Help > Politia rutiera > Este sau nu obligatoriu?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Este sau nu obligatoriu?

Salutare am o dilema este sau nu obligatoriu sa ai cauciucuri de iarna de la  1 noiembrie, daca te opreste politia acuma ce ati poate face eu stiam ca daca nu sunt conditii  meteo nefavorabile mai poti circula cu cele de vara de ex la mine ai destul de cald si nu stiu ce eficienta au cele de iarna acum. ??????
A intrebat ghirvurazvan (3,780 puncte) acum 10 ani in categoria Politia rutiera
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns DjVip3r (11,920 puncte) acum 10 ani Nu.

Legea nu specifica nicio data / perioada a anului.

Daca nu ninge deloc / nu e polei / gheata / zapada pe sosea, nu esti obligat sa ai cauciucuri de iarna.

La fel, daca ninge in mijlocul verii esti obligat sa ai.
+1 vot
A raspuns Siri01 (2,230 puncte) acum 10 ani Daca pe carosabil sunt conditii care impun cauciucuri de iarna , atunci da sunt obligatorii , daca nu atunci logic nu.Adica desi va fi sa zicem 1 decembrie si afara vor fi 10 grade si asfalt uscat ,daca te opreste politistul nu are ce sa -ti faca , in cazul in care nu ai cauciucuri de iarna.Eu asta ti-o spun asa cum am auzit-o de la un nene politist.M-a pacalit , te pacalesc si eu :) ....
0 voturi
A raspuns ghirvurazvan (3,780 puncte) acum 10 ani Ok va multumesc!!!
0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani nui obligatoriu
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Nu este obligatoriu
+1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani daca la 1 noiembrie sunt +20 de grade celsius cu soare, cine te poate obliga sa circuli cu gume de iarna??? Legea nu spune nimic cu referire la data obligatorie de schimbare a anvelopelor de vara cu cele de iarna.
In primul rand montarea anvelopelor de iarna trebuie sa aibe legatura cu starea vremii (asta daca nu faci vreun drum de ex. italia-finlanda, unde in finlanda vei gasi cu siguranta zapada sau temperaturi sub 0).
Eu inca nu am schimbat anvelopele de vara cu cele de iarna...probabil o voi face dupa 20 noiembrie, cand se anunta temperaturi scazute, si cu siguranta vremea nu va mai fi asa de prietenoasa cu noi...
0 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 10 ani asa este trebuie sa fie zapada , polei etc ....un coleg mai sus a vb cu un nene politist care a uitat sa specifice ca daca te prinde pe la 7 dimineata sau 6:30 cand pleci la servici si chiar daca nu a nins deloc si ziua ajunge temperatura si la 10 grade dar noaptea si chiar dimineata soselele sunt umede sau chiar inghetate de la bruma aia sau cum so numi te arde original , stiu caz real si patit , si daca o sa cauti pe net o sa vezi ca nu sunt putini !!!