4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Clinchet (zgomot metalic) la l...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Clinchet (zgomot metalic) la limitatoarele de viteza

Salutari!

Se da un Seat Ibiza cu urmatoarea problema.

La limitatoarele de viteza (cele vestite din parcarile mall-urilor) si la unele gropi in asfalt se aude un zgomot (mi se pare mie) metalic. Se aude doar cand coboara amortizorul nu cand se comprima. Zgomotul se aude in partea stanga fata.

Pana acum am schimbat: cap de bara, bucse bascula, brat inferior, planetara, bucse bara stabilizatoare, bara stabilizatoare, bieleta antiruliu, bieleta directie, amortizoare fata cu fransa, rulment si protectie... iar clinchetul e prezent.

Mentionez ca masina este foarte inchegata...

Am observat ieri ca protectia amortizorului stanga misca destul de mult si ma gandeam ca poate fi de acolo

Ceva pareri?

Va multumesc anticipat!
A intrebat 83-FBJ (300 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Eu am un opel astra h nu stiu daca te ajuta dar si la mine la limitatoarele de viteza se aude cred ca de la amortizor ca un sunet destul de puternic (dar nu imi dau seama daca este chiar metalic) dar decat la acele limitatoare  in gropi nu se aude sau foarte rar... si m-am dus la un mecanic care mi-a zis ca e normal...nu am avut alte probleme deci nu am schimbat nimic si merge de 2 ani tot asa dar mentionez ca la mine nu se aude chiar mereu depinde si de limitatoarele alea... Daca ai schimbat atatea eu zic ca nu are nimic...
Acum vorbesc din auzite:vezi ca la unele masini capota este foarte aproape de baterie daca nu este prinsa bine mai sare si da cu bornele in capota...verifica si asta.
0 voturi
A raspuns 83-FBJ (300 puncte) acum 12 ani Adevarul e ca nu face tot timpul, decat la limitatoarele alea de viteza. Dar daca le iau cu viteze de sub 20km/h atunci nu face nici un zgomot. Am mai dus-o azi la un alt mecanic recomandat de cineva si vad ce zice.

Daca mai aveti pareri nu ezitati. Sunt de ajutor toate!

O sa revin cu un raspuns aici de indata ce aflu

Comentarii:

A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Deci ai rezolvat ?
+2 voturi
A raspuns 83-FBJ (300 puncte) acum 12 ani Cei de la service mi-au zis ca aparatorile amortizoarelor sunt montate gresit. Maine le monteza ei cum trebuie si ma anunta. Revin cu raspuns.
0 voturi
A raspuns 83-FBJ (300 puncte) acum 12 ani Am rezolvat. Problema a fost la protectiile de amortizor. Cele pe care le aveam eu erau pentru alta masina iar la fiecare groapa acestea loveau in flanse. Le-am inlocuit cu unele gen burduf iar acum totul e perfect!