4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Electrice > Avantaje becuri LED?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Avantaje becuri LED?

Salutare! De ceva timp vad ca e o moda sa-ti inlocuiesti clasicele becuri auto cu filament cu cele LED. Spuneti-mi va rog, in afara faptului ca ele consuma mai putin, au o luminozitate mai mare, mai au si alte avantaje? Si daca schimb becurile de faza scurta, respectiv faza lunga nu o sa lumineze aiurea? Nu trebuie lupa cumva?

Daca e cineva posesor de Daewoo imi poate spune tipurile de soclu de la fiecare bec?

Saptamana trecuta am schimbat polul de antena radio. Insa cumparand de Cielo (mie imi trebuia de Lanos dar nu am gasit) antena acum se coboara mai mult decat ar trebui ea neoprindu-se la nivelul caroseriei si atunci cand va ploua imi va intra apa . Daca aveti o solutie am si eu o mare multumire.

Daca a mai fost adusa in discutie aceasta tema, imi cer scuze. Numai bine!
A intrebat vlad_wasluicity (1,670 puncte) acum 12 ani in categoria Electrice
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns daviangiurca (13,880 puncte) acum 12 ani acele leduri smd mai au avantajul ca au o durata de viata de 10 ori mai mare ca un bec cu filament si nu degaja multa caldura ...sunt foarte slabe daca vrei sa le pui pe faza scurta.... lunga nici nu mai vorbesti ..mai mult merg pe pozitii lampa numar stopuri semnalizari proiectoare.
+1 vot
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Pe proiectoare merg puse becurile cu led,dar pe faruri nu as pune inca asa ceva sunt mult prea slabe;ce vezi la audi farurile cu led,au leduri de putere,si sunt o caruta de bani;
Pentru pozitii,si stopuri sunt ok,dar sa fie de calitate,caci altfel ziua risti sa nu fii vazut cand pui frana daca ai becuri cu leduri de calitate proasta...
+1 vot
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 12 ani

editat de workaholic_ro acum 12 ani

Consumul mai mic nu e un avantaj pentru masinile cu alerta de bec ars. Computerul nu "vede" ca-i acolo si va raporta tot timpul defectiunea. Ca sa-l pacalesti trebuie sa-i pui in paralel un rezistor de consum si tot acolo ajungi. N-am auzit de faruri cu LED, exista in schimb niste proiectoare mici cu LED de putere (Firma Cre fabrica de 5 si 7 W pentru uz comercial, mai mari nu stiu), dar costa peste 100 Euro bucata.
Despre restul deja ai primit raspuns.
+1 vot
A raspuns kitu_gudu (180 puncte) acum 12 ani M-am documentat si eu putin pe tema asta si pe langa avantajele mentionate mai sus (consum mic, luminozitate mai mare, durata de viata mai mare), cel mai mare avantaj este siguranta. Probabil te intrebi de ce.

Explicatie:
Daca ai becuri obisnuite, cand apesi pedale de frana, dureaza intre 120ms si 250 ms sa se "aprinda" becul.

Asta inseamna ca la viteza de 110 kmh, daca franezi brusc, o sa parcurgi o distanta de apox. 6.5 metri pana cand se va aprinde un bec obisnuit. Daca ai LED-uri, distanta va fi mult mai mica deoarece LED-urile lumineaza aproape instant. Asta inseamna ca soferul din spatele tau va avea mai mult timp sa reactioneze si asta poate ajuta la evitarea accidentelor.

LED-urile se folosesc pentru stopuri si pentru semnalizari. Nu cred ca se folosesc pentru faruri.

Sper ca ti-am fost de ajutor.

Numai bine!

Comentarii:

A comentat vlad_wasluicity (1,670 puncte) acum 12 ani Ai punctat  bine problema. In industria automotive viteza de aprindere a stopurilor spate conteaza foarte mult. Daca intarzie chiar si cu o milisecunda fata de marja de eroare permisa de client (firma de masina) si masina e deja in folosul oamenilor simpli deja sunt rechemate inapoi in fabrica n masini. Si saracul muncitor care nu a vazut ori nu a raportat bug-ul e concediat :D.
Dupa toate raspunsurile voastre m-ati convins sa-mi schimb becurile in afara de cele de faza lunga/scurta.
Nu am chestia cu eroarea in bord dar ma gandesc ca la semnalizari o sa-mi palpaie becul mai repede decat e normal si asta fiind vazut ca o eroare. O sa tin cont de sfatul lui kitu gudu si o sa pun si un consumator in paralel. Merci inca o data!
0 voturi
A raspuns Paul (220 puncte) acum 10 ani Iluminat cu LED ofera o gama larga de sisteme LED atat pentru interior cat si pentru exterior. Pentru iluminatul LED interior consumatorii pot opta pentru becuri cu led, panouri cu led, tuburi cu led, spoturi cu led, neoane cu led, benzi cu led. In ceea ce priveste iluminatul led exterior compania ofera diverse modele de proiectoare sau sisteme led pentru iluminatul stradal.

http://iluminatculed.ro/
http://iluminatculed.ro/becuri-cu-led
http://iluminatculed.ro/tuburi-cu-led
http://iluminatculed.ro/panouri-cu-led
http://iluminatculed.ro/spoturi-cu-led
http://iluminatculed.ro/proiectoare-cu-led