4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Martori de bord > de ce se aprinde intermitent, ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce se aprinde intermitent, pe galben, martorul de ulei, dupa punerea contactului si stingerea celorlalti martori?

Buna ziua! Am un VW Golf 4 1.9 SDI din 2000. De vreo saptamana, in momentul in care pun contactul si se sting toti martorii de bord, se aprinde intermitent martorul de ulei pe culoarea galbena. Am verificat nivelul uleiului si este la gradatia indicata. Semnalizarea intermitenta se face de vreo 5 ori dupa care dispare. Daca imediat repet miscarea cu punerea contactului nu mai semnalizeaza deloc. Ma puteti lamuri si pe mine despre ce este vorba? Multumesc anticipat!
A intrebat sensei_adi (230 puncte) acum 11 ani in categoria Martori de bord
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns ionica_romanu (1,410 puncte) acum 11 ani io am un bmw320 si la mine la fel dupa ce pornesc masina mi se aprinde becul galben apoi la care a secunde se stinge. Am inteles ca este pe Baia de ulei un sensor si este ars
+2 voturi
A raspuns mosumosu (8,050 puncte) acum 11 ani martorul de ulei de culoare galben indica nivelul de ulei ca fiind scazut. insa daca zici ca ai verificat uleiul si este la nivelul corespunzator ai pute incepe cu ce este mai ieftin, bulb de ulei inlocuit (30-50 lei) sau pompa de ulei (de la 250 lei in sus) . dar cel mai bine mergi la un tester insa nu e neaparat sati gaseasca problema.
insa daca martorul din galben devine rosu si incepe sa palpaie cand motorul e caldut ai cam inbulinato.
+2 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 11 ani poate trebuie schimbat uleiul ,nush ce sa zic ,ast sa vezii ce zic si ceilalti useri
0 voturi
A raspuns sensei_adi (230 puncte) acum 11 ani Faza interesanta este ca azi am schimbat senzorul de ulei. Acum e posibil sa rămână avaria neștearsă și sa trebuiască sa resetez computerul de bord?
Interesanta și părerea cu uleiul. Eu folosesc Castrol 5W-40, care e un ulei cu care mașina mea se înțelege bine. Dar când am schimbat senzorul uleiul a nu a fost înlocuit ci reintrodus la loc.
Oricum mulțumesc de ajutor.
+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Cati km are uleiul?
Semnalizarea intermitenta poate insemna ungere proasta(presiune scazuta)(pompa de ulei sau in cele mai multe cazuri sorbul ei) sau daca ai Cb poate sa iti indice ca vrea schimbat,
Daca nu avea ulei cat trebuie sa se aprinda rosu si sa ramana aprins.

Comentarii:

A comentat mosumosu (8,050 puncte) acum 11 ani esti putin informat dar nu cum trebuie.
galben indica nivel scazut de ulei cam asa este in general.cum am zis si mai sus de verificat nivelul uleiulei bulbu de ulei si pompa de ulei.
cand este de culoare rosie este vorba despre presiunea in motor.adica pompa de ulei nuti mai functioneaza in parametri normal sau chiar de loc. pasi ar fi destul de simpli ...schimbi pompa iar daca apare aceasi eroare in bord de culoare rosie iti poti lua la revedere de la chiuloasa. (vb din propria experienta nu din auzite)
+1 vot
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 11 ani Salut.
Cati Km ai cu uleiul asta si ce fel de ulei ai folosit ?
Cati Km are masina daca sti reali?
Pentru masina ta iti trebuie un... ex:(5w40)
Verificai si vascozitatea uleiului daca este prea apos nu ai presiune daca este prea gros nu il urca repede in rampa
Succes
+1 vot
A raspuns simonmuntean (440 puncte) acum 11 ani salut cred ca daca e vorba de becu pe culoare galbena este vorba de nivelu de ulei.chiar daca tu teai uitat si e ok pe joja.senzoru de nivel de pe baia de ulei poate sa dea informare eronata la bord cum ca ar fi nivel scazut de ulei.de multe ori e nevoie doar sal cureti si daca nu inlocuit.
0 voturi
A raspuns andrei.zamfir.925 (220 puncte) acum 9 ani Ia borna de pe baterie laso putin si dup puneo la loc