4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Audi a4 1.8l a consumat tot ul...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Audi a4 1.8l a consumat tot uleiul, care pot fi cauzele??

De curand am achizitionat aceasta masina, am dus-o in service facut schimb de ulei, filtru de aer, revizie,placutze (consumabile) cand am luat masina de acolo se aprindea la bord becul pentru ulei (de la presiune) mecanicul a explicat ca nu a prins un fir bine si ca nu e problema... uleiul era in limite normale curat. Masina este si pe gaz. Cand trec masina de pe benzina pe gaz o accelez pana la 3000 si scoate ceva fum alb dar decat atunci apoi nu mai am probleme. Dupa 500 km parcursi m-am uitat la ulei am ramas fara cuvinte... joja uscata nici macar un gram... in motor uscat... unde se putea duce atat ulei?? Pe jos nu am vazut niciodata ulei, masina a fost urcata de 4 ori pe elevator la service diferite iar masina era curata. Ma gandesc ca poate mecanicul mi-a bagat un ulei mai subtire si sa-l fi mancat (masina mergea cu 15w40)
A intrebat tina.eu.18 (190 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani E aproape sigur ca ti-a pus ulei mai subtire, 15w40 e un ulei destul de gros pentru motorul tau, inseamna ca este destul de uzat.
+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Uleiul ori e mancat de interne,ori e pierdut.Apa este curata?
Daca pierderile exterioare nu sunt vizibile,fa un test de compresie si pune ulei recomandat(sau ce foloseai si nu manca,in service sigur a primit din bidon).
Ps:Presiunea de la ulei sau orice bec rosu (ulei,apa)inseamna oprire ATUNCI,asta daca nu vrei sa refaci un motor(doar internele si posibil axele came).

Comentarii:

A comentat tina.eu.18 (190 puncte) acum 10 ani apa este curata, am plecat din service cu becul aprins.... motivarea mecanicului a zis sa stau linistita ca sigur nu a bagat firul de la pompa de ulei ca a fost si aceea schimbata (mecanicul un "prieten") in tot acest timp a fost verificat uleiul de mai multe persoane in special si de doi mecanici care s-au gandit ca am probleme cu bordul daca ulei exista. Daca masina e data pe ulei e posibil sa manance atat de mult??? incat sa am joja uscata?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Destul de bine.Si daca a uitat un fir il lasa asa?Eu zic sa mergi la un service,verifici presiune ulei(asta dupa ce adaugi cat sa mergi pana la service),daca e presiunea ok verifici si senzorul.in cele din urma se face un test de compresie(segmenti,scaune supape si alte piese pot fi cauzele consumului de ulei).Daca ai testul de compresie acceptabil(100% de fabrica nu este sigur) treci pe un grad de ulei mai gros.
NU SE MERGE CU BECUL DE ULEI ROSU APRINS,IDEM CU CEL DE APA.Ajungi sa platesti manopera pentru a reface motorul cat costa masina si 2 3 revizii.
0 voturi
A raspuns hexis86 (9,020 puncte) acum 10 ani schimba mecanicul in primul rand daca nu vrei sa distrugi motorul care oricum e obosit....asta bineinteles daca nu ai facut-o deja.
0 voturi
A raspuns tina.eu.18 (190 puncte) acum 10 ani azi am fost la un alt mecanic... acesta a zis ca masina papa ulei... cam mult am zis.... si mi-a recomandat un baiat priceput in aditivi de ulei pentru a prelungi viatza motorului.... sunt buni aditivii?? A mai folosit cineva??

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani De curatit motorul da,pentru a prelungi uleiul sau ingrosa nu recomand/nu folosesc.
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani asta suna a Opel  :)
Revenind la oile noastre, masina ta pare sa aibe nevoie de o segmentare si nu numai... sau in cel mai fericit caz de o curatenie, insa cu curatenia nu cred ca vei mai face mare branza... ulei 15w40, masina pe gaz...suna a benzinara cu peste 300.000 km care nu mai are viata lunga.