4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Bâlbâie motorul la rece si c...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Bâlbâie motorul la rece si cald , ce fac ?

Buna ziua !

Am si eu o problema cu un Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD , din 2006. Motorul balbaie atat la rece cat si la cald ( ca si cum ar merge in mai putine pistoane ) .

Am schimbat injectoarele ( toate 6 ) deoarece daca o lasam 15 minute la ralanti , incepea sa scoata fum albicios , mirosea a motorina si mecanicii au spus ca acel balbait e de la injectoare.  Am verificat pe banc injectoarele mele , plangeau. Dupa ce am facut schimbul cu 6 injectoare bune , aceeasi poveste , balbaie . Am luat rampa de injectie cu regulator de presiune , le-am montat , aceeasi poveste . Am curatat EGR , am verificat daca functioneaza , nimic , tot asa facea. Apoi am fost sfatuit sa schimb nu stiu ce valva/senzor , de pe pompa de inalte , am zis ca p'asta nu o mai fac , si am schimbat debitmetrul ( sh ) si intr-adevar s-a remediat problema , cu mult , doar ca tot balbaie ( cand este rece ) . Dar acum este suficient sa o accelerez usor pana la 2000rpm si isi revine .

Intre timp , a aparut alta problema , am presiunea in rampa un pic mai mare la ralanti , dar mai mica cand urca in ture, fata de cea nominala.

Am observat ca dupa ce am pus 6 injectoare bune , masina intr-adevar nu mai scoate nici o picatura de fum negru , dar NU mai trage cum tragea inainte.

Intrebarile sunt :

De ce balbaie motorul , ce sa-i mai schimb?

De ce nu mai trage ca inainte? Sa fie problema presiunea scazuta din rampa ?

( Tin sa mentionez ca la 3000rpm , necesarul este de 100.0 atm ( nu stiu daca in atm se masoara ) iar el are 80-85 atm ( u.m. )
A intrebat copolinox (220 puncte) acum 9 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

0 Raspunsuri