4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > ce reactie are un senzor de tu...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce reactie are un senzor de turatie cand este stricat?

Am pus masina pe testar 1,9tdi atd si mia gasit o eroare la senzorul de turatie masina porneste si merge destul de bine nu se tureaza singura nu are probleme dar daca e o eroare inseamna ca treb schimbat cat ar costa si cum imi dau seama unde este situat ?
A intrebat powerflex (8,090 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns oviduta (540 puncte) acum 11 ani la mine s-a manifestat astfel: pina la 70 de grade mergea normal, apoi se tura motorul in jurul a 1800-2000 tur/min, fara sa mai ating acceleratia, se oprea citeodata din bun senin, iar consumul i-mi arata 0 l/100 km.mergea haotic. asta era la un 525 tds e34. de regula este situat pe volanta, iar pretul difera in functie de modelul masini
0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Masina ori se opreste in mers cand nu mai citeste turatia, ori face figuri la pornire!

Comentarii:

A comentat danielbadican58 (140 puncte) acum 7 ani Eu am un land rover freelander 2001 td4 2.0 , diesel si am o problemă cu pornirea la cald. Dimineața pornește bine dar daca mergi cu ea si lasi motorul sa se încălzească nu mai pornește. Trebuie să aștepți sa se răcească. Ce ar putea fii? Ar putea fi senzorul de turatie?
A comentat samyandyou (100 puncte) acum 6 ani danielbadican58, la roverul tau este problema senzor ax came.Am patit si eu asta. L-am scos si l-am curatat, l-am pus la loc si nu mai am probleme!
0 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Nu exista senzor de turatie. Exista senzor de vilbrochen si senzor de ax cu came. Ambele sesizeaza pozitie si nu numara ture. Care-i exact codul sau cum se numeste exact eroarea.

Comentarii:

A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Senzorul de pe cutie indica turatia !
A comentat workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Indica pe naiba. Trimite niste impulsuri pe care le numara ECU, care calculeaza turatia. Asta-i ca-n bancul ala tampit ca daca-i rupi unei muste aripile si bati in masa, musca nu mai zboara ca nu se mai sperie. De ce ? Ca daca i-ai rupt aripile nu mai aude.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani funny:)))))))
0 voturi
A raspuns powerflex (8,090 puncte) acum 11 ani porneste bine masina mea nu sa oprit niciodata in mers sau la relantiu sta bine la relanti nu are oscilatii doar am observat foarte rar cand ajunge la 2000 de ture asta cand acelerez usor usor si ajung la 2000  face asa o bruscare da in nas cum ar fii la testar nu stiu ce anume ca mia pus testaru un baiat care vroia sa cumpere masina si mia zis ca trb data cutia jos sa schimbe senzorul acum o fi de la 2000 ture sa ii fie manifestarea... asta in rest e ok masina trege bine .
0 voturi
A raspuns alinusi (140 puncte) acum 7 ani Salut am un opel vectra x 2.2 tdi am o problema am puso pe tester si imi zice senzor ax cu came masina porneste sta 10 secunde pornita si se opreste alri imi zic ca senzoru acesta este in pompa de injecție asa e

Comentarii:

A comentat plugar (100 puncte) acum 7 ani salut,aceasi problema o am si eu si nu imi stiu d ela ce are simtomele aceastea,tu ai descoperit?
0 voturi
A raspuns marinasm99 (140 puncte) acum 6 ani Buna. Am un Polo, motor de 1000. Dimineata, si numai dimineata, nu porneste la prima.cheie, si cand dau a doua, se tureaza pana pe.la.2000 de.turatii, cateva secunde. Si pe urma isi revine. E poaibil sa fie senzorul de turatie? La tester nu mi-a dat nici o eroare. Multumesc
0 voturi
A raspuns danielbadican58 (140 puncte) acum 6 ani Am si eu o problema cu pornirea la un opel zafira 2001, 1.6 ecotec . Dau sa pornesc masina,se aprind becurile in bord dar in treapta a treia cand dau sa pornesc nu se intampla nimic . Nu se aude niciun zgomot nimic. Masina porneste impinsa si merge pana o opresti tu. Ajutor.

Comentarii:

A comentat netzsukar (100 puncte) acum 6 ani Am un fiat stilo jtd 1,9 seara lam parcat fr la poarta dimineat nu a mai pornit neam,pompa motorina baga amvarte dar nu porneste de4 zile ma tot chinui cu ia,stie cineva ce ar putea fi
A comentat vlade (100 puncte) acum 6 ani salut, ai mai rezolvat ceva cu problema la pornire? am exact aceeasi problema pe un hyumdai elantra 1.6 gls din 2002.
0 voturi
A raspuns irimisu (140 puncte) acum 6 ani Salut am si eu un peugeot 307 2.0 hdi, iar saotamana asta circulam pe autostrada cu viteza de 120 km/h si brusc sa oprit mototul in mers, am oprit pe banda de urgenta si am incercat sa pornesc la automat masina invartea dar nici vb sa porneasca, am duso pe platforma la un service si am pus testerul senzorul de turatie este mort mecanicul mia spus ca aceasta ar fi prblema a ramas sa astept pana luni sa pot obtine un senzor nou o sa vad maine, dupa ce o sa il schimb cum se manifesta masina, sper sa nu fie si alt ceva sa ajung si eu acasa totusi :( o sa revin cu detali pentru alti colegi care trec prin asa ceva.
0 voturi
A raspuns Florinbanu (140 puncte) acum 4 ani Buna ziua tuturor sunt nou pe acest site ,va rog am si eu o intrebare am un bmw 320d din 2001 si am schimbat discul de ambreaj si placa su dupa ce an pus totul la loc, porneste in greu si nu se mai accelereaza si fructueaza turometrul va rog ceva pareri