4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Consum ridica Opel Corsa C 1.7...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Consum ridica Opel Corsa C 1.7DTI ?

Salut ! Am si eu o problema cu al meu Opel Corsa C ! De vreo 2 saptamani imi consuma foarte mult ! Adica ceva gen 10 l /100 in oras ceea ce mi se pare enorm de mult. Mi s-a aprins o eroare in bord( masina aia cu cheia deasupra ) am verificat cu testu cu pedala si mi-a dat eroarea 0100 ! M-m uitat si am vazut k este eroare la MAF ! Acum intrebarea este : cu ce se mananca MAF-ul acesta? ce este de facut ?

Merci !
A intrebat DanRNY (700 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Luigyy90 (4,370 puncte) acum 11 ani Din cate stiu  MAF, Mass Air Flow meter sau debitmetru de aer - este senzorul care indica computerului de bord, ECU, cantitatea de aer care intra in motor .
0 voturi
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Mass flow sensor  care cred ca se traduce debitmetru....
Nu e foarte scump si se schimba repede...
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Asa cum ti-au spus si colegii,Maf=mass air flow,masoara cantitatea de aer care intra in motor pe galeria de admisie,astfel ecu stie cat combustibil e necesar pentru turatia/sarcina motorului.
Se mai numeste si debitmetru de aer,inainte de a-l schimba,nu uita sa verifici foarte bine CAUZA care a dus la stricarea acestuia,unclusiv mizerie in exces,ulei sau un filtru de aer imbacsit si care lasa toate felurile de mizerie sa treaca.
Atentie si cand in montezi sa respecti sensul de montaj,apoi daca inca mai ai eroare in bord,verifica codul de la unitatea audio si lasa masina fara baterie o jumatate de ora,apoi isi va reveni de la sine.

Comentarii:

A comentat DanRNY (700 puncte) acum 11 ani k.merci. luni dupa munca sa vad ce rezolv. Dar se poate repara cu un spray pentru curatat debitmetre? eu asa am inteles si asta o sa fac luni.o sa fac comanda de unul si o sa incerc in garaj impreuna cu un var mecanic auto sa vad ce pot face. Va multumesc pentru raspunsuri !
A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani Cumpara unul nou, sa fie Bosch original, nu te zgarcii la bani, eu pt ca am facut economie de 100 de lei si in cateva luni am fost nevoit sa cumpar si unul bosch pt ca cel de alt producator nu facea motorul sa mearga la performanta maxima.
0 voturi
A raspuns DanRNY (700 puncte) acum 11 ani stie cineva unde gasesc si eu unul la SH? nu mai dispun de prea multi bani si m-ar interesa ceva din dezmembrari ( momentan ma ocup cu inmatriculatu masinii pe romania si mi-a cam mancat banii )