4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce imi consuma asa mult Gra...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce imi consuma asa mult Grande Punto 1.2 8v?

Salut. Am un Grande Punto 1.2 8v din 2006 cu 130 000 de km. Am avut o problema iarna asta, statea la 500 de turatii cand o porneam, tremura foarte tare in mers la turatii mai mici de 1500 - 2000. Am crezut ca sunt bujiile, le-am schimbat cu unele identice, tot NGK cu codul respectiv si distantele necesare. Mai departe intentionam sa curat / inlocuiesc injectoarele pentru ca aveam impresia ca merge in 2 pistoane, am verificat pe tester si nu mi-a gasit nimic pe partea electrica, dar mecanicu' la care am dus-o a avut GENIALA inspiratie (spre deosebire de tontul de mine) sa verifice epuratorul, evacuarea aia mica pe care ies gazele din motor, spre filtru de aer. :)) Era infundat tun. Am inteles ca era ulei ars din cauza ca il skimb "prea des" :)) RUSINEA MEA! Uleiul era Valvoline si avea cam 15000 de km cu o completare dar nu schimb.  A mers aproape perfect dupa aceasta interventie minunata. Am schimbat uleiul cu Castrol (tot 10w40), am verificat filtru de aer si e curat, filtru de ulei schimbat, am verificat fisele inversandu-le intre ele, nu pare nici una intrerupta, am verificat si curatat din nou acel orificiu si furtunasul sau de la filtru de aer. Chestia e ca tot tremura putin pana la 1500 de turatii, face zgomote mai urate si imi consuma 9-10 litrii la suta prin oras cu un mers destul de economic! Ce poate sa fie acum? Bujiile sunt noi, ulei schimbat, frigul cat sa influenteze?! N-ar trebui sa imi consume mai mult de 8 - 8,5 maxim, dar in nici un caz 10 sau 11 cum am vazut pe distante mai scurte. Multumesc anticipat, scuze pentru romanul povestit aici.
A intrebat and.csk (210 puncte) acum 12 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns nat04u (22,630 puncte) acum 12 ani Consumul masinii tale este normal tinind cont ca mergi distante scurte si ca afara este frig...motorul fiind rece merge cea mai buna bucata de timp pe soc si de aceea consumul creste cu circa 2 litri ...Cand o sa vina vara o sa-ti consume  mai putin...
+2 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Cat poate sa influenteze frigul? ENORM si mai ales pe distante scurte.

Un motor consuma cel mai mult pe distante scurte, chiar si vara, daramite iarna si mai ales, pe temperaturile cu minime extreme de acum.
Consumul tau este perfect normal, in conditiile de exploatare mentionate de tine si in conditiile de iarna grea de acum.
+1 vot
A raspuns and.csk (210 puncte) acum 12 ani Da imi cer scuze. Sa zicem ca m-am convins cu consumul. Azi am urmarit cat consuma la drum lung, am resetat calc de bord din moment ce am pornit la drum cu motorul incalzit si mi-a scos consum de 5 si ceva. M-am convins, chiar se incalzeste foarte greu si distanta scurta era problema. Dar raman terpidatiile pe care le da la turatii mai mici de 1500, mai ales cu motorul rece, dar si cand e cald. Am ajuns acasa am lasat-o sa se linisteasca si am turat-o pe loc si tot imi tremura putin pana la 1500 rpm, si scoate usor zgomote de zici ca am gaura in toba, sau un suport la toba rupt, dar chestia e ca se aude din fata, de sub capota. O mica sugestie as vrea, ce sa verific, ce sa curat, ce sa schimb. In mers se simte mai urat, schimb vitezele la 2000 - 2500 si cand imi intra in treapta urmatoare zici ca e subturata, trepideaza, si cere turatii mai mari, dar repet nu este subturata cu adevarat, asa se simte doar. Multumesc.
0 voturi
A raspuns ovidiu_ioana (480 puncte) acum 11 ani in primul rand, motor mic nu inseamna neaparat consum mic!!! motor mic-turatii mari deci uzura mare, si cum tu i-ai schimbat uleiul,,foarte des" ai toate sansele sa ai distributia zob: ax cu came,supape,etc. Nu uita,2 supape pe cilindru nu fac cat 4 supape!!!
0 voturi
A raspuns ovidiu_ioana (480 puncte) acum 11 ani deci am dreptate, daca zgomotul metalic vine din fata si in turatie intrerupe, distributia find uzata nu se mai respecta timpii de lucru ai supapelor, de aici mersul neregulat si consumul mare
0 voturi
A raspuns piticu46 (140 puncte) acum 5 ani Salutare. Am un GP 1.4 8v din 2007 iar consumul meu e de 9-10 iarna pe distante scurte de 10 km, pe distante lungi 100 km cu vreo 7-8. Vara tot 9-10 oras cu aer, iar la drum lung pe autostrada 250 km tot vreo 9-10 la 130km/h
Mie unul mi se pare cam mare. Cineva sti ce poate sa fie?
Miltumesc