4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Transmisie > De ce se aude cloncanit cand s...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

De ce se aude cloncanit cand schimb viteza?

Am observat ca in momentul cand schimb viteza (in principiu doar la 2-3-4) se aude un cloncanit, scurt, infundat, cel mai bine as putea sa il descriu ca sunetul ce apare cand invarti o surubelnita deasupra surubului fara sa fie pe cant si la un moment dat 'cade' si se prinde in surub.

Ce am mai observat a fost ca sunetul vine cu o mica intarziere, nu se produce instant in momentul in care bag in viteza asa cum e caraitul cand nu intra bine in viteza. De asemenea nu se intampla de fiecare data, in principiu am vazut ca se aude cand schimb vitezele repede, iar daca aud sunetul si incerc sa il reproduc ducand schimbatorul pe liber si bagand iar in aceeasi viteza, nu se mai aude.

As vrea sa stiu, bineinteles, pe cat posibil, cam care poate sa fie problema, dar cel mai important as vrea sa stiu daca mai pot sa merg cu ea asa fara sa... accentuez sesizabil problema. Eu sunt din Bucuresti dar momentan sunt undeva pe langa Barlad, in cateva zile voi ajunge la Galati, iar de acolo la Bucuresti. Deci practic as mai face vreo 500km pana ajung acasa. As prefera sa ajung in Bucuresti inainte sa ajung la un mecanic, dar daca e neaparat nevoie as putea gasi un service la Galati.

Masina e un Grande Punto benzina 1.2 din 2008.

Multumesc frumos.

 

Later edit (pentru posteritate):

Am inlocuit tamponul antibalans si am scapat de sunet, aveam o piatra prinsa intre tampon si cadrul in care se tine, si era asa bine prinsa acolo incat a inceput sa roada fiarele alea pe acolo. Am inlocuit si tamponul de la motor si acum merge de zici ca e noua. Fantastic.
A intrebat John.Smith (270 puncte) acum 7 ani in categoria Transmisie

editat de John.Smith acum 7 ani

Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Carl_Johnson (1,030 puncte) acum 7 ani Daca se aude tare este grav! Incearca sa mergi mai usor pana ajungi la service.

Comentarii:

A comentat John.Smith (270 puncte) acum 7 ani Nu se aude tare deloc, cu muzica pornita e aproape insesizabil, de fapt se aude doar un pic mai tare fata de sunetul normal care apare atunci cand bagi in viteza, si cam la fel de 'infundat', am mers si cu geamurile deschise sa vad daca cumva din afara se aude mai tare, dar n-am reusit sa reproduc sunetul in momentul respectiv.

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 7 ani Se verifica tampon suport balans motor.

Comentarii:

A comentat John.Smith (270 puncte) acum 7 ani Multumesc domnule turbojack, din cate am googleit nu e scumpa piesa si se schimba usor, cand ajung in GL voi opri la un service si le voi spune exact ce ai spus tu, presupun ca e acelasi cu 'suport antibalans', 'suport cutie viteze'? Vad ca are o sumedenie de denumiri :)