4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > De ce imi urca temperatura ape...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

De ce imi urca temperatura apei cand fortez putin masina[4400 de turatii la o viteza de 140 km la ora?

Am un Ford Focus break din 2000,motor de 1,8 benzina.De ce imi urca acul la rosu cand o fortez putin mai tare?Daca merg cu 120 km la ora la 3000 de turatii este OK.Dar daca o fortez la peste 4000 de turatii in viteza a 5-ea  la 14o km la ora incepe acul sa urce spre rosu.Masina are pe turometrul ei [original din fabrica] 7000 de turatii CU ALB.Nu este nimic cu rosu.Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa ating 7000 de turatii,dar macar la 4500 de turatii sa mearga normal [vorbesc despre viteza a cincea]
A intrebat Flex42 (3,000 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns pauloi (8,310 puncte) acum 11 ani s-ar putea sa nu se mai deschida termostatul cand trebuie.....

Comentarii:

A comentat Flex42 (3,000 puncte) acum 11 ani In primavara i-am schimbat carcasa termostatului  si termostatul,iar in vara am schimbat electroventilatorul[la masina si ventilatorul de la motor si cel de la aerul conditionat sun in aceasi carcasa[cel de la motor nu mai pornea]Cand pornesc masina dupa cateva min. aud un tacanit scurt semn ca termocupla functioneaza si electroventilatorul a pornit.
A comentat pauloi (8,310 puncte) acum 11 ani pai nu cred ca e normal dupa cateva minute sa iti porneasca termocupla,normal ea porneste cand motorul tinde sa depaseasca temperatura ideala de functionare....totusi tind s cred ca termostatul nu e in regula,in cele mai multe cazuri asemanatoare el e de vine
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @pauloi:benzina se incalzeste in cateva minute de la pornit,putin mai mult timp are nevoie in sarcina.
@flex42:Daca esti sigur ca termostatul e bun,atunci ramane radiator infundat,circuit obturat,pompa de apa.
Astea sunt verificarile minime.
Apoi revino cu detalii daca nu s-a rezolvat.Pompa de apa cati km are?
P.s.:Dupa o varsta,nici o masina nu isi mentine temperatura ideala la aceeasi turatie(mizerie,depuneri,obturari de circuit).
A comentat Flex42 (3,000 puncte) acum 11 ani Referitor la pompa de apa:cand am luat masina ,avea 110.000 km.Acum are 151.000 km si pompa de apa este aceeasi.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Curata intai tot sistemul de racire,adica da jos sau desfa cele 2 furtune de la radiator,baga apa sub presiune si eventual un detergent dar cu conditia sa clatesti ff bine,curata coturile si furtunele,apoi pune apa si fa o aerisire de circuit.
Daca nu isi revine ramane pompa de apa de verificat,si e ideal de facut si o verificare de termostat,posibil sa nu deschida complet.
A comentat Flex42 (3,000 puncte) acum 11 ani Multumesc Frumos.Maine voi fii ocupat toata ziua.Sper sa gasesc un mecanic bun care sa si aiva timp de mine.
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Verifica radiatorul si circuitul sa nu fie infundat.
.

Salut
!
0 voturi
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 11 ani Verifica iar termostatul,eventual scoate-l de acolo si mergi la o tura sa vezi daca problema persista,iar daca e asa ,va trebui sa cureti sistemul de racire,fie incerci cu o solutie magica de bagat in antigel,dupa care scoti tot si pui antigel nou,fie demontezi radiatorul si vezi ce zace in el :)

Comentarii:

A comentat Flex42 (3,000 puncte) acum 11 ani Mi-am facut pt. luni o programare la un servis auto .Eu am ceva probleme la coloana [ma recuperez dupa o operatie de hernie de disc ] si nu pot lucra.Ms. pentru raspuns.
0 voturi
A raspuns Flex42 (3,000 puncte) acum 11 ani Astazi am dus masina in servis ier seara mi-au dat telefon si mi-au spus ca sistemul de racire functioneaza perfect dar s-ar putea sa fie de vina catalizatorul.
O masina poate merge si fara catalizator.Dar:consuma mai mult? se aude de parca ar fii la raliuri?
Daca catalizatorul este de vina sa cumpar altul nu am bani[am auzit ca ar fi in jur de vreo 1500-2000 lei.MULT.
Se pot repara?Sau ....ce as putea face?
0 voturi
A raspuns trancotavali (260 puncte) acum 10 ani salut ,ai gasit ce are masina,aceasi problema am si eu ,
siinca nu am depistat motivul