4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Motor mai rece ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Motor mai rece ?

Buna seara ? Cu cat motorul este mai rece (apa din sistemul de racire)  cu atat performantele sunt mai mari si comsumul mai mic sau invers ?   masina mea deschide la 98 grade si inchide la 92 ? masina are cateva modificari...chiar nu stiu pe la ce temperatura ar trebui sa ruleze. multumesc logan 1.4....

 

 

 

ps .. am spus o prostie cred :.. deci la 98 se porneste ventilatorul si la 92 de inchide.. este corect? ... multumesc mult
A intrebat VAMPY (1,440 puncte) acum 10 ani in categoria Motor

editat de VAMPY acum 10 ani

Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns sorinache40 (4,450 puncte) acum 10 ani nu este adevarat ,e o chestie de fizica,motoarele au un regim optim de functionare,chiar si producatori dau consumul in functie de temperatura,la un motor rece o parte din energie se transmite catre sistemul de racire ,de aceea in momentul cind motorul ajunge la temperatura optima de functionare  ,intra in functie termostatul care in afara de faptul ca va incalzeste iarna,m-ai are rolul de a mentine o temperatura constanta a motorului ,vedeti cartea tehnica privind regimul termic de functionare, eu cred ca e ceva normal atat timp cit va incadrati in parametri pe care i-ati dat
0 voturi
A raspuns sorinache40 (4,450 puncte) acum 10 ani ps.... tineti cont ca afara sunt multe grade,,,asa ca nu va speriati,,care ar fi modificarile daca nu sunt indiscret?
+2 voturi
A raspuns Synck (4,050 puncte) acum 10 ani cu cat motorul este mai rece cu atat este consumul mai MARE si perfomantele mai MICI. De ce crezi ca iarna masiniile consuma mai mult ? Tocmai din aceasta cauza, ca motorul se incalzeste mult mai greu.
+1 vot
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani Singurul lucru legat de temperatura care influenteaza performantele este temperatura aerului la admisie. De aceea cand e frig afara (motorul la temp optima) da senzatia ca "trage" mai bine. Eu am observat asta la mai multe motoare turbodiesel. La benzina aspirat nu mi s-a parut atat de puternic efectul.
( De exemplu la octavia pe care o am de la munca difera foarte mult comportamentul motorului ziua la 35grade fata de noaptea la 20)
0 voturi
A raspuns DjVip3r (11,920 puncte) acum 10 ani AERUL trebuie sa fie cat mai rece, nu motorul.. si da, se simte diferenta in special la diesel, chiar si non-turbo, din experienta spun.