4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Opel Vectra C - Fum negru, lip...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Opel Vectra C - Fum negru, lipsa putere pana in in 2000 turatii. Ce poate fi?

Salut!

Am o Vectra C din 2006, 150.000km, luata de noua, Z19DT, 100cp, diesel.

Cu ea merge tatal meu subturat,implicit scotea mult fum negru. De fiecare data cand o prind merg cu ea numai cu a3a la 3-4000 de ture si isi revenea, nu mai dadea strop de fum.

De ceva timp a inceput sa faca nasoale sub 2000 de ture. Scoate fum, nu trage... Toate astea sub 2000 de ture.

Cum trec de 2000 de ture, toate bune si frumoase: masina trage, nu cred ca scoate nici fum(eu zic doar ce vad in oglinzi).

Filtrul de ulei si cel de motorina au cam 5000 dekm, la fel si uleiul. Cel de aer, Dumnezeu stie..

Ce poate fi? Poate fi doar de la filtru de aer?
A intrebat AlexYAM (880 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 10 ani prima data inlocueste filtru de aer si probeazo,apoi scoate furtunul de EGR si vezi cata calamina ai pe acolo.Mersul subturat duce la calaminarea Turocompresorului si a EGR-ului,imfundarea catalizatorului
Mergi cu ea un drum mai lung si un pic gen sport..
+3 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani EGR-ul cere o curatare. Dupa treaba asta, considera-te pentru 5-10 minute pilot de curse (in limite normale), si isi va reveni. Sunt destul de sigur ca are depozite serioase de funingine in esapament care dupa cum ai observat incep sa iasa.
0 voturi
A raspuns dejidaniel (290 puncte) acum 9 ani

editat de dejidaniel acum 9 ani

Si eu am aceeasi problema cu opelu meu vectra c din 2005 motorul este 1.9 de 120 hp (z19dt) ...pana in 2000 de turati nu trage, nu are putere deloc...bag picioru pana la capat si pur si simplu nu are trage dar dupa ce trece de pragul de 2000 trage foarte bine.daca incerc sa o fortez mai mult sub 2000 de turatii se aprinde in bord o masina cu o cheie de service si nu mai trage deloc nici la 3000 de turatii..

Comentarii:

A comentat AlexYAM (880 puncte) acum 9 ani Incearca exact ce au zis colegii de mai sus.
Schimba filtru de aer si de motorina curata egr. Le poti face singur acasa cu un pic de indemanare. Cauta pe youtube, sunt o gramada de tutoriale de curatat.
A mea merge foarte bine acum. Multumesc colegilor pentru sfaturi pe aceasta cale.
0 voturi
A raspuns dejidaniel (290 puncte) acum 9 ani avum maxim 2000 de km am facut schimbul de ulei inclusiv toate filtrele si parerea mea este ca de atunci nu prea mai trage masina...egr nu am curatat la ea dar am filtru de particule..are vre.o legatura? Sa fie infundat?acum cateva zile am facut un drum de viena pe autostrada si nu cred ca ar fi infundat pt ca am mers constant la 170 km/h am fost cu masina pe tester si nici o eroare daca o fortez mai mult sub 2000rpm se aprinde in bord o cheita si o masina si nu mai trage nici la 3000rpm si nu arata nimic testeru...