4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > pot face transplant motor ??

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Pot face transplant motor ??

am un audi 80,B4,2 litri benzina,mostenire de la bunicu'  numa ca tare rau merge motoru',consuma mai rau ca un tanc, si as vrea sa stiu daca as putea monta un motor nou,si ce trebuie sa fac in privinta asta.multumesc

A intrebat filip_q (540 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns L!V!U (42,750 puncte) acum 11 ani Felicitari ptr.mostenire ca sa zic asa,ai o masina grozava.Motorul este terminat?poti sa cauti un motor de pe alta masina si sa il pui,dar ai de alergat pe la R.A.R,trebuie sa gasesti un motor ca al tau,ca sa nu te complici si mai tare.
0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani se poate face,cauti un motor la dezmembrari cu capacitate apropriata si te interesezi la un service cat costa sa il pui,sau iei un audi 80 neinscris in maxim 400-500 euro daca are motoru bun si iti mai raman si piese,problema apare daca dupa ce ii pui motoru vrei sa o inscrii ca trebuie omologat si costa niste bani in jur de 10 mil
+2 voturi
A raspuns Ticutzu (760 puncte) acum 11 ani Cel mai bine te duci la un mecanic(sau la 2-3), o sa-ti spuna ce-i de facut, poate nu trebuie sa schimbi motorul si te costa mai putin. Nu te hotara direct sa-l schimbi pentru ca pleci din start cu o gaura mare-n buget si mult timp pierdut. Spor la lucru si sa ai grija de ea!!!
0 voturi
A raspuns audi4ever (4,400 puncte) acum 11 ani La 80 B4 ai 3 tipuri de motoare de 2 litri montate:
1.  ABT 8 valve 90 de cai injectie mono-motronic (monopunct), motor mai putin sportiv dar foarte fiabil.
2.  ABK 8 valve 115 cai, injectie digifant (multipunct mai pe intelesul tuturor), motor mai sportiv dar cu consum aproape la fel ca cel de 90 de cai, motor fiabil de asemenea.
3. ACE 16 valve 140 de cai, injectie KE-jetronic mecanica, motor foarte performant, consum mai mare decat cele de 90 si 115 cai; Partea proasta la el e ca nu prea gasesti mecanici deoarece injectia asta necesita cunostinte temeinice. Rar gasesti mecanici care sa se priceapa, poate doar pasionati ca in service se uita toti ca la avioane straine.

Toate cele 3 motoare sunt foarte trainice, durabile. Audi-WV nu mai face de mult motoare asa durabile.

Ca sa faci swap de cod motor nu e chiar simplu. Iti mai trebuie ECU, instalatia electrica aferenta, pompele de benzina difera, etc.
Eu iti recomand sa nu schimbi motorul, sa incerci sa il faci.
Atat timp cat fizic vorbind, motorul e ok, nu are rost sa te complici. Poate ai ceva probleme legate de injectie, aprindere, etc.

Bafta.