4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Pot sa largesc blocul motor de...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Pot sa largesc blocul motor de BMW m54 de la 2.2 la 3.0?

Buna am un e39 520i 2200cmc 170cai si are motorul m54 care e folosit si la 525/530/ M3 e46 (3200cmc). Deci as putea sa largesc motorul la 3000cmc si sa pun pistoane de 530i?Ce altceva trebuie sa modific ca sa mearga motorul bine?(computerul,injectoare,pompa de benzina,filtru aer+maf?sau e destul doar pistoanele?) Multumesc anticipat pt raspunsuri (Nu vreau alta masina sa cumpar,nici sa schimb motorul ca sa nu am probleme la RAR,si nici turbo)
A intrebat TRAIASCAromania (210 puncte) acum 10 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 10 ani La cat este de munca si cati bani trebuie bagati, eu as sugera un swap si omologare (ca sa nu existe virgule cu legea).
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Blocul motor e unul si doar unul,cred ca te referi la alezat.Da se poate face cu multi bani si multa bataie de cap,ai nevoie de un strungar bun si care sa mai si respecte cotele maxime pentru cilindrii aia,apoi mai trebuie sa te incadrezi si in cotele de functionalitate de la segmenti si noile pistoane.
Pe deasupra,mai ai nevoie si de galerii si de un alt soft,avansul la injectie si scanteie nu va mai fi acelasi la aceleas pozitii.
Sustin ce s-a scris mai sus,prea multi bani si bataie de cap daca e vorba sa o faci si inservice si nu esti pasionat sau nu ai timpul necesar sa o demontezi si faci tu pe bucati.Apoi sunt putini mecanici care se joaca cu asa ceva,si mai putini din ei se impaca cu electronica(alezat plus cote etc etc sunt treburi de scoala veche si majoritatea care le stapanesc nu se impaca si cu electronica).