4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > problema incalzire apa?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Problema incalzire apa?

sal.

de curand am observat la masina,un golf 4 1.6 16v ca nu se mai ridica apa pana la 90 grade.rareori cand urca o panta mare sau cand o las  la relanti o perioada mare urca la 90 grade,dar daca dupa aceea merg cu ea scade imediat la 30-40grade.

daca merg cu ea 100km nu mi se ridica mai mult de 40 grade..caldura baga,nu ma vait.

termostatul l-am schimbat ,ce ar putea fi???
A intrebat fane_fanel (770 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Termostatul e singura componenta care face legatura intre circuitul mic si cel mare.
Cel schimbat era nou?Esti sigur ca inchide bine si rezista la presiunea din circuitul mic?Cand ajungi la 90 de grade,porneste ventilatorul?
0 voturi
A raspuns fane_fanel (770 puncte) acum 11 ani termostatul e nou. acum , nu stiu daca face sau nu treaba.nu am de unde sa stiu..pot sa iti spun ca furtunul pe care este montat termostatul ,cel care duce la radiator jos,dupa ce masina merge este cald..
si in legatura cu ventilatorul ,am observat ca nu porneste.

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani se mai intampla sa fie bulit si de nou, am luat eu unu de 20 de lei pt o mazda si in 5 minute s-a incalzit, dupa care nu a deschis circuitul si era sa prajesc motorul......asa ca nu trebuie sa ai incredere mereu
0 voturi
A raspuns fane_fanel (770 puncte) acum 11 ani e posibil sa fie termostatul cauza,desii eu tind sa cred ca e altceva..
am omis sa scriu ceva..i-am bagat antigel romenesc..e posibil sa fie si de aici.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Antigelul romanesc sau german e tot antigel,refuz sa cred ca daca e romanesc au pus in el ingrediente pentru concentrat de suc.
Lasa masina la relanti,pana ajunge la 95C,vezi daca porneste ventilatorul.Daca nu verifica daca primeste curent(un bec de control),apoi sigurantele termocupla si senzorul de temperatura.Daca spui ca aia ajunge la 40C si ai caldura in masina,posibil sa iti indice tie defect in bord.
0 voturi
A raspuns fane_fanel (770 puncte) acum 11 ani ventilatorul nu mi-a pornit,l-am tinut pana la 105 grade si nu mi-a pornit.dar in momentul in care pornesc aerul conditionat ventilatorul porneste.
ieri i-am schimbat o sonda.si astazi l-am tinut aprox 30 min la relanti , sa ridicat  pana la 90 grade si ventilatorul nu a pornit.nu mi-a sarit de 90grade.
si de ex.. , de dimineata erau aprox 3 grade afara ,dupa 1-2 km a inceput sa imi bage caldura.
0 voturi
A raspuns matzawv (2,500 puncte) acum 11 ani aceiasi problema ca a ta am avut si eu tot golf 1.6.De curand  i-am schimbat termostatul si senzorul de temperatura si e ok.era termostatul blocat pe imtredeschis si senzorul prajit.mergi 2-5 km cu masina si pune mana pe furtunul de la temostat daca e cald inseamna ca e blocat pe dechis chiar daca e nou.
0 voturi
A raspuns matzawv (2,500 puncte) acum 11 ani esti din targoviste daca vrei te ajut cu mai multe detalii si yo tot de langa targoviste sunt

Comentarii:

A comentat fane_fanel (770 puncte) acum 11 ani matzawv,parca EGU ai la golf,nu??