4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > problema incalzire lichid de r...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Problema incalzire lichid de racire?

sal.

de ceva vreme am  o prob cu incalzirea lichidului de racire la un golf 4 ,1.6 16v ,motor AZD.si pt asta am schimbat 2 termostate.termostatele le-am verificat ,merg amandoua si tot nu mi se ridica apa la 90g.

stie cineva unde vine montat termostatul la aceasta masina,pe furtunul care vine din partea de sus a radiatorului sau cel care vine din partea de jos a radiatorului.si cum vine acesta montat cu tumburucul ala catre motor sau catre furtun.

deoarece tind sa cred ca meccanicul nu mi l-a montat bine.
A intrebat fane_fanel (770 puncte) acum 11 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Termostatul are o singura pozitie de montaj,posibil sa nu fie strans bine.Ai cumparat piesele originale pentru masina si motorul tau?
Posibil presiune prea mare pe circuit sau ventilatorul sa mearga mereu.
A comentat fane_fanel (770 puncte) acum 11 ani poi si care e pozitia de montare a termostatului si unde se monteaza
A comentat cristyyoo (27,820 puncte) acum 11 ani se monteaza in partea de jos si se pune cu arcu inspre motor!
A comentat fane_fanel (770 puncte) acum 11 ani deci cu tumburucul ala spre furtun...dar pe care furtun se monteaza termostatul..pe ala care vine din partea de jos a radiatorului sau cel din partea de sus..

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Alecs2004 (1,170 puncte) acum 11 ani ai grija ... eu am patito ... termostatul se duce prea mult in acel corp ... si ramane pentru trecerea apei cam 2-3 mm ... este deajuns sa nu treaca de 65-70 grade .... iti dau o solutie putin mai "Ortodoxa" ... o sarma de cupru sau inox ( nu rugineste) ... de 2.5 mm ... o faci inel in capatul termostatului dinspre chiulasa ... si atunci iti va merge garantat .... Mult noroc

Comentarii:

A comentat fane_fanel (770 puncte) acum 11 ani problema e ca nust cum ce monteaza sigur termostatul. eu l-am pus cu tumburucul ala spre furtunul,nu spre motor.acum cineva mi-a spus ca treb montat invers..si tot nu mi se ridica apa la 90g..nust ce sa mai zic..tind sa cred ca e de vina senzorul de termperatura a lichidului de racire.deoarece are perioade cand fluctueaza acul de temperatura a apei si caldura imi baga.
0 voturi
A raspuns fane_fanel (770 puncte) acum 11 ani si asta e termostatul pe care il folosesc

Imagini atasate

0 voturi
A raspuns Alecs2004 (1,170 puncte) acum 11 ani ca sa ne facem intelesi .. u ai pus termostatul cu partea metalica( de cupru) spre capac ? spre furtun ... sau spre chiulasa .... daca lai pus cu partea metalica acel tumburus ... cu zici u este bine ... asa trebuie montat .. trebuie dat jos ... si pe termostat in partea din spate ... pe plastic unde are acel inel ce trebuie bagat in corpul ce vine prins pe chiulasa faci acel inel despre care ti`am explicat mai devreme si merge garantat 100% bafta
0 voturi
A raspuns fane_fanel (770 puncte) acum 11 ani am inteles acum.tu spui ca nu se etanseaza bine si punand inelul acela preseaza...eu am pus termostatul cu tumburucul acela spre furtunul care vine din radiator.