Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Top utilizatori 30 de zile

Vezi restul topului »

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Probleme Subaru Forester?!!!

Salutare. Intrebarea se refera la un Subaru Forester model 2006 2.0 150cp cu 150.000 km la bord.

Masina este in prezent folosita numai ca masina de bakcup(nu in mod curent) din cauza consumului care este urias(20-25) . Drept pentru care este folosita o data pe saptamana(cand ninge mai tare) pe o perioada de 2-3 zile pana sunt degajate drumurile din Bucuresti.

Problema nr 1: La pornirea o data la o saptamana porneste mai greu acum 2 sapt a pornit la a3a cheie(primele 2 nu dadea deloc semne ca vrea sa porneasca dupa care s-a auzit un zgomot pe dedesubt care suna ca si cum s-ar misca ceva/s-ar activa ceva si a luat-o) .Astazi, e posibil sa fi pornit la a6a cheie.  Alternatorul are in jurul a 1an iar bateria este un bosch de 65 care are 2 saptamani vechime.Daca o pornec in ziua urmatoare, porneste la prima cheie. Care sa fie buba ?

Problema nr 2: Este a3a oara cand cruise controlul porneste de la sine(clipeste intermitent). Am citit pe niste forumuri din america ca fenomenul acesta este legat de benzina proasta( la mine , mi se intampla asa ceva cand raman pe sfertul rezervorului, deci ar fi benzina cu mizerie de vina). Prima data , s-a aprins, mers la radacini, 200 si ceva de lei diagnoza(nu au gasit nimic)+resetare. A doua oara, cum s-a aprins, am pus benzina si s-a stins la urmatoarea cheie. Astazi, s-a aprins, am mers 15 km, am pus benzina si nu s-a mai stins. A mai patit cineva asa ceva? S-ar rezolva prin curatarea rezervorului la un service?

Problema nr 3: Consumul destul de mare : se fac undeva la 260 km cu un plin. Este un 2.0 aspirat, deci ar trebui sa pape mult, dar parca e prea de tot consum mediu de 20-25, nu e prea ok pentru buzunar.
A intrebat david06083 (520 puncte) acum 7 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+4 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,160 puncte) acum 7 ani Benzina proasta este una din cauzele pornirii grele ( se poate alimenta cu o benzina de calitate ) , dar consumul mare poate fi dat sonde lambde defecte si/sau debitmetru decalibrat ,sau diversi senzori de temperatura defecti.
Un 2.0 nu prea are voie sa ajunga la aemenea consum indiferent de modul de exploatare, 20-25% este demn de un 4.2 sau macar 3.6 exploatate destul de brutal.
La utilizare normala urban ar trebui sa consume circa 15%.

Comentarii:

A comentat david06083 (520 puncte) acum 7 ani De faza cu cruiseu nu stii nimic? Unde sa mai intreb. Aia de la radacini au zis ca am atins eu maneta cu piciorul, aia a fost explicatia lor. Unde sa mai intreb de problema asta?

Alte raspunsuri: (1)

0 voturi
A raspuns david06083 (520 puncte) acum 7 ani Sincer, 15 era valoarea la care ma gandisem si eu.