4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motor > Tacanit langa motor Audi a6 2....

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Tacanit langa motor Audi a6 2.0 TFSI pareri?

Buna,de la un timp a inceput sa mi se auda un tacanit la masina,am intrebat niste mecanici si au zis ca este un sunet obisnuit la motoarele 2.0 TFSI benzinare,si ca sunetul nu se aude in motor si langa el (parca la injectoare daca tin eu minte mi-a zis).Daca imi poate da cineva niste sfaturi ii multumesc.Am pus 2 video.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wDLzKUmL-xc

https://www.youtube.com/watch?v=h3usuMAPJ0Q

A intrebat golden85 (230 puncte) acum 5 ani in categoria Motor
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 5 ani Salut, am acelasi motor, se aude la fel. Cei care se pricep zic ca e lantul de la axele cu came. E un lant mic acolo in spate si un intinzator care sincronizeaza axele cu came.
Acesta se uzeaza si trebuie schimbat in acelasi timp cu distributia.
Daca se neglijeaza foarte mult exista riscul ca intinzatorul sa cedeze. Eu merg asa de 15 000 de km, l-am cumparat sa il schimb dar nu am avut timp.
E ieftin, pana in 400 de lei tot kitul.
Sansele sa se rupa sunt mici, dar totusi exista.

Gasesti pe net informatii despre acest motor, are cateva piese care trebuiesc schimbate cu varianta revizuita.

Comentarii:

0 voturi
A raspuns golden85 (230 puncte) acum 5 ani Salut,mie nu mi se aude in partea aceea la lant tacanitul,mi se aude in partea dreapta langa motor....Tin sa precizez ca eu am schimbat kitul de lant cu intinzator de la axele cu came acuma ceva timp..si pe tester nu imi apare ca am nici o eroare la motor si nici martorul check engine in bord nu e aprins..

Comentarii:

A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 5 ani Cum se prezenta cel vechi? avea uzura, intinzatorul era uzat? panilele tocite?

Experienta mea e urmatoare:
am cumparat masina la 150k motorul se auzea ca al tau, am schimbat uleiul si dupa cateva mii de km a tacut, nu se mai auzea bataia aia de diesel, apoi am schimbat iar uleiul si instant a revenit acel tacanit, ed atunci am mai facut inca 3 schimburi(il schimb pe la 7000 de km) si nu a mai tacut, face in continuare asa. Daca descoperi ce are as fi bucuros sa imi zici si mie, poate e ceva de remediat acolo.
A comentat golden85 (230 puncte) acum 5 ani Eu folosesc Castrol Edge 5w30 LongLife,am avut ceva probleme cu martorul de la presiune ulei care tot palpaia ,am fost la un mecanic care mi-a curatat baia de ulei si mi-am schimbat bulbul(senzorul de presiune ulei) si treaba sa rezolvat.Problema este ca eu nu prea am circulat cu masina...mai mult a stat in fata blocului iar sunetul ala nu l-am avut inainte...si eu ma gandesc ca  sunetul acela se aude din cauza uleiului....cred ca am sa-l schimb si am sa bag 0w40 sau 5w40 .Pe mecanicii pe care i-am intrebat pana acuma ei mi-au zis ca tacanitul acela este normal la masinile pe injectie directa si ca se aude nu stiu ce(cred ca injectoarele a zis) ca nu mi se aude in motor.....Nu stiu ce sa zic o sa ma duc la un service sa vad si daca rezolv am sa iti scriu aici.Salut!
0 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 5 ani Si eu am schimbat uleiul in speranta ca o sa taca, dar nu am rezolvat nimic.
Am incercat:
LM 4100 5w40
Mobil 1 0w40
Motul 5w40 x-clean
Ravenol VSI 5w40
si ceva mai gros, m-am gandit ca e din vascozitate
Wolf 5w50.
Nimic, tot asa face.
Acel bec care indica presiunea s-a aprins si la mine o singura data pentru cateva secunde.
In sorb ai gasit mizerie?
0 voturi
A raspuns golden85 (230 puncte) acum 5 ani Da,a zis mecanicu ca a gasit bucati de silicon ca si garnitura...am fost mai demult la un mecanic sa schimb uleiul si nu stiu ce a facut ca nu se mai strangea la filtru si picura ulei...si a pus silicon..Mecanicu asta a zis ca a gasit mizerie si de aia l-am platit sa-mi dea jos baia de ulei si sa mi-o curete.