4Tuning.ro > 4Tuning Help > Probleme tehnice > Motorul merge intrerupt cand a...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Motorul merge intrerupt cand accelerez ceva mai puternic. De ce?

Am un hyundai coupe an 2001 cu motor de 1.6, iar problema o am de curand. In momentul cand accelerez mai puternic indiferent de turatie motor incepe sa mearga intrerupt (parca in suturi). Care ar putea fi problema? Si solutia remedierii problemei.
A intrebat valy22 (780 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat 12viz (220 puncte) acum 7 ani daca vine benzina la motor schimba intai bujiile,apoi studiaza fisele s.a.m.d.incet fara sa te arunci dupa tot felul de sfaturi in cheltueli mari si inutile.

22 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Nu ii vine destul combustibil...

Comentarii:

A comentat adyraita (100 puncte) acum 6 ani Salut  !  Eu sunt adi sunt din germania .  am si eu in vw sharan din 2001 1. 9 tdi .  
Am si eu o problema cu masina .  daca ma puteti ajuta cu in sfat va rog .
Pana ieri masina a mers ok totul in regula .  sincer in prieten mia adus motorina ( in scopul ca era mai ieftina )  a spus ca e motorina normala .  dupa ce am facut fulul la masina  masina nu a mai mers ca inainte .  1 nu se tureaza mai mult de 3500 de turati si trage asa ca si cum goluri de  aer  ( in suturi cum sar spune ) si nu stiu sigur ce ar putea fi .  
Imi puteti voi spune o idee sau ceva ?  
 Multumesc mult
+1 vot
A raspuns buggghy (8,600 puncte) acum 12 ani calitatea benzinei . e pe gaz ?
+1 vot
A raspuns valy22 (780 puncte) acum 12 ani Nu este pe gaz. Iar cat despre benzina am tot schimbat benzinaria de unde alimentez si tot aceasi situatie.
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Daca acceerezi puternic la turatie mica, E normal sa iti faca asa. La orice masina subturata si apesi acceleratia puternic merge in suturi, dar daca iti face si peste 2500 rpm, atunci e devina benzina, sau pompa de benzina. Ai alimentare insuficienta.
P.S : Dute la o diagnoza, ca po-ti strica motorul in aceasta situatie.
Noroc si numai bine :)

Comentarii:

A intrebat adi_tac (120 puncte) acum 5 ani in categoria Motor de ce se intrerupe?
+1 vot
A raspuns valy22 (780 puncte) acum 12 ani Ce am uitat sa precizez: nu face mereu asa, are toane, iar daca nu bruschez pedala de acceleratie merge fara intreruperile respective.

Comentarii:

A comentat Gaga04 (1,800 puncte) acum 11 ani Vezi ca e de la catalizator!
+3 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani @LiquidTW
Nu este pe carburatie ca sa se intample acest fenomen din cauza subturarii.  La subturare n-ai decat un zgomot specific al motorului. Masina n-are voie sa mearga "in suturi" din cauza asta, ca nu e Dacia 1300.

@valy22
Verifica fisele bujiilor si bujiile. Hyundai are probleme cu fisele si la alte modele.
Oricum, o diagnoza corecta este necesara.
–3 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Nu dadi. Ceea ce am spus eu se intampla la toate masinile subturate, daca apesi pedala brusc pana in capat, si esti la 30 la ora in a4a, respectiv 40 - 50 la ora in a5a si dai gaz, se intampla asta.
BMW 320VANOS 150 cp la fel, BMW 325TD la fel, Skoda Octavia 1.9 SDI la fel, VW Passat 1.8 TURBO la fel, Opel astra G 2.0 CDTI, 1.7 TD la fel. Deci chiar am mai intalnit demult aceasta problema la un prieten si am probat macar o data acest fenomen la masinile spuse mai sus.
De condus stiu foarte bine, am facuto doar din punct de vedere sa vad care cum se comporta si care este mai exact fenomenul la fiecare in parte.

Comentarii:

A comentat anndi (510 puncte) acum 12 ani La injectie nu merge in suturi. Trepideaza si face urat, dar nu se hacaie. Numai la carburatie si nici acolo la toate. Cel mai bun exemplu e Dacia. Octavia si Astra am condus si nu se manifesta cum spui tu.
A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Pai da trepideaza, ba o ia ba nu o ia. Deci suturi in  dos... asa se manifeste. Crede-ma ca stiu.
salut :)
A comentat bobocizi (100 puncte) acum 7 ani salut am si eu un mercedes e220 150cai cutie automata
cand o calc brusc imi pleaca cu suturi dar cand este rece cand se incalzeste merge normal multi miau zis ca este uleiul de la cutie uni miau zis bujiile si un garaj mia zis ca sar putea vreo valva si nu stiu pe cn sa cred ma poti ajuta te rog ce poate sa aiba ms
A comentat bobocizi (100 puncte) acum 7 ani am uitat sa iti zic este un cdi
A comentat manettimareli (100 puncte) acum 6 ani Bobocizi! Ti ai rezolvat problema la Mercedes?
0 voturi
A raspuns dj_t (2,840 puncte) acum 12 ani garnituri la injectoare, sa nu fie fisurate, risti sa traga aer pe acolo si sa mearga ca toti aia...
+2 voturi
A raspuns D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Verificarea la un service autorizat te va lamuri in privinta problemei tale. Nu are rost sa schimbi o gramada de piese, mai bine mergi la sigur.

Succes.
Salut.
+2 voturi
A raspuns VwV~GLF~ (1,090 puncte) acum 12 ani ...sunt n cazuri..daca stai sa le iei pe balbaite nu ajungi nicaieri...mergi la tester si acolo se vede...eu am avut asemanator si era una din fise ..good luck !

Comentarii:

A comentat andreidaniel735 (100 puncte) acum 7 ani aceeasi problema si la mine ,o fisa intrerupta si ma zgaltia  deoarece functiona in 3 pistoane
+1 vot
A raspuns nepotech (160 puncte) acum 12 ani posibil sa fie si de la debitmetrul de aer, am intalnit problema asta la o vectra B 1.8 16v
+2 voturi
A raspuns mihai_ro (180 puncte) acum 11 ani salut.am si eu un hyundai coupe din 2001 motor de 2000 si mie mi a fac aceeiasi problema.insa eu mi am luat inima in dinti si ma m apucat eu de ea.i am scos pompa de benzina din rezervor am suflat o la o vulcanizare cu presiune si sita aceea din capat am curatat o in baie cu periutza de dinti si cu axion pe aia se depune calamina si nu mai trage benzina cum trebuie am montal la loc si masina merge briciiiiiiii...asta e problema...succes daca mai ai problema te pot ajuta...0761 041 612 nu e de la nimik altceva,asa ca nu te apuca sa dai banii pe pieseee.
0 voturi
A raspuns floricaa (11,950 puncte) acum 10 ani presiune mica de carburant...min 3bari
0 voturi
A raspuns ady4gaby (1,890 puncte) acum 10 ani verifica injectoarele la retur care da mai mult.cel dare iti da pe retur rapid acela este blocat si verifica compresia la motor si bujiile
0 voturi
A raspuns stefan.cotofana (300 puncte) acum 10 ani bobina inductie strapunsa.inlocuire cu una noua nu secondhand
0 voturi
A raspuns Vetruvius (340 puncte) acum 9 ani 1) daca apare o oscilatie la pornirea la rece (fara a atinge acceleratia) intre relanti minim (sau se opreste) si 2000 r.p.m., este de vina socul automat, mai precis "motorasul pas cu pas". Acelasi obiect este posibil sa nu se "cuminteasca" nici "la cald" si sa dea "cand are chef" amestec in surplus, inducand variatii si CDI-ului (prin receptori/senzori) care se va adapta mereu situatiei. Utilizat astfel catalizatorul masinii poate fi afectat.
2) Daca intreruperile se manifesta identic indiferent motor cald sau rece e foarte posibil sa fie pierderi de curent la fisele bujiilor, izolatia CDI-ului sau bujiile in sine.
3) Daca motorul pierde energie sau are intreruperi de putere la solicitari ( reprize de accelerare, rampa, etc) primul lucru si cel mai ieftin de verificat este filtrul de benzina amplasat pe conducta. Acesta se va inlocui cu unul original sau echivalent.
4) Daca nu este nici una din cele mentionate....este o mufa unde cei de la service pot conecta laptopul pentru diagnoza.
0 voturi
A raspuns georgggy (140 puncte) acum 7 ani Eu am un peugeto 206 motor de 2 mii Hdi si cand plec cu masina dupa loc nu face nimic dar cand merg vro 500 m incepe sa se ingatie dar cand o acelerez   ..   nu stiu ce are ...
0 voturi
A raspuns botikutz17 (180 puncte) acum 6 ani Salut. Am si eu un opel astra g 1.6 16v din 2002. Porneste greu mai mereu, merge in 3 pistoane si am martorul motor aprins. Cand turez peste 2000 imi palpaie martorul. Am avut si 4 zile in care a mers normal. Pe tester imi da o eroare la pistonul 2. Astept un raspuns. Multumesc
0 voturi
A raspuns dildododo (1,330 puncte) acum 6 ani salut, aceeasi problema o am si eu la un E39 520i. cand apas acceleratia o inneaca ceva ,indiferent de turatie. si nu face chiar tot timpul. a mai patit cineva?

Comentarii:

A comentat bebelus15 (100 puncte) acum 4 ani Salut. Cum ai rezolvat problema? Mulțumesc.
0 voturi
A raspuns OMMP (140 puncte) acum 5 ani Buna ziua, un sfat va rog. Am un Audi Q7 din 2007. Masina nu pornea tot timpul la prima cheie iar intr-o zi sa oprit in mers. Am refacut softul apoi Am schimbat senzorul de presiune de pe pompa de inalte (asa cum a dat la tester) si tot nu a pornit, apoi am schimbat urmatoarele: pompa de motorina, curatat bazin motorina, am schimbat si toata motorina cu una aditivata, am verificat pompa era ok, dupa care am rectificat toate injectoarele. Masina a pornit si nu am mai avut probleme 2 saptamani, dupa care a intrerupt cand era in D dar stationam (ceva usor cat sa te puna pe ganduri) iar la 4 zile cand sa o parchez sa oprit de tot, am dat de doua trei ori la automat a pornit, am parcat-o si dimineata a pornit fara probleme dar dupa ce am condus 4km anomalia a inceput iar si intreruprea. Dusa inapoi la garaj au constatat ca nu incarca alternatorul cat trebuie si am schimbat diodele, am verificat bateria si masina a fost ok. Am condus-o iara prin oras dar cand sa ajung acasa si sa parchez sa oprit. De data asta am dat prima data la automat si a pornit. Nu mai da la tester nimic :( ce naiba sa ii mai fac?
0 voturi
A raspuns ROXANALVN (140 puncte) acum 4 ani Buna ziua sunt nou aici si nu stiu cum sa postez o intrebare am si eu un vw golf 4 am bagat de la un prieten motorina de la vapor( dupa ce am bagat mi a spus ca este de la vapor)  cand era pe terminare am bagat normala apoi  a ramas fara ulei am bagat si ulei la motor dar nu mai porneste ce sa aibe?
0 voturi
A raspuns Voicu_1985_paris (140 puncte) acum 4 ani Buna tuturor nu stiu cum sa las si eu aici o intrebare am si eu un ford focus an 2000 26 v benzina si am o problema de câteva zile imi merge in șuturi cand incerc sa o accelereze mai tare, am luat fiecare bujie in parte si sunt ok la fel si fișele sa vad care lucrează si care nu pare să fie ok lucrează m-am uitat la filtru de aer am fost la un mecanic si el ma trimis la un electrician sa o pun pe tester si nu ma ajutat cu nimic nu-i arat nimic va rog frumos sa ma ajute cineva cu cv