Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Pierdere ULEI

Buna tuturor. Am o mica problema. Pierd putin ulei pe la un furtun din stanga fata, respectiv dreapta fata daca te uiti din fata. Sunt 2 furtune acolo, iar de la cel de jos picura ulei. Oare e furtunul care duce la intercooler ?

BMW e36, motorizare 2500 cmc Turbo Diesel, an 94`, 6 cilindrii.

Sper ca cineva sa ma ajute, ca am fost la un service si mi-a spus ca el imi poate schimba furtunul, dar nu garanteaza ca nu stie exact la ce e.

Bine .... ala nu il po-ti numii service daca iti raspunde asa ceva, dar nah. Eu zic ca e de la intercooler, dar nu ajung sa vad, nu mam bagat sub masina. Dar teoretic ala ar fi nu ?
A intrebat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani in categoria Probleme tehnice
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns pumapeople (1,400 puncte) acum 12 ani Orice furtun care picura ulei/lichid hidraulic/apa sau trage aer trebuie schimbat deoarece afecteaza performantele mecanice ale masinii.Un furtun imbatranit poate ceda exact atunci cand iti doresti mai putin.Incearca sa gasesti un service autorizat , pentru a obtine si garantie la lucrare, pentru a evita probleme ulterioare gen cedare de material sau manopera defectuoasa.
La masina ta , dupa cum expui problema, pare a fi furtunul de la intercooler, acces ai la el pe sub masina, deci ai nevoie de o rampa.ATENTIE:lasa motorul sa se raceasca bine !
+2 voturi
A raspuns vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 12 ani

editat de vwgolf19tdi acum 12 ani

Pe la furtunul tau nu are cum sa traga aer ci doar sa sufle aer deoarece este de la intercooler, iar uleiul care picura este cel pe care turbina il pierde, intradevar acolo exista o neetanseitate pe unde se pierde putina presiune, dar nu este o problema grava.
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Mersi mult baieti.

Dar acest aspect poate sa ia din puterea masinii, ca parca numai trage asa ca inainte :-s
+2 voturi
A raspuns mmc83 (950 puncte) acum 12 ani Garniturile de etansare ale turbinei sunt duse si de asta scapa ulei pe traseul de la intercooler...ca rezolvare eu iti propun sa duci turbina la un atelier de reconditionari turbine unde o vor curata si schimba kit-ul de intretinere (inclusiv garniturile laterale metalice care scapa)...pretul ar trebui sa fie cam 900-1000ron pentru reconditionarea completa!
–1 vot
A raspuns D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani In cazul in care furtunul la care faci referire duce la intercooler , inseamna ca turbina da semne ca e pe duca daca e inundata de ulei.

Incearca un service autorizat,poate nu ajungi sa schimbi turbina dar crede-ma ca si eu am patit-o si asta a fost.

Succes . Salut.

Comentarii:

A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani mersii omu :*